Blogger Backgrounds

Oct 30, 2011

mimpi jer..

"hari tu, aku ada temujanji dengan dia. aku excited gila nak jumpa dia. 
aku hanya pakai skirt dgn kemeja PDI warne putih. aku sanggul rambut aku, and aku hanya keluar dengan rias muka aku dengan kaler2 neutral jer. dengan lip gloss sekali lalu, aku terus keluar rumah dengan dua kali semburan perfume JF. tepat pukul 5, aku selesai bersiap, aku drive kuar dari apartment pergi ke salah sebuah shopping mall kat kota KL nie. 
tiba jer kat sane, aku tgk jam kat tangan,masih awal. syafiq still not there. aku janji nak jumpa dengan dia, malam, tapi, jam baru pukul 5 lebih. 
aku pun rayau-rayau kat kawasan tuh. pusing satu pusat membeli-belah tuh. tengok apa-apa yang patut untuk dibeli. sebab aku jumpa dia, dengan tangan kosong, so, aku cari sumthing utk dibeli n bagi kat dia.

tiba-tiba masa turun ke floor bawah, aku jumpa kawan-kawan yang tengah hangout juga. diorang ajak aku lepak. kalau x silap aku, kat oldtown. so, memandangkan aku tengok jam, awal sangat-sangat lagi, aku pun ikut jer diorg lepak. diorang tanya dari mana, nak kemana, dengan siapa, semua ah.. aku citer ah. aku nak jumpa syafiq. tapi, awal lagi sekarang nie. aku terawal. jadi aku pun nak round2 nak cari sesuatu untuk dibeli buat syafiq. diorang kata, diorang nak temankan. sebab aku sorang2. kawan2 aku semua memang macam tuh. bukan busy body, tapi, diorang sangat2 baik and caring. diorang temankan aku cari barang..

aku jumpa satu kedai ni. aku pun x tau nak explain kedai tuh macam mane. sebab aku nampak kedai tuh serabut sangat. aku pun jumpa satu barang nie. cantik. aku suruh orang kedai tuh, bungkus and buat dalam sejambak bunga. aku choose bunga ros merah n tengah2 tuh, ada kotak barang tuh. kawan2 aku semua larang aku. aku pun x faham kenapa diorang nak halang aku. aku cakap, aku nak belikan untuk syafiq. it's up to me lah.. ni guna duit aku. lepas tuh, aku pun beli jugak... lepas aku beli, diorang pun gereak balik tinggalkan aku kat tempat tu.

aku tunggu untuk syafiq. aku tunggu sambil bawak present tu. aku tunggu sampai aku tengok jam dah nak dekat pukul 7 lebih. aku yakin tepat pukul 8 syafiq sampai. aku tunggu lagi sampai pukul 8. tepat pukul 8 syafiq, datang2 jugak. aku tunggu lagi. dalam kepala aku, mungkin dia tengah dalam perjalanan. mungkin dia sangkut dalam traffic jam. after that, aku tunggu sampai lebih pukul 9. he still not comin yet.. aku try call dia, tapi, x berjawab. n finally, aku sedar bila aku tengok semua kedai dah nak tutup. dia masih x muncul2 jugak... tapi, aku still menunggu dia......."

p/s: mimpi ni bg MoS, dimana aku tunggu dia, tp, dia still datang X pd aku. 

Oct 27, 2011

decision had been decided

salam..
tentu ada yang tertanya-tanya kan apa dah berlaku dis lately?
x leh nak cakap apa.
kami ada masalah. 
kesalahan yang masih x boleh nak cari dimana puncanya.


rindu tak tertanggung dari dalam hati nie.
sayang tak terkendong dari sudut hati nie.
sedih tak tertahan dalam diri nie.
perit tak terkata luka nie.
airmata terus berjurai dari raut muka nie.


Allahuakbar.. Allah Maha Besar..
segala yang berlaku pasti ada hikmahNya.
segala yang berlalu pasti x kan berulang lagi.


apa yang berlaku minta untuk aku lebih berhati-hati.


sayang, 
dimana ada kesilapan, saya minta untuk diampun kesalahannya.
jaga diri sebaik mungkin. 







to my sayang,
once i was a flower who saw u pass me,
you looked so good and kind.
when u started touch me, it felt warm like the warmest summer and the leaves and flowers showed strong colors like when first day it saw the light.

you picked me up and hold me in your hands. 
you carried me n bring proudly in front of your friends. 
you gave me water everyday with your love.
and i always tried to look the best for u to make u proud.
i was happy that i could make u smile and be happy.
and our love was like there was no tomorrow.
everyday was a happy moment as u danced with me through the green fields.

then one day u walked unknown places and many new things u saw.
u found new flowers and they looked and smelled very much better than me. 
u started to give them water instead of me.
and loved them more and more than me.
the flower who made u happy before was not exiting any more.

until one day you just stepped this flower to the ground because u had no more love to give.
all was given to other flowers.
and the flower died a slow and painful death always remembering the time when it was loved and u hold it proudly in your hands.
always remembering the last moment in life, the boot that stepped it to the ground, and then darkness......

the flowers was gone and nothing more than a memory. 
but, one day it hope that u will remember time when it made u happy.
one day u would remember what life is about.
one day all the other flowers will fade away and not remember u.
then you would remember the one flower who always made u happy and who loved u to the end of this time...




this lately, kesihatan dah mula menunjukkan prestasi yang x elok. period mula x teratur bila emosi terganggu. examination start minggu depan. lepas ni, x akan ada lagi suara yang akan teman aku pada setiap malam peperiksaan aku. tak akan ada lagi suara yang menjadi penguat semangat aku. harap aku tabah dalam harungi semua nie. harap aku boleh lupakan segala yang perit nie. harap aku boleh study macam mane aku study sebelum aku kenal dia. lupakan dia.... 
memang kami berpisah untuk sementara waktu. tapi, kalau pakai logic akal, kau nak ke berpisah even for a while? of course x nak... tapi, kenapa dia dengan semudah itu, dia kata, "give me one week".. still x leh terima jawapan tuh. at least bawak ah berbincang dulu before bg keputusan tuh. nampak begituh mudah dia buat keputusan untuk tinggalkan aku. bagi aku, sesaat pun aku x nak pisah dengan dia. tp, bagi dia, jawapan dengan mudah dibuat tanpa sebarang perbincangan. 
yer.. mungkin silapnya tu datang dari aku sendiri. tapi, aku dah cuba perbetulkan balik keadaaan. kenapa tidak dia untuk bagi peluang kat aku? oh yer. mungkin kehadiran aku, akan mengeruhkan lagi keadaa. yeah! mungkin. silap aku sendiri. aku minta maaf. 
rindu tak terkata. masih terngiang-ngiang suara dia dalam kepala aku.. suara dia dari hujung talian yang cuba menenangkan aku setiap kali aku x tenteram.. suara yang temankan aku sampai mata aku terlelap pejam dengan lena. suara yang akan kejutkan aku setiap pagi.
betul-betul keseorangan. bab perasaan jangan ditanya. hancur! kecewa! saya mula kehilangan dia. saya hilang dia secara perlahan-perlahan. 
betul kata orang, sayang orang, jangan terlampau-lampau sangat. ini lah jadinya. bila hilang dia sekejap pun rasa parah macam dah hilang sebelah jantung. ni baru betul2 kene acute MI! suddenly lost! 


Oct 23, 2011

selamat tinggal?

awak.. saya rindu awak. tapi, saya kene kuatkan semangat. saya faham. situasi kita berbeza sekarang.

sincerely, saya rindu suara awak. saya nak dengar suara awak. tapi, awk sendiri yang x nak cakap dengan saya. saya rindu nak berbual lama-lama dengan awak. berbual malam-malam sebelum saya tidur. saya rindu awak panggil saya hamster. saya rindu nak dengar awak cakap sayang. saya rindu nak dengar awak cakap rindu. saya rindu nak dengar awak nyanyi untuk saya. saya rindu nak manja-manja dengan awak. saya rindu nak skype dengan awak. saya rindu nak show pose yang selalu saya buat kat awak.

saya dah nak hilang awak. awak dah nak lari. saya x nak ending macam nie. saya x nak semua ni. saya rindu awak. tapi awak, kalau malam ni saya mati, saya nak awak ingat, yang saya cuma sayang awak. saya tunggu awak sebelum saya tidur. saya sayang awak. saya nak awak yang dulu. tolong kembalikan awak yang dulu.

memang betul kata orang. sebelum seseorang tu dapat kita, dia akan buat apa saja yang terbaik untuk kita, untuk dapatkan perhatian kita. tapi, bila dia dah dapat kita, dia x kan buat tu semua. kadang-kadang menyesal sebab serahkan sepenuh hati kat dia. sebab kalau x, mungkin dia masih buat perkara yang dia selalu buat dulu. saya jatuh hati semasa dia cuba pikat saya. selepas tu, dah xde lagi dah. dia dah x macam dulu.

p/s : saya nak muhd syafiq yg dulu. at least, klu sy mati, sy puas ati sbb syafiq yg sy rindu dah kembali. salam

Muhammad Farish Equwan

haaa... mesti dah fikir lain kan?? apa??
saya ada ayah saya.. saya ada adik saya..
kalau orang yang busy body nie, mesti dah suspect saya ada bf lain kan??
helloooo!!! hati mak n ayah pun x terjaga.. 
farish equwan ni ayish ah.. haish.. kenal x? adik saya yang comel gila tu..
korang mesti tertanya-tanya samada i sayang dia ke tidak kan? mesti lah sayang. even saya selalu gaduh dengan dia, tapi, xde dia, rindu kott.. sayang gila. dari kecik dah bela dia. tali pusat dia tanggal di tangan saya tau! tarikh lahir dia, 23 November 2007.


confuse? mestilah korang confuse! ok. cerita nyer macam nie. ayish ni hanya adik angkat jer. parents amik dia. bukan amik, tapi, baba dia yang kasi kitorang. kononyer, mak dia nie x reti jaga anak. *memang pun*. mak dia nie ada masalah sikit. masalha mental! hahahaha... baba dia tuh, pakcik saya. so, kiranya, dia nie, sepupu saya jugak ah. bukan orang lain pun. beb! dia memang comel beb! mana taknyer, family kitorang ada darah Arab + Bugis, mak dia tu pulak, mamak. memang superb ah ayish tuh. bagi saya, xde budak lain yg lebih comel dari dia! *mesti ah. adik kan? sape x comel! hahaha*. cuma kulit dia jer. memang gelap! hahaha.. tapi, dia tetap comel.


secara fizikalnyer, ramai orang usha mata dia. hehehe.. rambut dia jangan cakap! memang original perang. hidung dia even kemek, macam i, tapi, dia lagi comel. bibir dia nipis jer. memang comel ah. suka dengar dia gelak. dia kalau gelak, kami yg tengok pun nak gelak sekali. hehehe.. dia rapat dengan family. time gaduh cari saya. time nak manja2, cari mak. time nak tidur cari mak. time nak bergurau, bertumbuk2, dengan ayah. dia main memang kasar. jadi, kalau jumpa dia, n dia start tumbuk or cubit, jgn cakap dia kurang ajar k. dia memang macam tuh, dah puas marah, dia tetap macam tuh. tapi, dia sebenarnyer, manja.


semua dokumen dia, surat beranak, MyKid, semua ada pada kami. mak dia yang bagi.
happynya bila saat pertama kali mandikan dia. waktu tu umur dia baru sehari. selalu yang mandikan baby, atok saya. tapi, atok selepas kene strok, tangan kiri dia dah x kuat nak ampu baby. so, i did it. atok siapkan air mandian yang warner kuning sikit2 tuh. n saya mandikan. mula dengan cuci muka dia. kene air jer, melalak sekampung dengar! hahahaha.. cuci rambut. n start mandikan dia. tepat 6 hari, tali pusat dia tanggal time saya cuci tali pusat dia tuh. alhamdulillah. mak saya bukan x nak mandikan baby. tapi, dia x berani sebab baby keecik lagi. jadi, saya yang buat. mak dia memang x boleh harap. sebab baru pas bersalin.


 saya masih ingat lagi time dia nak pergi amik imunisasi. setiap bulan dia kene pergi klinik. waktu nie, saya menganggur sebab baru habis SPM. dia lahir, time saya dah nak habis paper SPM. time pergi klinik, mesti saya pergi berdua jer. kitorang akan pergi klinik desa kat Koris. jadi, nak kesana memang kene lalu jalan besar ah. jalan BP-Benut. time ni, i xde lesen kereta lagi. tapi, i dah memang bawak kereta sejak form 4. but then, setiap kali dah tiba masa untuk dia pergi klinik, mak dia mesti x ikut. masa bulan kedua jer. i dun know why. nurse yang marah i sebab mak dia x ikut. nak buat macam mane. mak dia yang x nak pergi. mak dia tuh dah besar pun, bdan gemuk pun, x kan saya nak angkat dia pergi klinik. *kami x duduk serumah tapi, sebelah rumah*.


korang mesti tertanya-tanya kan kenapa mak i x ikut? sebab mak takut tengok ayish kene cucuk. so, kami pergi berdua jer. masa umur dia 3 bulan, i just baringkan dia dekat seat sebelah. kepala dia, ke pintu, kaki, ke tengah kereta. means, dia menghadap saya. dia waktu ni hisap puting. hehehe.. jadi, x banyak hal, kalau dia dapat puting dia tuh, so, i drive carefully sampai klinik. setibanya ke klinik, macam biasa, pergi register. pastuh, nurse pun panggil... "muhd farish eqwan". n i pun get in. cerita masa menunggu tuh lagi buruk! orang suka sangka i 'anak dara yg beranak'! watever ah. FITNAH ORANG BERZINA WALHAL ORANG TUH X BUAT, DOSANYA LEBIH BESAR DARI ORANG YANG BERZINA. bila masuk jer bilik rawatan, selalu check up akan dilakukan terhadap ibu n anak. but, kes kami lain. hanya anak. dan ayish pun dicucuk dalam pelukan saya. mulalah dengar dia menangis. tapi, ayish senang pujuk. peluk jer dia, n tepuk2 badan dia, n bagi puting dia, dia x nangis dah. cian dia. bila bali, dalam kereta, dia akan tengok saya yang tengah drive. airmata kompom meleleh. tiba kat rumah, i bagi dia minum susu, n sapu minyak angin kat tempat cucuk dia tuh. n then, i tidurkan dia... demam kompom selepas sehari kene cucuk. waktu nie, kene tahan ah rengek dia tuh.


bila dia dah start pandai meniarap, saya dah x berani bagi dia baring macam tuh jer dalam kereta. saya letak bantal bagi dia x boleh meniarap. sambil drive sambil layan dia, jadi, dia xlah nak meniarap.
bila start duduk, saya dah x baringkan dia lagi. saya duduk kan dia, antara saya n steering kereta.tangan memang x reti diam. waktuh dia nak merangkak gusi dah gatal nak tumbuh gigi. bagi dia mainan yg khas untuk gigit2 tuh, baru dia reti duduk diam. i hug him, n drive carefully. so far, x pernah kene pape lagi.


till now, kemana-mana pergi, mesti dia nak ikut, sekarang dia dah besar. dah x payah duduk atas riba lagi! duduk sendiri. sekarang dia dah kenal huruf. cuma dia lambat sikit kenal huruf. but, dia still xreti baca. umur dah 4 tahun x pandai baca2 lagi. x macam akak dia. umru 3 tahun dah pandai baca. 3 tahun setengah dah masuk tadika. hehehe.. *nak entreframe gak!*..


ingat lagi time pergi tasek Y bawak dia. waktu tuh, pukul 11 pagi x silap. masa tu umur dia baru 2 bulan tengah dukung dia tiba2 kene kejar dengan anjing. berlari dengan dia kat tangan. dia yang terkejut sebab saya lari, terus nangis. rasa-rasanyer budak TIGS dengar punyer. sebab kuat gila dia nangis. dia macam terperanjat. baby kan x boleh terperanjat. hahaha.. siannyer ayish! sorry ayish! akak x sengaja.

sekarang ada masalah. masalah bila mak dia nak ambik balik ayish. fahamkan betapa beratnye masalah nie? after macam2 yang saya dah harungi dengan dia. senang2 mak dia nak ambik balik. tapi, baba dia x kasi. tolong.. saya x nak hilang dia. dia saya punyer. saya sayang gila kat dia. saya x nak dia jadi manusia yang entah apa2 dalam didikan mak dia. saya x nak. cik na: i merayu. tolong jangan amik dia. just let me raise him up. dia dah besar nanti amik ah dia. tapi, jangan amik terus. tolong ah...

 gambar ni 3 tahun yang lepas. ni gambar dia tengah baring sebelah saya. saya snap guna camera depan. comel kan dia? tembam! 

ni xde gigi lagi.. tembam sikit. dia duduk kat mak 
 ni pulak gambar bufday dia yang pertama. dia duduk kat pangkuan akak.
 ni gambar masa first2 pindah KL




 tengok muka dia. comel gila!

 disebabkan dia ni hitam, saya pakaikan dia baju. sebab x nak dia lebih gelap.
 hahahaha.. dia memang macam nie. suka marah2. tengok ah kening dia! apa? nak berlagak ker dgn baju tuh?  baju favourite dia. antara yg mahal. by Autograph Mark n Spncer
 haaa.. yg ni, memang habit dia. suka mengejek! puas kene cepuk mulut. x serik2.
 tengok rambut sikit! x nampak sgt...
 ni lah dia. geng yg tukang riuh gamatkan umah atok.. yg hijau tuh kembar.
 ni bufday dia yg ketiga..
 kolau boleh teleng, teleng ah lagi dek oi..

dia dengan anak sedara i. anak akak angkat i.
 kat dalam kereta.
 mata dia.. x pakai lens ok!
 time ni, time baru balik klinik. dia malu nak tunjuk muka. muka dia merah2, bengkak2.
 dia dengan kak killa.. kat airterjun sebelah umah. kat FRIM.
 ni time kat KLIA. antara kasut kesukaan dia. tapi, dah x muat. hahaha.
 hidung dia...!!!! 

haaa... kat sini nampak kan rambut dia??? memang original!
 bengong! 

last but not least. taken at pengkalan balak. gaya dia macam budak terencat sikit.


nak masukkan gambar dia time kecik2. tapi, xde. sebab kat rumah KL. nanti ada masa, i upload gambar dia time kecik2 k.

Oct 22, 2011

sayang...

assalamualaikum.. n selamat pagi. tengok jam! dah pukul berapa? depends on wat time u all baca blog i nie k. yg penting, time saya buat ni, saya dah siap sembahyang subuh lebih kurang sejam yg lepas, cuma belum sempat breakfast lagi. hehehe.. saya nak cakap, yang saya memang betul2 sayang syafiq. apa pun akan saya lakukan untuk dia. tu jer. dia, saya punyer! dia x kan terlepas dari saya. saya dah minta maaf. dan dia ok. dia x pernah letak apa-apa kesalahan pun kat saya. sebab tuh saya boleh hidup dengan dia. hahahaha

pagi ni, pagi yang cerah. mood saya langsung x spoil. saya akan menjalani penggambaran untuk assignment saya yang diberi tajuk penentangan di Perak.. hehehehe.. saya dah siapkan skrip. jangan ada yang merungut sudah. :P 

kepada semua pembaca setia blog saya, jangan lupa jaga kesihatan yer. kalau demam, cepat2 pergi klinik. sebab demam is not a penyakit. demam is one of the symptom kepada semua penyakit. sebab tu kalau kita pergi klinik, doktor akn tanya ada sakit kat mane2 x? ada x? ada kan? sebab dia nak tgk symptom lain. kalau ada bagi antibiotik tuh, tolong ah makan! sebab dalam dunia nie, cuma ada 4 jenis antibiotic jer. once kita x makan ikut time, kita bacteria tuh akan recognise antibiotic tuh. n x akan terpedaya lagi dgn antibiotic tuh. kita makan banyak mana pun, x membantu unutk bunuh bacteria tuh. faham kan macam mane ia bertindak?? jadi, tolong jumpa doktor once awak2 semua sakit k. 

sebab saya sayang awak! mmuah!

Oct 21, 2011

TO : MUHD SYAFIQ BIN SULAIMAN

wat's de problem huh?? saya dah x tau nak cakap apa. saya dah cuba nak baik-baik semula dengan awak. tapi, awak yang x nak bagi saya peluang. baek lah. kalau sayang dah x de dalam hati, tolong jujur dengan saya. saya tau saya x layak untuk awak. kita x sependapat. mungkin. memang saya yang salah unutk dua hari yang lepas. tapi, saya dah minta maaf kot. kalau yer pun dah tawar hati dengan saya, baik awak cakap. dari awak layan saya macam x nak jer bila saya call. awak pergi mane pun saya x tau. tau2 awak tengah drive. yelah. saya x nak cakap banyak. saya x de mood.. salam.
dah x sayang.. blog dia pun dah lama x update.. nampak sangat ah.. nampak sangat-sangat...


"saya nak minta maaf. yess!! saya dah buat salah dekat awak. saya mula buat hal saya."

 hurm, entah ah.. tiba-tiba jer aku rasa x puas ati dengan dia. aku pun x tau kenapa. aku rasa macam geram ah dengan dia. rasa x puas ati. bila aku cari balik, aku x dapat jumpa apa perkara yang buatkan aku x puas ati dengan dia. ada ah jumpa sikit2. tapi, aku x nak mention. dia sebagai lelaki, dia kene tau. tu jer. aku x nak cakap lebih-lebih. sendiri faham. tu jer. 
tapi, aku x patut cari pasal dengan dia. aku sengaja hide status relationship aku.. aku pun x tau kenapa.. bagi aku, kalau aku sakit ati kat dia, dia pun layak sakit ati sebab aku! padan muka! puas ati aku bila dia x dapat tengok status tuh. kompom dia marah. perkara pertama yang aku buat untuk buat dia marah, aku x nak mesej dia. kedua, aku x kan call dia. ketiga, dia call, aku x nak angkat. keempat, mesej dia, jgn reply. kalau reply pun wat endah x endah jer. lepastu, aku ingat, aku x mesej dia, dia akan call aku, or try pujuk... *dat's de way how de gurl make his bf come to them. but, unfortunately, dia x fhm segala bahasa isyarat aku tuh. aku buat bodoh, dia pun buat bodoh. just mesej jer ckp , kami ada problem. dats all?? fine! aku predict kau akn call aku, tnyer khabar aku, or watever,, tapi, x! xpe.. relax dulu. baca dulu. cerita aku ni x habis lagi.. pastu, tadi, aku pun turunkan sikit ego aku. malas nak biarkan masalah ni berlanjutan. sebab aku tau, selagi aku yg call dia, dia TAK AKAN call aku punyer.. sakit ati gila. mood yg xde nak cakap ni pun, terpaksa cakap jugak. tp, lagi aku sakit ati, bila aku call, orang pun layan x layan jer..memang menyirap. x nak nampak agak kurang ajar, aku tanyer dulu dia buat apa. dia tengah makan, ok. fine. aku letak dulu fon. sakit ati.. geram.. lagi sakit ati bila aq nampak dia update 4square, tp, twitter n text aku x reply. konon nak save battery.. apa citer pulak?? kalau yer pun nak tipu, agak2 ah.. arrgghhh.. geram! x nak jumpa dia lagi! aku dah pujuk dah kott. dah say sorry. but, kau punyer treat, spoiled mood aku ah. aku siap cakap lagi, yg aku x kan tidur selagi dia x reply mesej aku n kalau dia dah sampai sane. but, still no answer.. eh, macam x masuk akal ah. satu mesej pun x boleh ker? check-in boleh pulak. pergh.. nyirap. sabar dulu. take deep breath....inhale.. exhale! done? done! good? great! ok.. we continue......
what will happen huh after this? klu korang tanyer aku sayang ker tidak, for sure ah aku akan cakap sayang. beb! sape x sayang boyfriend beb? unless boyfriend betul2 buat hal boleh ah. by now, aku still sayang dia. cuam ada problem sikit here n there ah.. tu jer. since dia pun x mengendahkan aku hari ni, aku akan tunggu jer. sebab mood aku pun dah makin ok. just dia jer. xper.. we'll wait n see.. dia nak pujuk? dia nak biar?  bubye! 


p/s: nak arnab! nak bela dia.. since xde sape nak belikan, i akan beli sendiri.. * see, malang kan nasib i? hurm... watever!!!!!!

Oct 13, 2011

UNTITLED!

FINE!!!
hari ni bukan hari yang best bagi aku. mane tidaknyer! assignment tambah lagi dua. cam sh**! pastu, datang class, lect cari pasal. bangang gila! budak nursing perangai cam babi, tidur dalam class boleh pulak! yang kami budak2 MA nie, cakap sikit pun nak cari pasal ker? sial lah weyh! bangang! kau punyer gaji tuh, mak bapak aku yang bayar mangkuk! bukan kerajaan! sial lah! memang benci gila! konon-konon xd mood pulak. ah! kalau kami bawak masalah ni ke pihak atasan, tentu kau akan put all the blame on us! tapi, kau kene fikir! kami akan bertindak dengan lebih mengganas. huarghhh.... bila aku dah down macam nie, ingat nak lepas tension dgn gayut jap. ni lagi satu masalah. call banyak kali x angkat2. mesej x reply. satu cerita pun x update kat aku. jadi, korang rasa, patut x aku berangin?? memang patut! kalau busy cakap busy! aku x kacau ah. ni satu benda pun aku x tau. tau2, call x angkat, mesej x reply. twitter update pulak! argh.. benci ah aku! sumpa xde mood! assignment tajuk apa ke benda aku x faham. argh.... terima kasih ah! 

Oct 12, 2011

methylenedioxymethamphetamine. i love you

aku mula jatuh hati kepadamu setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan.
akhirnya kita bersama..

pertama kali kita bersua bertentang mata, 
terasa ada kimia diantara kita

kau kucup pipiku
kau bisikkan cintamu
kau kata, "baby i love you"
kau cairkan hatiku

bahagia 
kurasa disaat kita berdua bersama
memandaang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu.


even lagu ni dah lama... tapi, aku rasa lagu ini adalah antara lagu yang terbaik untuk aku describe tentang hubungan aku dengan sayang aku. siapa? MUHD SYAFIQ ah!!! nampak kan? faham kan? boleh masuk otak kan? means?? WTH?? WTF?? tu pun x faham ker?? hurm... means, aku serasi dengan dia lah. so.... aku x akan rela kami berpisah tanpa sebab-sebab yang munasabah. jadi, x payah ah berharap sangat yang bakal berpisah sebulan - dua lagi. yer?? yelah..memang ada segelintir yang x berapa nak suka dengan hubungan aku dengan dia. fine! yang x suka, aku x boleh nak paksa. yang pernah aku buat salah, tolong maafkan aku. sebab aku kene teruskan hidup aku. x kan aku nak buat benda yang aku x suka? x kan aku nak teruskan hidup aku dengan orang yang bukan sepatutnya? dan....... x kan syafiq nak hidup dengan perempuan yang dia x suka? jadi.. kami berdua nak minta maaf kepada sesiapa yang pernah kami 'tolak' secara sengaja dan yang tidak sengaja. sebab?? sebab... hurm.. dah x de sebab lain dah. dah dia sayang aku, dan aku pula sayang dia.. nak buat macam mane? beb. ini soal hati and perasaan. sepertimana yang digembar-gemburkan, soal hati dan perasaan x boleh nak dipaksa-paksa. memang ada yang x puas hati. ada yang sakit hati. ada jugak yang jelous tengok kitorang berdua. tapi, kami berdua merayu agar anda-anda semua menghormati privacy kami. kau suka ker bila kau dah kahwin kelak, bini/laki korang dikacau oleh PARASITE-PARASITE luar? of course x nak kan? x suka kan? jadi, secara tidak langsung, aku harap semua pihak faham and think rationally. ok? bukan aku nak berlagak atau berbangga dengan apa yang aku ada sekarang ni. sebab aku percaya, kalau kita terlalu ego dengan apa yang kita ada, nescaya, Tuhan akan tarik balik hak kita. cuma, aku kurang senang lah dengan surrounding yang cuba nak menghancurkan hubungan kitorang. ada perempuan yang tiba-tiba datang cakap itu ah ini ah dekat syafiq. dah tau syafiq tuh bf orang, x usah lah kacau sayang oi.. haish.. and dah terang-terang kat fb aku, aku view to PUBLIC relationship aku. * view to PUBLIC ok! jadi, dah faham kan status?? x payah jadi pest.. don't worry... Tuhan sentiasa ada.. dan Dia dah sedidakan pasangan untuk korang. cuma bila, masa, kat mana, tu jer Wallahullam.. bak kata orang, "belum sampai seru"..
jadi, sebelum sampai seru tu, x usah lah hangpa semua duk kacau-kacau, godak-godak, n gaul-gaulkan hubungan kami yer.  sebab aku, officially copyright by Syafiq! yeah.... semoga korang berbahagia dengan hidup karang dan tidak juga menyusahkan diri kami serta diri kamu sediri. 
mesti korang cakap, "alaaa.... mula2 memang semua best. berak, kentut, airliur basi pun wangi..dah lama, semua x kena.." fine.. cakap lah nak cakap apa. tapi, aku memang x pernah jumpa lagi orang yang banyak bersabar dengan aku. orang yang betul-betul sayang aku. betul cakap mak, 'cari orang yang sayang kita. bukan orang yang kita sayang'.. sekarang aku dah faham.  sebab aku dah penat menunggu. kadang-bercinta dengan orang yang kita tunggu tu memang best. sebab kita rasa hebat bila kita dapat apa yang kita tunggu. kiranya, hasil kita berbaloi. disitu, kita akan rasa bongkak. lain dengan orang yang sayang kita. akan rasa bahagia bila kita dengar, 'terima kasih sebab sudi sayang saya'.. see! dia ucapkan terima kasih dekat kita. di situ, kita rasa, diri kita dihargai. thanx mom! 

SUMPA SAYANG KAU SYAFIQ!!!!! AKU NAK KAU TAU,  AKU X PERNAH JUMPA BOY YANG HEBAT MACAM KAU! KAU X PERNAH BUAT AKU BOSAN EVEN SESAAT. MALAHAN HIDUP AKU LEBIH BEST DARI DULU! AKU X KISAH APA ORANG NAK CAKAP! AKU X PEDULI KALAU ADA ORANG HALANG KAU DAN AKU! YANG AKU NAK, KAU DAN AKU SAMPAI AKU MATI... AKU NAK KITA SAMA-SAMA HARUNGI HARI-HARI KITA BERSAMA, AKU NAK HAFAL SETIAP GARIS KAT MUKA KAU! MACAM TU JUGAK AKU. AKU NAK KAU TEMAN HARI-HARI TUA AKU....  SEBAB AKU SAYANG KAU...!

Oct 10, 2011

9-10-2011

sembilan haribulan sepuluh tahun dua ribu sebelas...
cuba perhatikan betul-betul tarikh nie...
best tidak?
9-10-11....
tarikh nie, tarikh saya dan dia declare as a lover..
oooopppsss.. as a best couple! 
i tunggu jer bila dia nak propose sy jadi gf dia..
at last, dia datang jugak.
rupa-rupanya dia nak tunggu tarikh yang sesuai..
hahahaha.. seronok gila! sebelum nie, x ada lagi lelaki yang nak declare dgn saya.
fine!
semua nyer keji..
nak bercinta, bila nak declare x nak..
kenapa?
sebab dia x nak saya claim dia as my boyfie.. n dia x nak claim sy sbagai gf dia.. 
hish,,,
dah ah..
x nak ingat lagi..

awak..
thank you so much awak..
saya sayang awak sangat2.. 



P/S: this is so something new..
something unexpected..
i gave up on letting anyone get too close to me..
i second guessed myself about anyone who wanted to be a part of my life..
something clicked, something pulled me in.
those so called butterflies that make a person feel nauseous and excited at the same time
it's those feelings every girl who doesn't want to go away
i'm starting to believe somethings are worth the risk.. 
love u my love..

Oct 6, 2011

Aku ingin engkau selalu hadir dan temani aku_kau tercipta untukku

aq pernah cerita apa yang akan terjadi kalau dia mati. 
puncanye bermula bila sebelum aq tidur aq tertengok satu cerita kat TV nie. dalam cerita tue, aq tengok, ada orang mati. semua orang kat sekeliling tue nangis. entah tiba-tiba aq terfikir kalau aq yang berada dalam situasi tu dan aq hilang dia. perkara ni terjadi bila mood dah mula x berapa betul. tiba-tiba menangis sendiri masa kat dalam bilik. macam-macam yang terbayang dalam kepala otak. sempit gila pemikiran masa tu. aq fikir kalau aq hilang sebelum kami sempat ikat hubungan kitorang dengan lebih kuat.
awak, 
saya tak dapat bayangkan kalau saya nampak awak terbujur kaku kat depan saya. dengan suasana rumah yang agak hingar dengan suara orang menangis, bercakap, dan bacaan-bacaan Yaasin di setiap penjuru rumah awak.
mesti airmata tak kan boleh berhenti mengalir dari mata saya.
               bila saya nampak awak terbaring depan saya, perkara pertama yang saya akan pandang mesti muka pucat awak yang dah x mampu nak memberi senyuman buat saya. mata awak tertutup rapat. mata awak dah tak terbuka untuk lihat saya yang berada kat depan awak. mulut awak tertutup rapat. waktu tue, ati saya terdetik, yang saya x dapat dengar lagi suara awak. suara awak menyakat saya. suara awak panggil saya dengan panggilan-panggilan yang special. suara awak gelakkan saya. suara awak di hujung talian kejutkan saya bangun. suara awak marah saya. suara awak pujuk saya. suara awak nyanyikan lagu untuk saya. suara awak sentiasa hiburkan saya. suara awak panggil saya 'sayang'. suara awak say " I LOVE YOU". suara awak cakap rindu saya. saya takkan dengar semua tu lagi.
bila mulut awak dah x mampu nak bergerak, saya juga takkan dapat tengok lagi lesung pipit awak. lesung pipit awak yang awak sangat sensitif. lesung pipit yang hanya ada bila awak senyum. mulai saat tu, saya dah x nampak lagi lesung pipit awak. saya hilang raut muka budak nakal yang suka menyakat saya. takkan ada lagi muka yang akan pujuk saya. 
               dari muka turun ke tangan. tangan awak sejuk. tangan awak dah x hangat. tangan awak dah x berpeluh macam selalu. takkan awak dah x bagi reaksi bila saya pegang tangan awak. lepas ni takkan ada tangan yang akan pegang, pimpin saya bila saya berjalan. takkan ada tangan yang akan belai rambut saya, main-main rambut saya. takkan ada tangan yang akan betulkan sisiran rambut saya. i'll gonna miss it dear. takkan ada lagi tangan yang akan cubit pipi saya. 
                  bila mayat awak dah siap dikapankan, saya x tahu sama ada saya mampu atau tidak nak bertahan untuk memberi penghormatan terakhir buat awak. kalau saya mampu bertahan pun, saya akan bertahan untuk lihat awak dari jauh jer sayang.  saya x nak pegang awak. bukan sebab saya x sayang awak. tapi, saya takut saya x mampu nak lepaskan awak. tapi, saya pasti akan turut sembahyangkan awak kalau saya boleh.
                tiba masa mayat awak nak dibawa pergi. saya tak sanggup nak ikut. bukan sebab apa. saya x sanggup tengok awak dibiarkan sorang-sorang kat dalam tanah tu. saya x nak tengok awak kotor. saya x nak tengok awak sakit kene hempap dengan batu-batu. saya x nak tinggalkan awak sorang-sorang kat bawah tu. saya x nak awak sunyi kat bawah sane tu. awak gelap. saya x nak awak digigit even oleh seekor semut. saya x nak awak duduk dalam tu, dan saya pergi tinggalkan awak. saya x nak. saya pun x nak tengok awak kene air kotor kat dalam tanah tu. saya x nak awak duduk dalam tu sedangkan saya masih kat luar. saya x nak awak..saya x nak pergi tinggalkan awak. jadi, biar awak dibawa pergi dari rumah. saya tengok semua tu.
                   MALAM PERTAMA SAYA TANPA AWAK:
mesti saya akan cari balik sentuhan-sentuhan terakhir dari awak. saya akan baca semula blog awak. saya akan baca blog awak dari awal sampai latest post. saya akan tenung semua gambar-gambar awak. saya akan refresh setiap memory saya dengan awak dari mula kita kenal. malam saya sunyi. phone saya dah x berbunyi lagi. skype saya dah x ada orang call lagi. facebook awak dah xde update lagi. tapi, saya akan pastikan semua gambar-gambar awak masih dipelihara secara hormatnya. saya akan berjalan seorang diri lepas awak pergi. saya berjalan tanpa orang yang saya sayang. saya akan bangun sendiri bila saya jatuh. dah x ada orang nak dukung saya lagi. dah x ada orang nak pertahankan saya lagi. dah x ada orang nak temankan hidup saya lagi. hidup saya kosong!!! saya hilang segala-galanya kalau awak pergi dulu. Tapi, saya tetap happy. macam yang pernah saya cakap, saya lebih rela hidup terseksa tanpa awak, dari awak yang hidup terseksa bila hilang saya. 

awak...
saya sayang awak sangat-sangat. kalau awak pergi dulu, saya redha. mungkin dah x ada jodoh antara kita. mungkin hubungan kita setakat tu jer. mungkin dah x ada jodoh awak nak bahagiakan hari-hari saya. setiap tahun saya akan ziarah kubur awak. 
awak tentu akan fikir saya cari pengganti kan? 
tipulah kalau saya kata saya x akan cari pengganti awak untuk saya teruskan hidup. tapi, x semudah yang awak sangka. x akan secepat yang mungkin. takkan ada yang boleh bahagiakan saya macam mane awak pernah bahagiakan saya. bagi saya, benda yang baik yang pernah saya jumpa, x akan ada yang sama.





TRUST ME SAYANG.
saya sayang awak.
saya x tahu macam mane nak mulakan hari saya tanpa awak.
sedangkan malam saya berakhir dengan awak, pagi saya juga bermula dengan awak.
hari saya x lengkap tanpa dengar suara awak.
hari saya juga x akan sempurna tanpa text dari awak.
cuba awak bayangkan macam mane saya nak bermula hidup baru. hidup tanpa awak???
macam mane saya nak mulakan?? 
saya hilang stereo paling best yang saya pernah ada,
saya x nak hilang awak.
janji dengan saya awak x akan pergi tinggalkan saya. 
sebab saya sangat sayangkan awak.
love u.
      


                                                                        

Oct 3, 2011

I love u SYAFIQ~~



I love to be with you...
I love to be around you...
I love to talk to you...
I love when I take something of yours and you hold me against my will to get it back but can't because you are afraid to hurt me...
I love it when you hold things above your head and I can't reach...
I love when u play keep away with me...
I love when you put your arms around me...
I love the way I feel around you...
I love the way you look at me...
I love how you make me like your best friend but I am your girl friend...
I love the way we are...
I love the way you me..
I LOVE YOU...



Oct 1, 2011

____dOwN_____

assalamualaikum.. 
kenapa down? hurm.. xde pape.. sebab awal-bulan nie, biasa lah.. mood x stable lagi. jadi kejap nak marah, kejap nak nangis, kejap nak merajuk, kejap nak happy.. sewel x? agak ah.. tapi, x leh nak tepis ah.. dah itu yang aq rasa, nak buat macam mane kan? betul x? hurm, hari ni, nak cakap pasal dua benda. nak cakap pasal kawan-kawan kat facebook dan juga of course yang tercinta, my Syafiq buchuk! nak tau cerita yang mane satu dulu? yang pasal kawan-kawan ker pasal lvoer? pasal kawan-kawan dululah.. sebab kawan-kawan ni yang buat aq terasa sangat..
 hurm.. pasal kawan-kawan.. puncanye dengan status facebook aq. bukan nak kata apa, rimas sikit ah.. aq x cakap diorang jer pun. aq nak cakap pasal sepupu aq yang sorang tuh. dia tuh, kalau buat status mesti tentang balak dia. yang kawan aq nie pulak, mesti nak cakap pasal gf diorang. kalau x cakap pasal gf diorg pun, diorang akan cakap pasal diri diorang sendiri tapi, akan men komen diorang berdua jer, yang lagi satu pulak, men wall-to-wall berdua.. ish.. ni buakn pasal apa.. aq sebagaia kawan, nak datang interfere pun dah macam takut-takut kott.. sebab dah rasa-rasa macam mengganggu conversation diorang. tuh jer. bial aq cakap, x puas ati pulak.. yang sakit atinyer, kawan baik aq pun tegur aq.. ada yang lagi sedap, dia duk cakap " wall diorang, apa ada hal??" ni buakn masalah apa.. ni masalah kawan xde space kott..and dah macam mengganggu privacy diorang kott.. hurm, aq nak melantak cakap banyak-banyak kat sini pun xde gunanyer. sebab buakn diorang baca. yang penting, aq nak cakap, siapa makan cili dia yang terasa pedasnyer!

now, going to my syafiq's part.
ni lagi sorang.. haish.... bermasalah! this lately berubah betul perangai dia. moody memanjang. bila call, cakap pun sepatah dua.. hurm.. tapi, aq x terasa ati pun dengan dia.. yelah. bila dah sayang, kentut pun aq bau wangi.. tp, dalam hal ni, xde kene mengena dengan kentut or berak. ni perihal tingkah laku dia yang luar biasa. salah aq ker? kenapa aq tanya? yelah.. this lately, aq asyik marah-marah dia jer. merajuk ah. tapi, aq marah-marah pun, xde ah amik serius sangat. nanti aq main merajuk-merajuk dengan dia.. means, aq x pernah marah sangat-sangat ah. cuma ni kes semalam. dia janji, tengah hari tuh dia nak call, aq tunggu time aq gap, dia xde call pun. aq sabar lagi. pastuh, dia call kejap, dia janji malam pukul 12 dia nak call, tapi, aq tunggu punyer tunggu, punyer tunggu, punyer tunggu, dia x ada pun call.. bila aq call, disaster lain yang angkat. dia cakap, syafiq pergi main futsal, see! men futsal x bagitau pun. aq tunggu bagai nak rak, dia leh x call. bila pagi tadi dia call, aq ada perasan dia call and text aq. hailoh..~ bila aq mesej dia, marah-marah sikit buakn dia nak pujuk. pujuk pun, macam xde mood jer. hurm, bila aq call, dia citer dia mmg xde mood. macam-macam hal dia hadapi.
citer pasal skype malam jumaat lepas. macam sh*t! kawan dia buat aq macam apa pulak. s**l dowh. benci gila! tapi, aq berani bating ah, kalau aq tau time tuh jugak, memang aq akan buat sampai aq nampak wrestling free ah kat skype tuh. this is about my pride kott!! btw, aq mengharapkan syafiq menjaga segala kehormatan aq.......... 
wassalam.