Blogger Backgrounds

Mar 4, 2014

Silly....

Lama rasanya x update blog... Just nak story satu benda yang tetiba teringat malam ni.. Last 2 weeks I ada balik KL from this Selama. Unpredictable member lama invite join reunion dia.. Hello!! Member lama ajak join reunion dia.. Reunion sekolah dia! Not sekolah of mine ok.. So...??? X faham lagi? Means that, most of them, are unknown person ah.. Wait! Not most of them, but, all of them maybe...
Then, on friday nyte, diorg buat bbq. Dia ajak join. Free n x banyak citer, I pun say YES! Hohohoo...bukan selalu dapat lepak dengan member. 6pm after ayish balik sekolah, terus gerak PD. Oh yea.. Lupa nak gtau venue...... TelukKemang,PortDickson.. 'saje x nak space sbb nak tunjuk dekat je jarak KL-PD' ok... Well, biar I citer schedule i...
Rabu : working 2pm-9pm (penat gila)
Khamis : 8 am gerak KL, tiba pukul 12.30pm.... Pastu, kuar dengan mak, sampai petang... Malam tu lepak rumah buat case study sambil berwassapp dengan member tu.. (epy) sampai pukul 3 pg...
Jumaat : 8am wake up gerak MSU utk pre-reg subject co-cu...1-3pm, lepak makan dengan kamal (kamal x sempat pegi solat jumaat atas alasan2 tertentu) ... Kamal belanja makan...!! 4pm sampai KL kemas2 barang, order satay dari jauh... 6pm gerak PD.. 9pm sampai, sebab jam gila!!! 9pm start bbq..... Boleh kira x berapa jam aq rehat???
Wat a lucky nyte??? I met my another old fren!! Kucing!!! Hahaha... Banyak sangat story kalau nak story.. Luckily, semua kawan2 dia memang sporting!! The best part is, I met Sunghua Jung twin kat PD!! Salute ah!!!
Ok... Cite punye citer sampai ah ke penghujung event... Disinilah cerita bermula..
Secara semulajadi waktu aq scroll fon, I felt something.. Panas.. Tachy.. DROWSY.. Epy start perasan! Fyi, epy is a MA from KKM... So, nasib bek ada dia..
Epy pun datang duk tanya am I ok.. Ofkos ah I kata ok. Just ckp, a bit tachy ah epy.. He know wat I meant.. He asked me to take a rest. But x sedap ah kan pg majlis org ko x buat apa... Lama2 aq rasa lagi x sedap... Lagi tachy... Aq decided duduk kat tepi divider.. Epy came... Then, I started hyperventilation... Fyi, this is my first time kene.. I semi-concious maybe... X leh control my breathing.. Suddenly hyper!!! At the same time on a very fast sec, I can feel numbness n crampind here n there... Wat I remember, epy yg angkat aq bawak pergi pondok.. Beb!! Sumpah sakit... I only saw epy's face n beberapa org yg keliling area situ... Epy give a plastic bag... PLASTIK BAWANG SEH DIA BAGI AKU!! Whenever I inhaled, mmg dengan bag2 tu sekali ah kan masuk hidung.... Waktu tu, my chest memang tight gila!!!! Wat I need is paper bag!!! It tooks around 20-30 minutes I think, to recover... Wat I think is to keep breathing sebab chest aq ketat sangat... Luckily, epy came to conduct me.. Conduct my emotion... Seriously, I was thinking to keep breathing bcoz of pain on the chest tightnessssss w/out thinking of the oxygen that keep going in n coz de cramping.... Weyh!! Its pain... Crying suddenly.. Now I know, why does de hypervent pt dtg ED nangis2 dgn keadaan mcm tu... Wat dey need is, moral support! Not YELLING!!! I can see my fren's face,,, but sudden drowsy n tetiba je aq rasa mcm dunia aq gelap... Banyak kali jugak berulang... Wat made me conscious, is EPY PUNYE PENAMPAR!!! Terima kasih ah sebab sepak aku berulang kali! Sakit bila aq dah sedarrr... Bila sedar je, terus nak tachypneic balik... I dont know wat happen.. Luckily, Epy is there... To epy: "Thanx babe for everything!! Thanx for keep instruct me.... Malu dengan kau!! Apa yang lebih pasal aq, terima jelah.. Apa yang kurang kat diri aq waktu kau rawat aq, keep silence je ah k... Aq malu!! Hahaha " and untuk kawan2 yang lain, thanx sebab spoiled majlis korang.. Bak kata epy, majlis penutup... I recall this moment sebab I x nak kene balik hypervent tu!! Sakit!! + malu!!