Blogger Backgrounds

Apr 13, 2013

Addicted..

Hai... Selamat awal pg (2.00am). Aq bri balik dowtown ni. Penat gila... Haaa... Td aq nampak sesuatu yg menarik. Korang tgk x citer Heartstring? Watak utama dia lee kyu won (shin hye) & lee shin (yong hwa cnblue)???
Korang perasan x pakaian2 shin hye n yong hwa??? Smart weyh yong hwa...

But, by now, kat downtown trending skirt tribel mcm park shin hye pakai kat cite ni...

Huaaahhh... Nak beli!!! Tapi, harga dia RM49... Duit dlm wallet x ckup. Nak beli beg lagi.. Hurm.. Simpan ah niat.
Kbai! Nak tdo.. Mmuah. Love u alls!

Apr 12, 2013

Rakesh belanja!!!!

Semalam free 2 jam... Rakesh ajak pegi mekdi. Sbb kitorg bet sape punye pointer lebih tggi, yg kalah tu kene belanja mekdi... So, as u know I dpt dean list... N rakesh x lepas..tp cemerlang gk ah result dia. So, dia belanja i... Tiba kat kaunter, dia offer semua yg ada dlm menu... Fuyoooo.... Tp, I refused. Sbb x nak ah. Segan weyh.. Dah ah dia duk umah sewa. So, spicy chicken mcdeluxe pun dah cukup...

Best gila!!! Kenyaaaang... Mmuah!!! Thank u rakesh!!!!

Apr 9, 2013

Islamic Study in Sem5...

Apabila sudah lama meninggalkan kelas agama, bila masuk balik kelas jumpa ustaz, rasa seronok sgt. Sebenarnye banyak keseronokan tau kalau belajar agama ni. Lagi2 dgn ustaz. Dengan ustaz ni dia lebih open minded. Dia boleh cerita, menyindir, sume nye boleh. Kalau ustazah kan rasanya x manis kalau mcm tu. Well, tadi class mcm biasa lah. Dengan ustaz. Hari ni belajar pasal jinayat and munakahat. For those yg x seberapa nak tau tu, jinayat = jenayah, munakahat = all about islamic marriage. Yelah.. Macam hukum2 talak dlm jenisnya, apa lagi eakh...hurm.macam2 lah. Best lah kelas agama! X bosan. Gelak sakan adalah. Tadi class cuma satu je.x de pun class fhls. So, bila xde, ni lah masanya utk kita pakai baju casual... Mcm org lain. Diorg x perlu pakai uniform mcm kitorg. Haaa.. Cuma!!! Kene pakai tudung. Sebenarnya, x wajib pun pakai tdung dlm class ustaz. I mean, ustaz x pnh kata "kalau x tutup aurat, jgn masuk class sy!!!!" ustaz x ckp pun mcm tu. Cuma, kita sbgai manusia yg mempunyai kotak akal fikiran,x kan xleh fikir... So, I decide utk pakai tdung. Eh bkn tdung, tp shawl... Xpelah. Mgkin skrg aq pakai hijab utk class islamic study je, tp mane tau esok lusa, aq permenantly pakai tudung...who knoe..?? Kan? Insya-Allah.. Amiiin...

Apr 6, 2013

Bila class sir rahimy bermula...

Ok. Sebelum cerita dimulakan, aq introduce dulu siapa sir rahimy ni. Dia ni seorg lelaki yg mengajar aq subject Community Health 1 & Mass Disaster..  Teramatlah bosan apabila dia mengajar sehingga menyebabkan ramai orang mula berfikir untuk melelapkn mata ataupun bermain bingo sepertimana yg aq selalu buat dan juga melayangkan fikiran ketempat lain.
Cerita ni bermula bila aq dgn mak berangan ala2 angan mat jenin kononnye nak pindah UK. Aq pun start ah merepek-repek ajak si sha ni pindah uk. Aq ckp ah..aq nk umah yg lari2 balik sekolah, terus ketuk pintu. Rumahnye ada tngga, tepi jalan, xde anjung... Dpt mcm tu pun best. Park keta tepi jalan. Bila ada salji, mesti penuh depan umah. Klu dpt umah yg ada halaman pun ok jgak. Nak tanam pokok epal. Ada yg masak je, mesti sha curi. Sha kata, dia x curi. Dia mkn je smbil duk bawah pokok. POYO!!! Pastu nk peti surat yg hemisphere with paperboy ari2 baling paper. Sha ckp, klu setakat nk peti surat hemisphere tu, bek pacak depan umah... X yah nk pindah uk sgt ah kan.hahaha... Ok!! Yg rara pulak sibuk ajak pindah Paris.. Paris??? Ok gak!!! Nak!! Mesti best kan.. Bygkn ada kawan2 ikut sekali kita pergi tempat2 baru ni. Mesti best kan? Hahaha.. Dah!! Rara! Stop thinking about Paris! Azreen!! Stop thinking about UK!!! Jom ke Venice,Italy!!! Bye