Blogger Backgrounds

Jan 27, 2014

Mimpi

Assalamualaikum... Dan selamat pagi. Nak cerita pasal mmpi semalam. Aq x tau nak start dr mane. Yg pasti, aq mimpi ada mcm mane entah aq jatuh. Belakang badan aq ada lebam. And at the same time ada sorang laki yg selamatkan aq. Dia peluk aq masa aq jatuh tu. Tp masa aq jatuh tu, aq ada pgg satu kain putih. And kain putih tu tutup muka aq. The best part is dia peluk aq, and dia kiss dahi aq dari luar kain tu.. Whoaa.. Then dia bawak aq balik ke banglo dia. U know wat, banglo dia tu besar sgt. Tempat wudhu' dia ada banyak. Mcm fountain.. Dinding dia marble white. Cantik sgt.. Tempat wudhu' dia bertingkat. Cantik sangat. Paip dia mcm fountain. Sebelah tempat wudhu' dia aq nampak ada mak n adik perempuan dia tgh jalan keluar banglo. Tp dia pergi sebelah umah tu je. Bila aq tengok, sebelah umah tu kubur. Kubur tu cantik sgt. Kubur tu semua ada marble wane putih. Dari pintu belakang umah dia, nak ke tempat wudhu' tu and kubur tu, jalan kaki berkaki ayam je.. Aq tanya lelaki tu, kubur sape. Dia kata kubur datuk dia. Dia nak bacakan yaasin. Tanpa sebarang cerita, aq minta dia yaasin, n duduk sebelah mak dia join baca yaasin. Tapi aq x tau sape laki tu. Dia putih! Muka dia suci. Siapa dia tu?

Jan 20, 2014

Homestay jadi rental

"check it out!!! Cool x apartment baru i?"
Hahaha... Igt x ni dioalog sape? Haaaa... Klu nak tau, tu ah dialog Lisa Surihani dalam filem Istanbul Aku Datang.. Well, nak citer. Semalam I baru sampai dr KL kat Selama,Perak ni.. Untuk malam pertama, I amik homestay.. Atas dasar budi dan baik, pembayaran homestay pada malam pertama last night, ditaja sepenuhnya oleh mommy Ms Nor Azira Binti Azhar... Terima kasih aunt.
Ok first I nak cite.. Hostel tu memang horror gila... Dengan katilnya dah patas.. Tilamnya banyak peta.. Unfortunately, I xde snap gambar. Tp member I ada amik gambar.. Ok. Once I got it from my fren, i'll view it here ok. Hostel tu sunyi.. There's no other student there. Yg ada cuma kami berempat. Well, memang scary ah kan.. Based on wat my friends said, bila diorg stay for last two months aritu mmg patut ah kan.. Hohoho..
Yg ni... Adalah gambar2 homestay yg bakal I stay for this two month. Ok..

Jan 19, 2014

Cerita lama

Haaa... Lama x post blog.. Apa2 pun happy new year! Happy thaipusam..!! Sorry... Lambat..
Lambat sgt nak bercerita.. Tp harini nak cerita pasal citer lama.. Cerita sang lelaki lama yg nak jadi pencintanya namun x kesampaian.. 
Saje je. Mungkin kerana tetiba bayang kelibat gelak tawanya terlintas di kepala aku kot. Ok.. Dia.. Sejak dari form5 aq dah kenal dia.. Well, he's good in looking.. Ommey ah gak. Simpan je minat2 ni sebab aq tau dia mmg budak pandai n mane ah pandang aq ni. Nak dijadikan cerita, semakin berusia bumi kita semakin dekat peluang aq dekat dgn dia.. Cerita ni masa aq tingakatan 6.. Weyh!!! Kitorang satu class weyh... Hahaha.. Wat de fate?! Tp kisah hati ni tetap dirahsiakan.. Tp 'jodoh' perkenalan kitorg kat form 6 tu x lama sebab dia pergi tgglkn form 6 pergi ke institut pengajian lain ah...well, after form 6, kugagahkan cursor mouse untuk klik on "Add Friend" kat fb dia.. Wohoooo... After that, dia pun approve.. Lagi ah wohooooooo.. N the best part is, dia im aq duluuuu... Biasa lah.. Gedik2 sikit, jantan cair... Kononnya nak jadikan bf.. Or lebih sesuai dikatakan otw nak couple.. Tp, atas sebab2 yg tertentu, kami x dapat meneruskan niatnya yg kononnya nak bercinta hingga ke akhir hayat.. Kitorg lost contact berapa lama entah tetiba nampak dia 'is in relationship' with someone else. Bila ditanya, n dia explain, aq tetap menafikan benda postive should be.. Then.. Kami terpisah sebelum terjalin sebarang ikatan dan sebelum terluahnya kata keramat percintaan.. Cuma aq nak cakap, aq dah stalk kau sejak dari high school lagi.. #p/s: terima kasih atas takdir perpisahan kita kerana itu, aq jumpa mr right aq yg memang aq nak sangat sehidup semati dengan dia.. #shazwan. Nama dan siapa hamba Allah tu, aq minta maaf, aq minta ampun, aq minta jangan ditanya, kerana aq x nak ditanya siapa.. K.. Harap maklum..