Blogger Backgrounds

Sep 29, 2011

JELOUS?? Mesti ah!

huarghhh.... tired=penat=letih!
dah pukul 5 lebih... baru jer balik dari class... dari pagi pukul 8 sampai sekarang ni baru balik.. tapi, still untung dapat balik pukul 5. masa mula-mula, class habis pukul 8 kott..
bila kepala otak dah penat, bosan dengar lecturer bebel-bebel kat depan tentang history taking ah, itu ah.. ini ah... responsibility kita ah tentang MA.... bla.. bla... n blaaa, waktu tu jugak kepala otak aku yang tepu dah tahap air 100ml+ gula sekati ( memang x larut lagi dah), di sini khayalan mula menjelma.. hahahaha.. waktu ni jugak kepala otak aku terbayang orang yang jauh kat utara tuh dekat di sini.. aaaaamboi! jauh melamun? apa nak buat? dah itu yang paling dekat di hati! nak wat macam mana? makan ingat dia... minum ingat dia.. mandi ingat dia.. sembahyang ingat dia.. eh, silap! sembahyang ingat Tuhan.. time doa jer ingat parents n dia.. ngeee... belum nak tido lagi.. memang kompom2 ingat dia ler..~ pastuh, tido, depends.. kalau ada rezeki, jumpa ah dalam mimpi.. kalau x, xde.. bangun2, terus check fon.. buchuk tido lagi ah tuh~.. hahahaha.. bila khayalan mula menjelma, mula beban naik sampai kepala.. rindu tahap luar alam.. sampai petala kelapan! WTF???!!
grrrr...waktu ni juga mula berangan macam-macam.. ngeee.. alangkah indahnya petang-petang begini dapat melelapkan mata? lagi best-gila-gempak dapat lelap dengan yang tercinta.. FULLAMAK!!! jangan cakap ah.. HEAVEN!!! hahahaha... 
balik-balik jer dari class tadi, ada event kat u-Plaza.. kat depan tangga pavillion MSU. panas.. grrr.. nak balik rumah denga berjalan kaki. payung tarak! payung rosak.. hish.. nasib ada shawl. apa tunggu lagi? buat "sunblock" ah! hehehehehe.. turun2, nampak ada couple duduk kat belakang tiang. dengan ditiup angin sepoi2 taufan, rambut awek tu terbang mengurai disisi balak dia. *apa motif aq citer nie?? sabar ah! baca ah dulu*... sambung~ haaa.... yang buat aq jeles gila kat diorang ni, balak dia, men gitar nyanyikan untuk gf dia.. pergh... kalau nak tau, salah satu ciri lelaki idaman aq adalah dia seorang jiwa muzik.at least dia pandai main salah satu instrument yang boleh buatkan dia tuh lebih istimewa dari yang lain dan dia boleh hidubrkan aq. mungkin sebab darah yang mengalir dalam tubuh aq nie ada separuh darah cintakan muzik, mungkin sebab tuh kott, aq lebih kepada tu. cuma, biasa ah.. mak aq larang aq berjinak dengan muzik-muzik nie. 
jadi, yang menjadi masalah disini apabila aq menjadi sangat-amat-terlalu cemburu kat couple ni!!! sebab?
  1. balak dia mainkan lagu untuk dia beb! siapa x jeles? sumpa jeles!
  2.  dia boleh duduk sebelah bf dia.. *untungla~ bf dekat!!!!
  3. diorang sangat romantik.. penat2 pergi class, lepak-chill dgn couple
hailo~ nak buat macam mane kan sayang? kita x mampu~ sepertimana yang awak cakap, lagi baik kita duduk jauh macam nie. x selalu jumpa. kalau selalu jumpa, nanti kita bosan. pastuh, kalau kita x selalu jumpa, kita akan rindu.. bila dah rindu uth kita kumpul, sekali-sekala jumpa, kita lepas rindu puas2. kan?? huarghhhh... tapi sayang, nak tunggu hari pelepasan rindu tuh yang saya x sanggup tuh.. xper2...ada jodoh x kemana. pesan saya, jangan nakal2! jangan menggatal! jangan merempit! jangan merokok! jangan poteng class! naaa.... che sayang hang! hahahaha... lurve u so much ah! 

p/s to u: 

 without any regrets, i am awesomely thankful that within the brightest moment of my life... you accepted me and realize that there's still the most shining light ahead...


Sep 27, 2011

haish.. kenapa ah this lately mood x berapa nak betul? asyik nak marah-marah jer...dah tue, selalu buat dia rasa bersalah. ni mesti kes nak per**d. hurm.. rasa nak nangis pun ada. bukan rasa-rasa, tapi, dah nagis-nangis dah pun balik class malam nie. see! memang i'm in unstable mood lah. sayang, minta maaf sayang. saya x ada niat pun ok. saya cuma cepat terasa nak melenting. sayang, tau x saya rindu awak gila? tapi, saya x nak susahkan awak. tolong jangan susahkan diri awak ok sayang. no matter what happen, saya x kan restu kalau awak susahkan diri awak semata-mata nak jumpa saya. awak tau x, x jumpa pun x apa. asalkan saya masih ada awak. bukan x jumpa bermakna kita boleh bersama lagi. kita pun boleh jumpa kat skype kan??? apa ada hal? cuma rindu saya jer yang x terkata. awak jangan risaukan pasal saya. rindu-rindu saya, saya boleh tahan lagi. tapi, saya akan rasa lebih bersalah kalau awak susahkan diri awak, ikat perut awak setiap hari, semata-mata nak jumpa saya. relaks k. chill. saya tetap sayang awak. awak nak tau x?
kenapa saya upload nie? jap eah.. saya fokuskan kat bawah nie.. try scroll down ur cursor...

x clear ah.. hurm.. xper.. yg penting, nampak kan warna hijau tu? warna hiaju menandakan user profile tue sedang online. nak tau x apa yang istimewanyer?? cuba tengok betul2.. kenapa yang lain x online, tapi, my SyafiQ sorang jer yg online. x pelik ker?? sebenarnyer, waktu nie, laptop hang 5 minit. x leh klik apa2.. jadi, i cepat print screen nak show kejadian pelik yg x berapa nak menarik sangat nie.. hahaha.. yg penting, waktu ni,saya x online, dan dia dah lama keluar pergi mane entah and dia x online. see.. betapa kuatnyer jodoh??? haaaa... saya tau. dia baik. dia x pernah nak ketepikan saya. saya sayang dia, sebab X dia macam bekas-bekas saya yang dulu.. kenapa? dia sangat mementingkan saya. kalau saya kata nak jumpa, even dia tengah beraya pun, dia akan lari dari kawan-kawan dia, dan jumpa saya even jauh sampai ke utara johor.. *utara johor dia sanggup.. hehehe.. ni x, saya minta nak jumpa, just cakap "hurm, xde rezeki nak jumpa,.. nak buat macam mane ah.".. saya suka orang yang berusaha keras demi saya.. dia tinggalkan kawan dan x berapa nak utamakan keluarga dalam hidup dia. it doesn't mean yg dia tuh x pentingkan keluarga, tapi, kalau adik-beradik ada lebih dari seorang, apa kata, bg chance kat adik-beradik yang lain untuk berkhidmat kat keluarga ko tuh..
kalau ko tau nak give and take dengan aku, aku pun boleh macam tu. jangan pernah buat hidup aku sia-sia sedangkan aku tau waktu tu kita boleh x jadikan ianya sia2.... 
oleh kerana itu, Syafiq sangat berbeza dari yang sebelumnye.. dengan penuh hormat, saya sangat menghargai setiap pengorbanan yang dia dah lakukan.. saya sangat sayang awak, Muhammad Syafiq <3 <3 <3

Sep 26, 2011

********

since you have hold my hand
in the journey of time
my days are so joyful!
my life became to shine...

since u have always loved me
on my good and my bad
i promise to keep u happy
i wll never make u sad

since the day i saw u
it was just u in my min
your laugh, your dimples,
and your touch was so kind

since the moment we met
i became yours and made u mine
being with u is all that i want
as love is not a crime

since all the fights we have fought
we have always came close again
nothing can ever depart us
not any person or any pain

since now that u know my love
you know how i feel
lets always be together
and make our dreams come real

since u have read this poem
i know u are impressed
it's just a piece of my love
just wait for the rest :)

Sep 24, 2011

to my Buchook

hey buchook~
awak tau x hidup saya serabut?
awak tau x hidup saya x tentu arah?

hish..
saya dah x tau ah nak wat acane..
saya rindu awak..
rindu sangat-sangat..
dah berapa hari kita x jumpa?

saya rindu awak..
saya rindu nak tengok awak buat lawak depan saya..
saya rindu nak dengar suara awak dengki saya *live..
saya rindu nak tengok gelagat awak semua tu ah..
lagi saya rindu nak jalan dengan awak n pimpin tangan awak.

rindu gila!!!
saya memang jahat..
saya mengaku..
saya ada banyak skandal dengan lelaki sebelum nie..

tapi, sejak saya mula serius dengan awak, 
saya rasa tangan saya dah x sudi nak membalas semua text orang lain.
tangan saya kesana-kemari hanya ada fon yg satu tu jer sy bawa..
sebab saya tau, kalau fon tu berbunyi, x kan ada orang lain..
awak sorang..
fon maxis saya akan selalu tinggalkan sebab saya x kan akan angkat call orang lain..
kalau parents sy call x dapat, dia akan call DiGi number..

buchuk..
awak dah ubah hidup saya..
awak dah buat saya jadi macam mula2 bercinta..
masa mula2 bercinta saya x pandai nak curang..
macam tu juga sejak saya mula serius dengan awak..

buchuk..
saya nak minta tolong awak..
tolong ingatkan saya setiap kali saya leka..
tolong ingatkan saya yg sy hanya syg awak sorang ajer..
tolong ingatkan saya tentang teruknya hidup saya kalau xde awak..
tolong ingatkan saya ni semua jika saya mula lupa tentang awak..

saya minta maaf kalau saya pernah buat salah..
saya janji saya akan cuba buat yg terbaek untuk kita..
i cannot swear but i can promise for that..

to my dearest Buchook,
kita  x pernah declare untuk jadi sepasang lover..
tapi, sy tetap anggap awak lover saya..
saya sayang awak..
saya tunggu awak..


i've been looking for a guy who calls me beautiful instead of hot, who calls me back when i hang up  on him, who will lie under the stars and listen to my heartbeat, or will stay awake just to watch me sleep... i've been waiting for a boy who kisses my forehead, who wants to show me off to the world when he is in track pants, who holds my hand in front if his friends, who thinks i am just as pretty without makeup on. one who is constantly reminding me of how much he cares and how luck he is to have I... 
The one who turns to his friends and says, "THAT"S HER"... 
but now, i've already found that guy.. 

i do love u so much buchuk!





Sep 23, 2011

| u make me wanna say " I do" |

the only one person yg sanggup melayan kerenah saya, adalah dia.
the only one person yg sanggup mengikut segala kehendak saya, adalah dia.
the only one person yg tau apa maksud saya, adalah dia.
the only one person yg suka hiburkan hati saya, adalah dia.
the only one person yg tau jadual harian saya mcm mane, adalah dia.
the only one person yg memahami saya dari luar hingga dalam, adalah dia.
the only one person yg boleh join kepala saya, adalah dia.
the only one person yg romantic seperti mana yg saya cari selama ni, adalah dia.
the only one person yg degil macam saya yg pernah saya jumpa, adalah dia.
the only one person yg suka melayan saya merepek nak tidur malam2, adalah dia.
the only one person yg saya selalu mimpi pada awal perkenalan, adalah dia.
the only one person yg selalu dengar cerita saya, adalah dia.
the only one person yg selalu marah2 saya, adalah dia.
the only one person yg bebel kan saya bila saya tertinggal barang, adalah dia.
the only one person yg tau sakit dan perit saya, adalah dia.
the only one person yg akan risau bila saya baru mengadu sakit mcm kene gigit semut, adalah dia.
the only one person yg selalu nyanyi untuk saya, adalah dia.
the only one person yg selalu sewel dengan saya, adalah dia.
the only one person yg selalu merajuk dengan saya, adalah dia.
the only one person yg akan sambut saya setiap kali saya jatuh, adalah dia.
the only one person yg tau kelemahan saya, adalah dia.
the only one person yg akan cuba sedaya upaya untuk memberi yg terbaek buat saya, adalah dia.
the only one person yg tau gerak gaya tangan saya, adalah dia.
the only one person yg baik hati even keras hati *sikit, adalah dia.
the only one person yg terima saya seadanya adalah dia.
the only one person yg saya tidak boleh tolak diri dia dalam hidup saya, adalah dia.
the only one person yg sudi jadi radio saya, adalah dia.
the only one person yg menjadi dirinya yg sebenar dari saya mula kenal, adalah dia.
the only one person that be the 1st thought in my head in da morning when i wake up and my last thought before i go to bed, adalah dia.
and the only one person that deserve to be the King of my kingdom, adalah dia.
DIA ADALAH SAYANG SAYA.. SYAFIQ..
"Yes.. I do LOVE u.."

Sep 21, 2011

Most of All It's Built to Last

semenjak dua menjak tiga menjak ni... haish..
entah kenapa saya menjejakkan kaki ke mood dalam zon cintan!!!
kenapa??
hurm... sebab ni kowt.. ermm.. sebab.. *teeeettt*
hari ni xde nak cakap banyak.. 
cuma saya nak cakap yang tetiba mood saya nak dengar lagu Built To Last from Melee.
korunk pernah dengar?
hurm, x pernah dengar xpe..
i faham..
sebab lagu ni jarang dimainkan di radio..
x macam lagu Jason Mraz-I'm Yours,
Celine Dion-My heart Will Go On..
erm... Mariah Carey-hero..
n so on..
tapi, cayelah..
kalau korang leh masuk soul lagu ni, korang leh tau kenapa saya sangat menggilainya.
sebab yang pertama, arrangement music nya.
sebab yang kedua, lirik lagu dia... setiap bait lirik lagu ni, sangat puitis!
sebab yang ketiga, music videonya.
dan sebab yg keempat, lelaki pada minit 0.38 tu.. tomey! hahaha
xde lah.. sebab-sebabnye hanya sampao sebab yang ketiga jer. 

jom kita kupas sikit demi sikit k.
music nya.. i meant, genre music nya, menarik..!
first time dengar dah tertarik~
suka intro nye.

lirik lagu nie, bermula dengan:


I've looked for love in stranger places,
But never found someone like you.

Someone whose smile makes me feel I've been holding back,
And now there's nothing I can't do.

'Cause this is real, and this is good.
It warms the inside just like it should,
But most of all it's built to last.

All of our friends saw from the start.
So why didn't we believe it too?

Whoa yeah, now look where you are.
You're in my heart now.
And there's no escaping it for you.
                                          
                                          'Cause this is real, and this is good.
It warms the inside just like it should,
But most of all it's built to last.

Walking on the hills that night with those fireworks and candlelight
You and I were made to get love right

'Cause this is real, and this is good.
It warms the inside just like it should,
But most of all it's built to last.

'Cause you are the sun in my universe,
Considered the best when we've felt the worst
And most of all it's built to last.

n last but not least, for sure u really want to watch the music video of this song ryte?


here it is.. 
terbaeeekkk!!!


but, version nie lagi best..
lagi romantic..

SO.. ENJOY THE SONG!

p/s : still wait for the guy yg akan nyanyikan i lagu nie..  syafiq belum pernah nyanyikan lagi.. SYAFIQ!!!! saya impikan awak nyanyikan lagu ni untuk saya dengan mood yg sangat best ok!! I LOVE YOU sayang!!


Sep 19, 2011

17 Sept 2011

17 sept 2011...
kenapa??
no matter what happen, 17th of Sept is the best day that I ever had!!
i have a date. date with my beloved one..
grrr... sumpa gelabah. rushing, tired. penat2 pun, bila dia dah usap kepala,
haissshhh.. hilang penat mek!
demi dia, xpe..
i sanggup. xpenat pun.
yg penting happy bersama dengan dia.
dekat dengan dia..
who knows, lelaki yg baru berumur 18 tahun yg berjaya tarik perhatian aku.
saya x pernah rasa boring bila bersama dengan dia.
even setiap saat saya text dia, call jangan cakap...
setiap hari.. x kira masa.. unless pukul 8-12 malam..
kenapa??
errr.. rahsia!
hehehe.. xde ah.. sebab tuh masa untuk kami beriadah sesama sendiri.. :P
err... saya rasa, tu jer cara untuk kitorg keep in touch sebab dia jauh dari saya.
jumpa sebulan hanya beberapa kali jer.
cara untuk kita sentiasa ingat orang yg jauh is by keep in touch ah saya rasa.
sebab kita dah jarang jumpa, kalau jarang call n text tentu kita akan bosan, n sunyi.

jadi, cuti Hari Malaysia kitorang spend dengan sebaik mungkin even x planning dengan baik.
hahahaha..

it started around 6 pm on last Saturday..
apa2 pun, just nak cakap, bermula dengan bala!!!
bala???
yelah! wallet dia pulak boleh hilang.. haish..
jadi, kami pun terdiam sejenak.
mencari duit, hanya ada seratus jer dalam tangan.

belek punye belek, tenung sampai tembus duit nie, dia pun cakap,
" awak tgk lah muka agung tuh lama2.. dia pun tengok awak jugak.."
hahaha.. sibuk jer.
we plan, RM 50 untuk dia, RM 50 untuk saya. *dah macam destinasi bajet plak*
cukup x?? dia kata, kalau kita x pegi mana2 cukup.
dan kami pun koyakkan duit nie ambil sorang separuh.
hebat x?? hahaha..

dan kami pun meneruskan perjalanan ke Bandar Sunway.
pegi mane?
x pegi mane...
Sunway Pyramid jer.
plan at de 1st nak tengok movie.
tapi, movie semua penuh.....semua x best...
orang ramai... jadi, perut dah lapar, kami meninggalkan cinema area tuh.
pergi cari makan..


 pakai camera depan..  x clear.. xper. yg penting, saya cantik. hahaha.
 awak memang suka snap saya tengah makan n minum! 

after makan, kitorang kuar tgk dah lewat malam..
hurmm... destinasi seterusnyer???
i-City~~~
kat sini kami banyak chillin together..
happy sangat2.. i don't care what people around us say.
we are in luve!!!
sebelum tuh, on de way nak pergi sane, i tukar baju dalam kereta..
wat the hell??
perkara biasa aq lakukan..
as long x de sape nampak..
bila baju dah bertukar, disituh keselesaan hadir dalam diri!

dan kami habiskan masa bermesra bersama sepuas yang mungkin di taman i-City...
kitorang snap gambar banyak-banyak..
muka dah jangan cakap..
muka dari siang x mandi..
muka penat.. muka berminyak.
who cares..??

yang penting saya ada dia..
dan dia ada saya..
kami lepak di tangga..
kat situh amik gambar banyak-banyak..
tapi x jadi..
sebab fon mahal sangat.. ahahahaha


  
first snap kat tangga... 

muchuk!! 


UNICORN!!! tapi, kenapa tanduk u kat situh? unicorn kan kat dahi.. haish.. pelik2 jer..

 tomey gila!!!



eh-eh! ada orang eah belakang saya?? hahaha... xper.. penatacahayaan yang lebih. bukan salah kulit. :P
 i love when sat there n we sing together.
we never care about the people around us..
" i was born to tell u i love u"

after that, kitorang gerak ker bawah pokok-pokok pulak..
best ker? dulu x best.
sekarang dah best.
sebab apa? 
sebab i-City sekarang dah best. 
buat macam city of entertainment dah.
yg keduanya, sebab ada dia..
ngeee.. :D
 bila tiba kat bawah pokok, jom, tengok gambar kitorang!
hahahahaha.. 
macam-macam kerenah beb!


 awak bajet awak comel ker?? 


tatto saya~


ada bunga-bunga lagi.. jambu gituh! hahaha.. 


yer.. saya tau, awak dan saya comel.. 

 
sibuk jer dekat-dekat..



bau ketiak syape macham??? hahahaha


manja x? jangan jeles..


 :P bweekkk... beauty and cutee..


buat ah muka macam tuh! x comel!!! 


saya suka gambar yang nie!!!


pelik jerk??


  dah kenapa??


yer.. saya tau awak tinggi!!!

saya kene kuruskan badan saya.. 
sebab dia x berapa nak kuat dukung saya..
ngeee... :D

dan inilah kisah saya dan dia pada hari sabtu yang lepas.
insyaAllah, kami akan dating lagi pada masa yang akan datang. 
dan saya akan update bila saya keluar lagi dengan dia k..
i love the way you are dear..