Blogger Backgrounds

Dec 13, 2012

first day kat klinik ENT, serdang

assalamualaikum. 
entry azreen kali ni pun tentang love. tapi, kasih sayang seorang bapa. tadi pagi azreen memulakan hari dengan mendapatkan duty roster dari CI. 
this semester azreen practical kat ENT n ED. 
cerita bermula bila azreen assist doktor kat bilik audio. kat sini azreen nampak ramai kaum ibu yg berusaha bawa anak mereka untuk mendapatkan rawatan. mostly bawa infants ah.. n azreen try pasangkan headfon kat telinga baby tanpa pergerakan dari baby. dapat bygkan x betapa payahnyer? kebanyakannya, kami suruh mothers bagi breastfeeding ah. x pun tidurkan mereka.
tapi, hati azreen terusik bila tiba-tiba ada seorang bapa warga cina berumur lebih kurang pertengahan 30an bawa anak lelaki dalam kendongan masuk bilik. ok.
first impression, papa dia memang agak selekeh, mata dia squint, and baju dia juga ada bau sikit. tapi, azreen x pernah hirau tu semua. azreen tetap dgn kerja. bagi azreen, biar apapun berlaku, azreen tetap professional tanpa hiraukan tu semua. 
mana mama dia? dia seorang bawa beg buruk, dalam tu ada botol susu, dan lampin anak dia. dia bawa anak dia dari Kajang. sangat kesian. tiba kat dalam, anak dia terjaga dari tidur and we can't continue our procedure. later, one by one patients came in and out, the father still x berjaya nak tidurkan anak dia. 
i think, about an hour, bapa dia tunggu depan pintu. anak dia main pamplet kat tepi pintu. bapa dia marah anak dia tapi dalam nada yang rendah. but, azreen still can understand a lil bit of their language. tapi, azreen cakap kat papa dia, its okayh. let him be. biar dia main. azreen x marah dia sepah2 kan tu semua. bagi azreen, budak bermain = belajar. azreen tanya dia, doktor still x panggil ke? he said, doktor suruh tidurkan anak dia dulu. but he can't. his son, memang sensitif. even org pegang pun boleh terjaga. well, doktor perlu beri dia perhatian. dia bukan dari golongan orang yang senang. procedure kat hospital biarlah buat dengan cepat. 
kita kene fikir. mugkin bapa dia kerja ikut jam. makin lama bapa dia take time, makin banyak bapa dia kehilangan duit. kesian. anak dia bukan x comel, comel! azreen sangat kesian kat diorg berdua. bapa dia nampak sangat penat. poor him! buruk-buruk mana pun, dia tetap bapa kita yang sayangkan kita.

Oct 15, 2012

Chicago live in KL

nak tau tak? semester baru dah bermula. penat tak penat ah ulang-alik dari MSU. lepastu, setiap kali balik mesti merempuh traffiq jam. memang syiookkk... sebab dapat chance dengar LITE.FM lame2.. lebih2 lagi bila dengar love songs dia. memang 80's punyer retro ah.. layan jiwang tau x?? okayh. kalau nak try dengar lagi best, layan love zone on every  night from 10pm - 1am. seems like u will had a greatest dream whenever u sleep in this ZONE!
sebut citer pasal retro-retro ni, azreen nak cakap. rupa-rupanya Micheal Learns To Rock ada datang Malaysia bulan Jun 2012 harituh yer??? wat the hell?? kenapa aku miss peluang yg tersangat lah keemasan tuh??? MLTR!!!! memang gila ah kan kalau dapat pergi show dia.. suka gila kat lagu dia "25 minute to late". yelah.. lagu yg dinyanyikan kat someone yg dia terlepas!

haaa... xpelah. for your infromation, i ada dengar yg Chicago nak dtg Malaysia jugak. nak wat show kat KL.

i asked Shazwan to buy me ticket. than, he said, how much? is it same harga dgn tiket bola kat Stadium Shah Alam??? WAT??? RM15??? baby!!!
i am talking about the singer yg dah bertahun jadi penyanyi and sangat digeruni bukan setakat I, tapi, ayah I, artis2 yg baru sekarang ni pun mesti takut dengan artis ni.. diorang ni evergreenn!!! takkan harga tiket semurah tu baby???!! okayh b! i will never ask u to buy me tickets anymore!

Sep 23, 2012

tsetal-latest


dah berapa kurun entah x update blog ni. pagi tadi, pembaca setia ada komen dah lama x update. hahaha. bukan x nak update. tp, kepala otak ni dah lama x develop tu yg xde benda baru nak update. yelah2. i update okayh.
oh yer. fyi, yg pertama sekali i nak bgtau semua, fon sony i rosak. so, maxis number is not available untuk sementara  waktu lah kayh. 
yg second, sem kali ni azreen cuti sem sampai 5 minggu. percaya tak? huahuahua.. seronok tau! pastu the best part is whenever i punyer group of MA pergi buat community service kat hospital bahagia tanjung rambutan. best gile kawasan dia. tenaaaangg!! peduli lah org nak kata sane banyak hantu ker apa. yang penting, tempat tuh memang 'oldskul' + tenang! 

balik dari sane, kitorang singgah ke lost world of Tambun. memang heaven ah percutian sem kitorang kali ni. oh yer. next activiti kitorang, kitorang akan buat service yg lebih kursang same mcm tu dekat Bukit Bintang. kitorang akan edarkan 'Red RibbOnS' to public as antidadah. tau kan??? hohoho.. x sabar rasanya. 

tapi yang paling x sabar sekali i nak start sem baru dengan life baru. x nak ada banyak parasite. AND, gugup menunggu result.

nak cerita pasal Mr. Shazwan. dia tuh..ish..x tau ah.. complicated. yeah! lebih complicated dari alcohol metabolism. ngeh!

haish! complicated, complicated pun, dia lah pengarang jantung i okayh! cerita pasal pengarang jantung, i rasa this lately, tak banyak yang i buat untuk dia. dulu banyak yg i buat untuk dia. tapi, this lately mcm x de perasaan bersalah jer bila jumpa dia. yelah. dah lah banyak buat salah. tapi, bila jumpa buat muka paling toya jer. the one yg i x pernah lupa is love note. yeah! love note tu....alaaa...yang penuh dengan madah2 cinta tuh. u know kat mane selalunya i sembunyikan benda tuh buat surprise dia? hehehe.. kat fon dia lah. kat BB dia.. hurm. love note i, so far x pernah kaler lain. mesti kaler MERAH! scarlette gituh! 

watever it is, untuk shazwan, i memang sayang u! okayh. for the rest, i love u too!! :P 

"bawalah pergi cintaku. ajak kemana kau mahu. jadikan temanmu paling kau cinta. disini ku pun begituh. terus cintaimu di dalam hatiku sampai waktu yang menentukan kita nanti."


p/s: i would like to dedicate the song from Celine Dion with ''It's all Coming Back To Me" to all my readers. mmuah! 

Aug 29, 2012

soal kahwin!


assalamualaikum..
hey! selamat hari raya untuk semua. amacam? best tak raya ni? mesti busy kan? mesti sibuk beraya, sibuk nak merdeka lagi n lagi best ada yang sibuk mengambil kesempatan di bulan yang mulia ni dengan melangsungkan majlis perkahwinan mereka....kahwen??? 

OOOppppssss!!! kahwin! 

cerita pasal kahwin yang sebenarnya saya nak story kat entry kali ni. baru-baru ni saya ada terima dua jemputan dari teman sahabat saya dimana mereka bakal melangsungkan perkahwinan mereka. ookayh! sahabat...??? kahwen...?? sahabat...??? means umur mereka lebih kurang sebaya dengan saya.... means, around 20-23.. okayh ah.. jujur saya katakan, umur saya tahun ni, adalah 22 tahun!! saya memang sajer bagitahu umur saya. sebab kalau saya kata average je nanti ada orang kata saya malu nak nyatakan umur saya. ada yang kutuk saya tua... okayh! saya memang tua! tapi, wajah dan perwatakan n gaya pemakaian saya xde setua 22 tahun. SINCERELY, x ramai yang boleh teka umur saya dengan tepat! MOSTLY, ramai kata umur saya 19-21. yelah... orang memang ramai cakap saya dah tua. lagi2 di usia setua saya ni, baru jer nak buat DIPLOMA.. x payah cakap banyak ah! even boyfriend yang tercinta pun sibuk pertikaikan umur saya kadangkalanya... FINE!!! umur saya 22!!! tapi, dalam taman hati, belum terlintas lagi cerita nak berumahtangga or so watever!!!

tadi kita nak cerita pasal kahwen kan? haaa... kahwin di usia muda. memang banyak faedah. memang banyak benda-benda yang patut dielakkan tu boleh dielakkan. yelah.. yang terutamanya, MENGELAKKAN MEREKA DARIPADA ZINA DAN MAKSIAT. kenapa saya nak cakap macam tu? sebab ramai yang bagi alasan macam tu. yelah. alasan apa lagi yang boleh diberikan oleh mereka sebab kahwin usia muda???? lebih- lebih lagi bila mereka ni semua x habis belajar lagi.. so, apa lagi kesimpulannya?? yess!!! memang itu yang diperlukan.. bila mereka mula bernfasu dengan matang, cara untuk mengelakkannya adalah dengan hubungan yang sah! lagipun ni soal jodoh. kalau dah korang punyer jodoh sampai awal, i tadahkan tangan memanjat rasa kesyukuran. i pun tumpang gembira. Alhamdulillah. tahniah sangat-sangat. selamat hidup korang nak dibandingkan dengan saya ni yang hubungannya masih belum terjamin. kenapa?? yelah!! terus terang saya katakan, bila syaitan mula menghasut, bila nafsu merajai akal dan fikiran, tok imam, ustazah pun boleh goyah imannya, apatah lagi saya ni... tersangat lah takut... memang tak nak jamin apa-apa.. sebab syaitan pernah bersumpah yang selagi ada manusia di muka bumi ni, dia tak kan pernah berhenti menghasut anak-anak adam untuk kearah kejahilan...

kadang-kadang rasa cemburu di hati, tapi, hati tetap berkata x bersedia! tapi, cerita pasal kahwin awal ni, mesti ada faedah, keuntungan n ada juga keburukan. okayh lah... memang secara mentality korang, korang dah bersedia nak hidup di samping suami. tapi, pernah tak yang korang mampu menjalankan tanggungjawab korang sebagai isteri?? is not about your 'bedtime stories' only, tapi, over all.. korang rasa korang mampu tak setanding dengan ibu-ibu korang?? i mean, pandai masak, pandai menjaga, pandai mengemas, pandai mengurus hal kewangan , hal peribadi, hal rumahtangga, pandai membahagi masa...????? i've asked my ******  yang dah kahwin arituh, n she was sooo young, memandangkan umur dia baru 21 so, kita called dia muda lah. i tanya dia, dia dah ready ke nak masak untuk A FAMILY??? i mean, A FAMILY??? i repeat, A FAMILY??? not A COUPLE!!! NOT A COUPLE OKAYH!!! you know what did she answered? she said that, kedai ada banyak.. YESSS!!!! that's an answer.. memang itu jawapannya.. tapi, itu jawapan yang salah sis!!! kau kahwin bukan setakat setahun dua, tapi, a million years maybe! 'nampak sangat tipu. umur pun x sampai million' hahahah.. 

i tanya lagi orang lain yang dah kahwin lah kan di usia muda, cara hidup kau sekarang macam mane? best tak? yelah.. boleh ke lepak-lepak lagi? dia jawab, best gile!!! cakap je nak pergi mana, mesti hubby bawak.. oohhh.. okayh!! 'terkedu sejenak'.. baru setahun dua kahwin boleh ah derrr... umur tengah nak enjoy memey ah sedap!! dah ada anak nanti, mau tak merungut hidup kau!!! muda-muda lagi mental kau x ready nak beranak pinak + beban-beban malam-malam buta nak tidur anak ganggu. pastu belum cerita lagi kau kene cari duit untuk susu, diapers + NURSERY anak kau lagi... memang saje nak highlight part nursery tu. sebab mostly zaman sekarang, duit habis kat nursery jer.. hahaha.. betul tak???

pastu, kalau dulu-dulu masa zaman bujang, relaks jer makan sendiri, cedok sendiri, apa-apa semua sendiri. bila dah kahwin... "abaaaaaaaaaannnnngggggg!!! makaaaannn!!!! sayang dah hidangkan makanan nie.." laki nye penat balik kerja nak lepak-lepakking dulu. bini dah merungut-rungut penat balik kerja masak nak hidang lagi, buat air, siapkan pinggan, basuh pinggan lagi, laki buat tak tau.. grrr.. padahal masak ikan singgang jer.. + telur dadar.. hahahah.. lauk standard nak express.. lagi-lagi untuk budak-budak muda yang x seberapa nak reti masak macam i ni.. tapi, i xde ah sampai dua jenis lauk tu jer. at least ada sayur. haaaa.. tu baru citer pasal laki. belum citer nak kasi anak makan lagi.. kalau anak jenis pasif je tak pe lah jugak. kalau anak jenis yang hyper macam i ni apa citer?? kompom berlari-lari kau kejar nak bagi makan. penat tak? penat tak? i masa kecik-kecik memang hyper. sape kahwen dgn i n dapat anak hyper tu jangan tanya kenapa n jangan terkejut, kompom anak ko tu ikut perangai bini kau, I.. hahahaha..

cerita sebenar yang i nak cerita kat sini adalah, i x ready lagi nak berumahtangga. so, please stop asking me about when i'll get married. hehehehe.. n for those yang rasa-rasa nak kahwin, bawa-bawalah berubah yer.. bukan sebab apa. i rasa, ni soal maruah keluarga yang kita bawak. nanti orang kata, anak itu, anak ini x reti nak buat kerja rumah. tau kahwen jer. bukan i x pernah dgr, tp, i pernah dengar. kes yg ni, mmg berat. mmg si isteri langsung x bertanggungjawab, so, kalau orang kiri kanan sibuk pertikaikan soal dia, it's okayh! just unutk buat pengajaran. but, i x nak nama parents i naik sana sini. " apalah anak org ni, tau gatal nak kahwin, tapi, x pernah nak masak. pemalas. anak x terjaga." hihihihi.. tak sanggup mak dengar nye nyah! 
hahaha..
untuk dua tiga tahun ni, i doa yang i will be more RAJIN in future and bakal berubah.. grr.. bubye u alls..

Aug 2, 2012

perginya bukan satu kehilangan, tapi satu rahmat!


suatu ketika dulu, hati terusik dengan kerenah kau. telatah kau. layanan kau. semua tu buat hati aku secara perlahan-lahan cintakan kau. ternyata aku yang bodoh dan harus dipersalahkan. sedang aku tau kau masih bersama seseorang tapi, aku tetap dengan cinta aku tu.  antara sedar tak sedar, aku sendiri tau yang cinta aku tu 'cinta separa'. 


sungguh! cinta aku pada kau memang sukar untuk aku lupakan. aku leka dengan semua kasih aku kat kau. kau ingat lagi tak segala permainan bodoh kita dulu? kenangan2 kita... semua tu.. kau ingat x? ok lah.. sesungguhnya aku akui, cinta aku buat kau yg DULU tu, memang susah aku nak lupakan. aku jadi tersangat bodoh pada waktu tu sebab cintakan kau yg milik orang. pada masa yang sama, kau x patut salahkan aku. sedangkan kau melayan aku. kalau betul kau bersama perempuan lain, aku x akan kacau kau. dan kau x akan layan aku 24/7. 

dalam hal ni, 99% kau patut dipersalahkan. kau menabur layanan dengan penuh kasih. kau menabur rindu dengan penuh rasa hati. kau menabur senyuman dengan penuh sayang. memang aku sayang kau. 

Tapi, tiba satu masa aku sedar yang kau adalah lelaki paling kejam yang pernah aku jumpa dalam hidup aku. kau buat aku benci serta merta. kau buat aku meluat sepenuh hati aku. kau padam semua cinta aku buat kau. sampai bila-bila, aku takkan jatuh cinta untuk kali kedua buat kau. jangan pernah aku ulanginya lagi. kalau dapat aku ulangi perjalanan hubungan kita tu lagi, aku akan jadi pemusnah! aku akan saktikan hati kau mcm mane kau sakitkan hati aku. even aku sedikit rasa kehilangan, tapi, aku yakin Tuhan tu Maha Kaya. 

sekarang aku tau. Tuhan memang betul2 adil dan berkuasa dalam segala hal. buktinya, Tuhan kurniakan aku seseorang yang tau erti kasih dan sayang buat seorang perempuan.  takkan ada siapa boleh ganti kasih dia buat aku. cinta aku buat dia, bukan satu kesilapan dalam hidup. tapi, cinta aku buat kau adalah satu kesilapan besar yang pernah aku buat dalam hidup aku. dia yang penting dalam hidup aku. dia selalu ada dalah hidup aku. dia selalu rindukan aku. tak pernah kenal jemu kasih dan cintakan aku. tak pernah tau erti bosan melayan kerenah aku. tak pernah berhenti bersabar dalam tangani sikap pemanas aku. aku akui, dia memang terhebat. aku tak pernah rasa kehilangan kau! sebab aku tau, perginya kau bukan satu kehilangan tapi, itu satu rahmat! 

buat Shazwan, 
Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...

Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...

Jul 21, 2012

first Ramadhan bersama dia


first ramadhan , genap 7 bulan bersama dia. well, harap dapat laksanakan kewajipan ni dengan penuh sempurna. insyaAllah. 

bulan Ramadhan yang mulia ni adalah bulan dimana kita digalakkan beribadah. tak salah kalau nak berdoa minta untuk hidup lebih diberkati. 

pejam celik pejam celik dah tujuh bulan bersama dengan dia. rasa macam baru bulan lepas kenal dia. siapa kata? dah lama ok! x lama lagi cecah lah setahun. setahun pergi dua tahun, pergi tahun....???? bakal tak? no komen.

ok! FYI, this ramadhan adalah ramadhan pertama dengan dia. well, macam2 kitorang plan bersama. plan berbuka puasa bersama plan nak raya sama2. plan macam2 ah.. harap semuanya tertunai tanpa sebarang ada aral yang melintang. and harap jugak dapat berterusan dapat berpuasa dengan dia kat sisi sampai bila2. 

makin lama hubungan ni bertahan, aku dapat rasakan yang aku semakin PEMALAS. pemalas? ok. meh aku tolong describe-kan word PEMALAS yg aku maksudkan tuh. maksudnya adalah aku terasa malas nak buat apa2 untuk hubungan ni. aku dah tak serajin dulu. nak kata gayut dengan dia pun kadang2 aku malas. mesej pun sama. kalau nk jumpa, aku selalu suruh dia datang sini. aku malas gila nak turun selangor tu. yelah. kalau nak pergi one utama pun, dekat jer dengan rumah aku. nak pergi KL pun dekat. teruk kan aku ni? kadang2 kesian kat dia. tapi,serious, aku sayang dia. OK! malas x bereti aku x sayang. aku sayang. cuma malas nak usaha sikit untuk happykan dia. kalau tiba-tiba dia ada perempuan lain, memang aku x akan salahkan dia. tapi, aku akan salah diri sendiri. itu aku pasti!!!  dah ah kerap jugak aku sakitkan hati dia. haish.
tapi, dia x pernah mengeluh dengan aku. itu yang aku pasti. untuk dia, aku minta maaf. aku cuba untuk kembalikan saat-saat manis kita! mmmmmuuuaaahhh!!!

buat masa sekarang aku memang busy sikit. harap dia faham. busy nak habiskan clinical posting sampai 3hb ni. pastu, nak exam by this 13th. pas exam, nak raya. lepas raya, boleh ah aku dating puas2 dengan dia. ok?! itu aku dah janji.... 

oh baby! I promise myself that I will not fight for people who deserve to sleep with me. I will fight only for the one who deserve to wake up with me, for every single day of my life..... 
-ilysm-

oh yer... untuk semua umat islam, selamat berpuasa di bulan Ramadhan al-Mubarak. jangan ada yg ponteng! ada mata yg BESAR melihat segala perbuatan kita kayh. bubye.. assalamualaikum.. mmuahahaaaaa


Jun 6, 2012

monolog

cerita dia ~


Sempurna..cerita yang tak sempurna...
apakah alasannya? siapakah dihatinya?
bahasaku mungkin tidak seindah lafaz kata pujangga namun ku bersumpah.
relaku tunggu jawapanmu, masihkah aku ada di hatimu saat ini?
biar tubuhku kan terpaku. biar jasadku tak bernyawa lagi sampai nanti..


sejujurnya Cerita Dia mengisahkan penantian seseorang dalam menunggu jawapan yang dia masih belum pasti. puitisnya lirik lagu ni buatkan aku sendiri tergamam...relanya si dia menunggu dirimu sehingga akhir nafas. segala alasan, segala persoalan takkan terlerai. menunggu sesuatu yang kita x pasti, ibarat cuba memintal buih ombak menjadi tali tapi, yang mampu diikat hanya sepotong mimpi. soal hati bukan paksaan. soal perasaan bukan kekerasan. soal cinta sukar diberi jawapan. segala persoalan mungkin atau x akan mungkin ada jawapan bagi seseorang yang setia menunggu cintanya. 
       bagi aku, cerita cinta aku dah sempurna. walaupun penghujung cerita aku dan dia masih dalam rangkaan epilog, tapi kisah hati aku dah sempurna dengan adanya diri dia. menunggu jawapan hingga akhir nafas, bukan lagi soal perwatakan yang aku bawa dalam pentas hidup aku. tapi, setia bersamanya hingga terpisah dari jasad adalah watak dan perwatakan yang aku bawa dalam kisah cinta aku dengan dia. kasih kini terpasung rapi di hati, tanpa sebarang tali... biar orang kata aku bodoh. tapi, segalanya ditentukan oleh takdir. dia ibarat, penemuan satu jarum dalam ribuan jerami dalam hidup aku. assalamualaikum!






                                                                                                          created by : azreen_adda

May 18, 2012

me without you is like.....

.....
  • a pot head who's not high
  • a plane that doesn't fly
  • a suicidal that doesn't die
  • a fat man with no boobs
  • a starcraft with no noobs
  • a hooker with no luck
  • a shoe with no laces
  • a nerd without braces
  • asentencewithoutspaces
  • a gay guy without style
  • a phone without dial a desk without a seat
  • socks without feet
  • a heart missing its beat.
but, why did u treat me like this? u killed me not to die, dear. dont worry, i'm alive. but i'm loosing all my drive.
the whisper is the only noise of the receiver. i'm counting the second until you break the silence.

May 11, 2012

i love you mom.. you are my angel.

a baby asked God, "they tell me that you are sending me to the earth tomorrow, but how am I going to live there being so small and helpless?"

"your angle will be waiting for you and will take care of you"

the child further inquired, " but tell me here in heaven I don't have to do anything but sing and smile to be happy"

God said, " your angle will sing for you and will also smile for you. And you will feel your angel's love and be very happy".

again the child asked, " And how am i going to be able to speak understand when people talk to me if I don't know the
language?"

God said, " your angel will tell you the most beautiful and sweet word that you will ever hear, and with patience and care, your angle will teach you how to speak".

"and what am i going to do when I want to talk to you?"

God said, "your angel will place your hands together and will teach you how to pray"

"who will protect me?"

God said, " your angel will defend you even if it means risking it's life."

"but I will be sad because I will not see you anymore."

God said, "your angel will always talk to you about Me and will teach you the way you to come back to Me, even though I will always be next to you."

At that moment there was much peace in Heaven, but voices from Earth could be heard and the child hurriedly asked, " God, if I am to leave now, please tell me my angel's name."

"you will imply call her, MOM."



Apr 17, 2012

cinta yang menyimpan 1000 rahsia

  • aku cintakan kau kerana tak ada satu pun cinta terhebat yang aku jumpa selain diri kau dan kedua orang tua aku.
  • aku cintakan kau kerana setiap apa yang kau bagi, kau bagi tanpa mengharap kembali
  • aku cintakan kau kerana kau tak pernah salahkan aku dalam setiap masalah yang berlaku.
  • aku cintakan kau sela jari jemari aku ni, hanya tergenapkan utuh oleh jemari kau ketika kita saling menggenggam dan jatuh cinta.
  • aku cintakan kau kerana di sisi kau, sepiku hilang. di samping kau, aku lena. dan bersama kau, aku bahagia!
  • aku cintakan kau kerana hanya diri kau yang buatkan aku berasa tenang dan bahagia.
  • aku cintakan kau kerana dari awal aku yakin aku dapat menjadi apa yang kau perlukan dan apa yang kau cari selama ni.
  • aku cintakan kau kerana gigihnya usaha kau untuk dapatkan aku.
saya sayang awak lah SHAZWAN!

Apr 10, 2012

setianya cinta

Allah SWT berfirman , " perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat. perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik" (surah An-Nur: 26)

assalamualaikum.
permulaan bicara dengan firman Allah SWT. Tiada dapat ku tafsirkan lagi adilnya Tuhan yang Maha Esa. hidup, mati, jodoh dan pertemuan sudah pun tertulis olehNya keatas sehelai daun di suatu pohon yang di letaknya di Arasy Allah. 
di situ, telah tercatat namamu dan namaku sejak awal lagi. namun, semua takdir yang tertulis ini hanya Dia yang tahu. 

masih lagi tercari-cari dan ingin tahu siapakah yang Tuhan ciptakan untuk menjadi pelengkap hidupku, peneman hidupku, pembimbingku, penguat semangatku serta bakal menjadi ayah kepada anak-anakku kelak.. adakah kau yang pernah ku temui dulu? atau yang kini ku bersama? 

siapa pun diri kau, kini aku bahagia bersama dengan seorang yang sangat aku sayang. seorang yang setia bersamaku tak kira di waktu aku susah mahupun senang. seorang yang sayangkan aku dan menerima aku dalam apa jua keadaan. seorang yang x pernah jemu melayan kerenahku. seorang yang faham maksud kehendakku dan juga sebaliknya. 

sekiranya kau memang ditakdirkan untukku, aku bukanlah perempuan yang setanding dengan kau. ampunkan aku. maafkan aku.  aku yang sepatutnya menjaga akhlak ku, auratku, pergaulanku, dan semuanya untukmu. ampunkan aku. maafkan aku. kerana cinta aku menjadi buta. 

"usah lagi kita persoalkan. ketelanjuran di masa nan silam. ku sedia terima dirimu seadanya...kita insan biasa"... indahnya cinta jika setiap orang dapat menerima setiap kesilapan dan kesalahan seseorang di masa yang silam. 

aku tidak mendambakan kasih sehebat Muhammad SAW, tidak juga mengharap kasih setampan Yusuf. cukuplah sekadar kasih ynag setia dengan cintanya, jujur dan ikhlas dengan sayangnya. yang mampu menjaga maruahku, yang menjaga aibku. kasih yang boleh menambat hati kedua orang tuaku, kasih yang mampu membimbingku kearah yang benar, dan kasih yang mampu menjadi teman seumur hidupku. kasih yang menjadi imam kepadaku, kasih yang menjadi bapa mithali kepada anak-anakku. kasih yang setia mendoakan kebaikannku, kasih yang adil antara keluarganya dan keluargaku. dan kasih yang sanggup melakukan Tahajjud cintanya di sepertiga malam untuk mencari keredhaanNya.

apapun yang kudambakan, biarlah Tuhan menjadi pengadil untuk menentukan segalanya. biarpun ianya suratan, kita harus percaya kepada Qada' dan Qadar yang termaktub dalam rukun Iman. 

siapapun dia, itu hanyalah masa hadapan yang belum ku ketahui suratannya. yang kini, sujud syukurku hanya kepadaMu Ya Tuhan, kerana mengurniakan aku cinta yang sempurna sifatnya oleh kedua ibu bapaku, saudaraku, sahabatku dan seseungguhnya insan yang tidak pernah kulupakan setiap hembusan nafas aku, shazwan, kekasih terbaik dalam hidupku. 

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterimakasih atas kurnia tersebut.

Apr 6, 2012

di matamu ku berharga. kau perlakukan aku lebih dari mencintai dirimu. di dekatmu ku merasa bahagianya aku dapat ruang cintamu. hanya kamu saja yang mampu begitu. tulus mengerti aku.kau sempurna bagiku. tak kurang sesuatu. kau terima apa adaku. ku sempurna bagimu tak kurang sesuatu. cinta bersatu. gayamu. sifatmu. cara mencintaiku yang membuatkan diriku jatuh cinta padamu.

Apr 3, 2012

errtahpape!

betul kata orang. dan betul firman Allah. syaitan takkan pernah berhenti mengganggu dan menggoda anak cucu adam hingga akhir dunia.

seikhlas mana pun niat kita berlandaskan syariat Islam, tapi, kalau Iman kita kita tidak sekuat mana pun, tak guna juga kita berubah. berniat jer bagai nak rak. tapi, kene hasut sikit jer dah goyah. x guna tu semua. sebab tu orang kata, nak berubah ker, nak harungi dugaan ni semua, kene kuat imannya. kalau iman tak kuat silap-silap kita terpesong jauh lagi teruk.

untuk hari ni, aku nak nyatakan, sesungguhnya aku bukan lah dari kalangan golongan yang baik-baik belaka. aku kini masih mencari keredhaan dan masih lagi mencuba untuk berbudi di Bumi Tuhan ni. sesungguhnya dosa, kesalahan tak pernah lari dari buku kisah hidup aku.

aku, masih lagi dalam usaha bermuhasabah diri, dan cuba mencari kekuatan dalam diri untuk terus meneguhkan Iman aku yang sememangnya sentiasa lemah di 'godam' oleh makhluk yang bernama SYAITAN! 

pernah tak korang terfikir, kita ni semua diciptakan oleh satu Tuhan tapi dengan pelbagai bentuk rupa, kulit warna, dan tahap kita yang berbeza? Tuhan tu tersangat hebat. tapi, antara kita semua tak ada beza. yang bezakan kita hanya iman dan amal kita. kita hanya insan yang lemah. kita masih lagi berpijak di Bumi yang sama, dan masih lagi menjunjung langit yang sama luas.

aku rasa, setiap hari aku tak lepas dari lakukan kesilapan. baik kesilapan kat Tuhan mahupun kat semua human being. hahahaha.. dan dengan ini, saya nak minta maaf kat semua, kat awak, kat awak, kat awak, dan kat awak.. minta ampun, minta maaf. 

Mar 27, 2012

ku ada kamu.

di kala ku kehilangan di dalam kegelapan, kau suluhkan sinar petunjuk.
di kala ku kesedihan kau ukirkan senyuman, dengan penuh sabar memujuk.

engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

andai hari esok langit akan runtuh, tabahlah menjunjung bersamaku.
andai hari esoh dunia gelora, TAKKAN KU GEMURUH SELAGI KU ADA KAMU.

di kala aku tak pasti, kau tampil dengan berani membimbing agar lebih yakin.
dan bila hidup penuh soalan, kau berikan jawapan melengkap semua kekurangan.

takkan mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu.

ok.. lagu ni nampak tak? nampak tak lirik dia?? lirik dia best ok!!!
this song was specially dedicated to shazwan.
no matter how many times we talk on the phone text, or hang out, i never get tired of you. i always look forward to the next call, text and moment i get to spend with you.

Mar 26, 2012

ooopppsss... mmuaaahhh

assalamualaikum..
hello everyone. hey! hey! hey! today is my birthday!! 25th of March. hurm.. it's actually birthday saya yang 22nd. hahaha.. tua dah kan? 22 tahun.  yeah. 22 tahun. akk dah 23 tahun pada 23rd of March yg lepas. cerita pasal wish, ada banyak sebenarnya wish aku untuk tahun nie. tapi, biarlah jadi rahsia kayh.
haaa... macam korang jugak. cerita pasal bufday, mesti ada yg dapat hadiah kan? hadiah tahun ni x banyak sangat ah. biasa lah orang x ramai kawan, memang macam nie. hahaha.. yang penting orang ingat sudah.
my Shazwan ada bagi hadiah tau! hehehe.. barang yang dia bagi tu comel gila! sama macam dia. yelah. dia tu kan slow. kalau bawak kereta memang slow gila sama macam kura-kura. n so, since i selalu kutuk dia macam kura-kura, he give me a 'pet'! yeah.. a 'pet'. dia bagi i pillopet actually. n the 'pet' is tortoise.


haaa.. ni lah dia. comel tak? comel kan?! sama macam wan! hahaha.. nama dia baby tossiey.
n dia ada birth certificate tau:


ok. since i dapat ni time 22hb so, i put his birthday on 22th of march 2012. lagipun, tu tarikh month-versary i dengan shazwan yg ketiga bulan. hahahaha. baru tiga bulan.

inilah rupa dia yang sebenar. baby tossiey memang comel. dia juga boleh jadi pillow. nak tengok? haaa... ni dia.


haaa.. ni dia. kita boleh jadikan dia pillow... ok! apa yang kurang??
mata dia kan?? hehehehe.. mata dia ada. cuma kurang nampak. sebab mata dia sepet macam shazwan! hahahah.. meyh kita korek sikit mata dia.


nampak tak?? x nampak lagi?? jap....

haaa.. tu!!! nampak kan?? kecik di celah2 bulu.. biasa lah.. orang yang belikan pun mata dia sepet. hahaha.. sorry baby! i didn't meant to.. hahahahaha

n i have another one gift from him. errrmm... gift ni agak special lah jugak. n hadiah yang kedua ni memang buat aku terkedu sejenak. hadiah yang biasa, simple, tapi, berharga... mestilah. emas 9k. even it was just 9k, but it was still gold ok. come on... look at this.. anyway, i just put it on the tossiey. sebab masa i dapat barang ni, i x dpt dalam box. tapi, dia buat surprise dalam box stars dia tuh. dia suruh i cari harta karun. well, kau ingat kita ni tengah main treasure hunts ker??? huh?? haish. yelah.. cari jer lah.. n jumpa lah benda ni terselit kat celah love note..

a ring.



simple kan?? no diamond!!! senang... tahan lasak sikit.. hehehe



n last but not least lah kan, is my present from mak n ayah!! tq mom! tq dad!! adda syg gila kat mak... syg gila jugak kat ayah.. thanx sangat2. barang ni cantik sangat. terima kasih. ini hadiah yang paling best!!! dalam banyak2 hadiah dlm tahun ni. sebab ye lah. dari parents kan.. suka sangat!!




cantik! suka sangat!! suka sangat gelang kaki nie... cantik! simple! so, lepas ni mak boleh cari adda dgn bunyi loceng tu ok mak.. ayah.. thanx.. love u all so much!!!

Mar 20, 2012

I Wanna Grow Old With You



another day without your smile.
another day just passes by.
but now i know how much it means for you to stay right here with me.

A thousand miles between us now
it causes me to wonder how
our love tonight remains so strong
it makes our risk right all along

the time we spent apart will make our love grow stronger.
but it hurt so bad i can;t take it any longer.

I wanna grow old with you
I wanna die lying in your arms.
I wanna grow old with  you.
I wanna be looking in your eyes.
I wanna be there for you.
Sharing in everything you do.
I wanna grow old with you.



Things can come and go. I know but baby, I believe something's burning 
strong between us makes it clear to me

I Wanna Grow Old With You-Westlife

this song was specially dedicated to my beloved one, Muhd Shazwan. our hearts are full, our love is great. out here in the cold our future awaits! i would NEVER do anything that would hurt you and let nothing hurt you. you're amazing because you're the most caring, faithful, smart, creative, the best man I've ever seen or met in my life and you taught me what love truly is and how amazing it is when it's with the right person. 




sincerely, 
Nurazreena Suhada.

cerita semalam

semalam, sebelum ayah outstation, ayah sempat bagi duit kat aku. dia pesan suruh bayar bil telefon dia. sebab dia malas nak singgah-singgah kedai maxis ni. menganggu kerja dia kononnya. jadi, aku pun dengan niat nak tolong ayah, aku bawak adik aku sekali keluar pergi bayar bil kat kedai maxis. well, masa kat kedai maxis tuh, ramai jugak lah orang. ada dua orang pelangggan. hahaha.. kenapa aku cakap ramai, sebab dua orang jer pelanggan, tapi, kene tunggu sampai 20 minit. *lama tak?* 
hurm, masa duk tengah menunggu giliran tu, aku pun saje je lah belek-belek, pamplet yg ada kat kedai maxis tu. aku jumpa pakej Blackberry... pakej iPhone4s n broadband lah.. macam-macam lah.. masa aku duk belek-belek pakej yang BIS tu, tetiba kepala otak aku jammed n stop for a while. aku pun tak tau kenapa tetiba aku macam dari satu alam yang lain, n aku tetiba teringat kat dia. haaa... apa yang aku ingat is, aku rasa macam pelik. aku nampak maxis, aku nampak takdir. aku teringat the moment dia text aku masa mula-mula dulu. masa mula-mulaaaaaaaaaaaa dulu.. ingat tak? the moment dia inform kat aku yang dia dah send timetable n the moment when dia minta maaf sebab ambil no fon aku tanpa izin dekat e-class MSU. haaaa... nampak tak takdir??
well, masa semalam,aku  terfikir, tak semua orang akan lalui benda yang sama. n x semua orang terfikir akan dapat number fon n start berhubung secara kebetulan n tak sengaja. ramai orang, sekarang show dia punye BB pin for BBM. or otherwise, melalui chat, diorang saling tukar-tukar number telefon. tapi, aku n dia? 
tak mintak pun untuk pernah menerima text dari dia. tapi, bila dia text aku dengan number fon dia, semalam aku terfikir, kenapa masa tu aku tak terfikir yang takdir aku akan berubah. aku langsung tak fikir. tapi, semalam baru aku terasa nak thankful gila kat Tuhan sebab takdirkan dia n gerakkan hati untuk ambil number fon aku kat profile e-class MSU aku tu. semalam, entah lah. aku rasa macam aku bengong sejenak. n aku rasa, macam ni tau , " eh2, pelik lah. macam mane aku start contact dengan dia ye?" hahahaha...
thanx to Maxis sebab mula-mula baru-baru kenal, kami pakai maxis. kalau lah dia pakai celcom n aku pakai maxis, dah tentu aku x layan mesej dia n aku x kan mesej dia. sebab apa? sebab mahal. macam aku dengar farhan. dia mula-mula pakai celcom. hahaha.. memang aku x mesej dia lah! kedua baru aku nak thanx to Digi sebab membekalkan produk yang tersangatlah produktif untuk pengguna yang kaki bergayut macam kami nie. 
to Mr Shazwan, i think u should thanx to me, sebab i, kita pakai Digi. seee....!!! i x pernah menyusahkan u ok! *ayatbodoh*.. hahahaha yelah.. even u beli Blackberry yang mahal2 tu pun, tapi, u banyak spend time dengan fon buruk u tu jugak kan sebab apa?? sebab fon buruk u tu x guna banyak kredit rather than BB u tu! hurm.. saya? fon buruk? hurm.. x pelah. asalkan dia ingat.
k lah. yang sebanrnya nak cerita pasal hal semalam jer. x nak pun cerita lebih-lebih. sebab cerita ni, aku buat hari ni! bertarikhkan 20/3/2012 jam 1.04pm, dimana mood aku still x betul lagi. kenapa? sebab semalam lah! 
alaaa.. gurau sikit pun nak tacing. sebelum ni dia gurau lebih2 x fikir pulak!!! second, janji kejap lagi nak call aku. sampai mata aku naik kuyu + layu menunggu. dia boleh sibuk bertwitter n bermukabuku lagi.. fine! aku memang saje on twitter dengan fb. n saje nak tunjuk kat dia yang aku masih lagi online n awake. kedua, saje nak tengok dia sampai pukul berapa dia nak online. last2 aku surrender sebab x tahan mata ngantuk n he was still enjoying his FB, Twitter, n might be also HIS BBM!!!. malas nak layan. aku chow. tidur sampai pagi tadi pukul 11. malangnya dia ni jenis yang susah nak faham. dia kadang-kadang x boleh nak tangkap sebab aku buat hal... kira macam ni lah. dia x perasan yang kadang-kadang dia buat salah. oh mungkin silap aku jugak. silap aku sebab mudah terasa. tak pe lah. jenis aku, selagi sayang menebal di hati, selagi tu sabar meninggi gunung, marah aku benam dalam laut. k bai!

Mar 19, 2012

You're all I NEED!

when choosing your leading man, don't worry about the critics say. The only thing that really matters is how you feel about the role he is playing in your life.




-- what is love ? --
Are your palms sweaty, is your heart racing and is your voice caught within
your chest??
-it isn`t love, it`s like.
You can`t keep your eyes or hands off of them, am I right??
-it isn`t love, it`s lust.
Are you proud, and eager to show them off?
- it isn`t love, it`s pride.
Do you want them because you know they`re there??
-it isn`t love, it`s loneliness.
Are you there because it`s what everyone wants??
-it isn`t love, it`s loyalty. 
Do you stay for their confessions of love, because you don`t want to hurt
them??
-it isn`t love, it`s pity.
Do you belong to them because their sight makes your heart skip a beat??
-it isn`t love, it`s infatuation.
Do you pardon their faults because you care about them??
-it isn`t love, it`s friendship.
Do you tell them every day that they are the only one you think of??
-it isn`t love, it`s a lie.
Are you willing to give all of your favorite things for their sake??
-it isn`t love, it`s charity.


Does your heart ache and break when they`re sad??
-then it`s l o v e.
Do you cry for their pain, even when they`re strong??
-then it`s l o v e.
Do their eyes see your true heart, and touch your soul so deeply it hurts??
-then it`s l o v e.
Do you stay because a blinding, incomprehensible mix of pain and
relation pulls you close and holds you there??
-then it`s l o v e.
Do you accept their faults because they`re a part of who they are??
-then it`s l o v e.
Are you attracted to others, but stay with them faithfully without regret??
-then it`s l o v e.

Would you give them your heart, your life, your death??




Mar 8, 2012

Atas Nama Cinta


Atas Nama Cinta, sebuah drama yang kini ditayangkan setiap hari Isnin hingga Khamis di TV3 di slot Akasia jam 7-8 malam. 



mempunyai jalan cerita yang menarik, menampilkan barisan pelakon yang hebat dan mantap-mantap. antaranya, Fiza, Shah Iskandar, Shahz Jaszle n Tasha Shilla. 
terbaek weeeeyyyhhh.. Shah Iskandar, pelakon yang aku berani cakap, x ramai yang kenal dia. tapi, lakonan dia bagus tau. asal dari Singapura, pernah juga berlakon dalam drama bersiri Nora Elena. hurm, aku x nak cakap banyak, better korang sendiri follow cerita tu ok. kalau ada episod yang tertinggal, x payah risau, datang jer ke Fan Page Shah Iskandar yang hensem tu .... dia sendiri ada share setiap episod di fan page dia. kalau rasa-rasa nak follow dia kat Twitter, Follow je di Shah Iskandar . jangan terkejut tengok muka dia. dia seorang yang sangat bergaya dan versatile.. to Shah, *nak rantai tali yang u pakai tu boleh x???* ngeee.. 



dengar sikit lagu dia ok. before that, please stop dulu MIXPOD kat tepi 
kanan tu. so that the music background of this blog akn senyap n korang
leyh dengar lagu ni dengan penuh feeling.. ngeee.. nyanyian original dari 
barisan pelakon-pelakon utama nye




*sorry.. saya ambil gambar2 ini tanpa permisi di google. harap ampun dan maaf.* hanya mahu promo lagi drama bersiri yang best ni... 

Disney Love


A kiss can wake you up to that see dreams came true..
[ ask Sleeping Beauty]


A shoe can change the entire story of your life...
[ ask Cinderella]


A few days without speaking to the guy of your dreams can make him fall in love with you...
[ ask Ariel]


Sitting on a carpet can change the way you see things...
[ ask Jasmine]


An apple can bring the love of your life to you...
[ ask Snow White]

Mar 7, 2012

HE IS....

  • follow me when i walk away from him mad
  • grab me and don't let go when i push him
  • ask me what's wrong when i'm quiet
  • give me his attention when i ignore him
  • pull me back when i pull away
  • tell me i'm beautiful even i'm at my worst
  • hold me without talking when he sees my crying
  • sneak up and hug my waist from behind when he sees me walking 
  • protect me when i'm scared
  • tilt my head back and kiss me when i lay my head on his shoulder
  • reassure me that everything's ok when i don't answer for a long time
  • to tell me the truth when i look at him with doubt
  • play with my fingers when i grab his hands
  • don't look away when i look him in the eyes
  • know that the pain never goes away when he breaks my heart
  • know that i still want him to be mine even when i say it's over
  • call me when he knows that something is bothering me
  • say to me that he loves me more that i can ever love him
  • hug me tight when i'm mad
  • don't believe me when i say i'm ok and to stay with me and talk
  • call me at 12am on my birthday and say that he loves me and that he's glad i was born
  • stay on the phone even if i am not saying anything
  • call me before he goes to sleep and after he wakes up
  • treat me like i'm all that matters to him
  • let me wear his clothes
  • let me know that i'm important
  • give me the world
POINT HIS FINGER ON ME AND SAY : SHE'S THE ONE!!!! 

Mar 6, 2012

Ariana Mikhail

hurm.. cerita ni dah habis!!!! finally Ariana kahwen dengan Mikhail jugak!!!.. walaowey.. bestnyer! diorang honeymoon lagi kat PARIS!!!! well, sedih kat sharnaaz.. apa2 pun cerita ni sangat sedih n sangat romantik at the same time.. suka sangat cerita nie!!!! 

apa-apapun, ARIANA MIKHAIL hanya sebuah cerita cinta. yang paling penting adalah apa yang baik dalam cerita ni, kita buat pengajaran. yang buruk kita jadikan sempadan. ok guys??
Sememangnya CINTA adalah KEAJAIBAN kerana cinta mampu mengubah segala yang tak mungkin menjadi mungkin. Hargailah setiap cinta yang wujud dalam diri kita. Sesungguhnya cinta itu adalah satu anugerah. Anugerah yang Tuhan bagi yang tiada tolok bandingnya. Cinta kepada ibu bapa kita. Cinta kepada saudara kita. Cinta kepada kekasih kita. Cinta saya ada buat semua. Kepada my mom n dad my granny, my lil bro, n also x ketinggalan to my SHAZWAN! mmmuaaaahhh...

buat semua, 
tanamlah sebatang pohon cinta yang BERDAUN KESETIAAN,
BERBUNGA KETULUSAN,
BERAKARKAN KEJUJURAN,
siramilah dengan KASIH & SAYANG,
pupulah dengan KEPERCAYAAN.

ini kerana cinta bukanlah Maths yang boleh dikira.
bukan juga satu pelaburan yang kadang untung dan rugi.

jika kamu mencintai seseorang, berjuanglah untuk cintamu. kerana cinta takkan pernah menunggumu. 

Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan,
dua tangan unutk memegang,
dua telinga untuk mendengar,
dan dua mata untuk melihat.
tetapi pernah atau tidak kita terfikir mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati kepada kita?
sedar atau tidak ini kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah cinta...


Mar 4, 2012

What God gives you is yours.

hari ni pergi tengok baby twin. ermm.. seronoknye tengok kak iela dapat baby. twin lagi. tengok dia happy jer even nampak muka dia macam letih. dia kata penat berjaga malam. even baru dua minggu tapi, si kecik tuh dah berani buat hal dengan mama dia. berani sungguh itu dua orang budak kecik yer!!! n congrates to kak iela n suami sebab dah beranak empat pun still happy bersama yang tercinta. hurm.. alhamdulillah.. moga-moga sampai akhir hayat.


MELISSA IZARA & MELLINDA IZORA
bila tengok baby, tengok kak iela, teringat kat dia. well, tetiba jer dengan x semena-mena, hati terdetik yang aku nak baby. tapi, hanya baby dari dia jer. senang citer macam nie, aku nak happy macam mane orang lain happy, tapi nak happy dengan dia sampai tua n sampai jantung dia yg KUAT tu berhenti n jantung aku yg LEMAH ni terhenti. nak pregnant gak. tapi, nak pregnant anak dia jer. 


haish. semenjak-dua menjak umur aku nak menjejakkan kaki ke 22 nie, aku dah rasa macam diri aku ni berubah. hurm, bukan nak puji diri ke apa, tapi, aku tengok orang laki lain, aku dah x lalu. last time aku dengan SYAFIQ tu ada lah jugak melayan SMS dengan orang lain. tapi, since dengan Mr Shazwan ni, i feel like, he got everything yg i x perlu cari lagi kat orang lain. nak kata layan SMS orang lain pun xde. number yg x dikenali call pun aku x pernah melayan. even facebook pun aku dah x de add orang unless orang add aku. everytime aku kuar dengan dia, aku mesti akan tunjuk call list fon call aku, inbox message aku semua tuh kat dia. n sejujurnya, aku x pernah padam or whatever do untuk menghilangkan sebarang bukti yang aku pernah berhubung dengan orang lain. even he really trust me, but, i don't want any complication in future. biar dia tau semua tentang aku. even dia x nak tau, aku nak dia tau semuanya. n aku nak dia tau yang aku sayang gila kat dia.


to Mr. Shazwan, 
i'm falling for u. with every breath that i take, i do love to u. untill my last breath, i'll try to make u happy with me. to make ur life worth with me. to make ur life full with love of me. I want u here in this bed with me. I wanna hear the sound of your voice. I wanna feel your touch in the palm of my hand. I want our faces to be a breath away. baby i love you and soo happy that I have you in my life. sincerely, i was bless because i loved by you. thanx God for gifting me this love. the best love that i ever had.

Feb 25, 2012

hanya SHAZWAN!

sepanjang umur dapat hidup bersamanya pun belum dapat hilangkan rasa rindu yang terbuku dalam dada ni. sentiasa rindu dan akan terus merindu. cinta x kan pernah berubah even sebesar zarah. malahan akan bertambah dari hari ke hari. jangan tanya kenapa kalau x kenal dia siapa. he is the best guy that i never meet before this. such a noble man. pelaburan cinta kepada dia yang dilaburkan x pernah memberikan kerugian.  penyesalan x pernah terlintas di kepala sejak kenal dengannya. di sini, hanya ingin meluahkan betapa dalamnya rasa sayang dan cinta kat dia. cinta bukan sekadar sepenuh hati. tetapi, seluruh diri!  lelaki terbaik buat diri ni. yang mampu menjaga.... istilah bosan x pernah wujud sepanjang dalam perhubungan. kekurangan diri ini memang tidak dapat dinafikan. harap dapat memaafkan segala-galanya yang pernah dilakukan. harap Tuhan memakbulkan setiapa doa agar kita dapat terus bersama. kata cinta antara kita tak pernah habis terluah. "takkan pernah berubah", itulah janjinya! airmata menjadi teman setiap kali rindu tak tertahan. wangian akan sesekali terhidu bila rindu tak tertanggung. mimpi menjadi tempat pelabuhan untuk bertemu bila rentetan rindu tak terbendung. sentiasa merindu n menunggu berada disisinya. setiap kali jumpa, telinga ni x kan pernah terlepas untuk dengar degupan jantung dia. selagi jantung itu berdegup, aku akan pastikan diri ini akan membahagiakan kau. 

i like the feel of your name on my lips,
i like the sound of your sweet gentle kiss,
i like the way your fingers run through my hair,
i like the way your eyes dance when you laugh,
and how your scent lingers even when you are not there.

i could list a million things i love to like about you.
but they could all come down to one reason : I COULD NEVER LIVE WITHOUT YOU.
 
 

Feb 20, 2012

happy MONTH-versary love..

cerita tentang kita..
dua hari lagi tepat dua bulan kita bersama sebagai sepasang teman.
kalau di tanya apa wish saya bulan ni. seperti pada mulanya, saya hanya nak hubungan ni berkekalan hingga akhir hayat. berharap kita mampu harungi susah dan senang bersama. mungkin awak bukan yang pertama. tapi, sejak setahun yang lalu, saya berharap hubungan yang saya bina ni adalah yang terakhir. tapi, kita hanya merancang, tuhan yang tentukan. apa-apa pun, harapan saya dari awal hubungan kita sampai sekarang, supaya kita masih kekal bersama sampai bila-bila.
terima kasih cinta sebab sudi terima saya seadanya. buruk baik saya, hina keji saya, jahat busuk saya, awak boleh terima. saya ngaku, sepanjang perhubungan, saya selalu n seringkali menyakitkan hati awak. maafkan saya. tapi, percayalah, kalau ditanya sekarang ni siapa yang betul2 berada dalam hati saya, ialah awak. 
pejam celik, pejam celik dah dua bulan kita bersama. alhamdulillah, gaduh-gaduh kita awak x pernah terfikir nak lepaskan saya. saya pun sama. bersyukur dengan apa yang Tuhan bagi dekat saya. saya dapat orang yang sangat penyabar. orang yang masih boleh berfikiran dengan waras. orang yang penuh dirinya dengan sifat tanggungjawab. seumur hidup saya, saya x pernah jumpa sesempurna awak. bagi saya, awak dengan saya tiada beza. jangan pernah rasa rendah diri or watever yang sewaktu dengannya ketika kita bersama. 
terima kasih sekali lagi atas apa yang awak bagi. hope kita kekal sampai bila-bila.... aminnn...

"you may be miles and miles apart from me but when we are together its truely magic the way your fingers fit into mine, the way i smile when you catch my eye and that moment when we are on my couch so close together and i can feel your heart beat and when our lips met for the first time ever turned my world upside down " .... azreenadda loves u!

Feb 12, 2012

selamat pagi cinta

pagi ahad yang agak letih. kenapa? whoaaaa... malam tadi spend banyak sangat masa dengan dia..
hahaha.. perkara biasa yang kitorang buat, kuar, tengok movie, mamam n cuci mata...
citer semalam aku tengok, best gak weyh. bukan nak kata apa, citer tu suspen sangat sampai aku rasa macam x nak tengok sampai habis even aku tau ending dia mesti dia berjaya. BEST!


semalam dia pergi habiskan RM50 baucer kat popular OU. jenuh gak menunggu dia nie.. naik pitam aku dibuatnyer. dah lah aku ni jenis x larat jalan banyak.


ha... citer pasal x larat ni kan, kadang-kadang aku kesian tengok dia. setiap kali keluar dengan dia, mesti aku monyok. sebab penat. OK! aku nak gitau. bukan setakat dia jer bosan, even akak aku pun bosan dengan aku kalau kuar dengan aku. sebab aku ni jenis x larat nak jalan banyak-banyak. dah penat nanti aku monyok, nanti aku meragam. ada je lah. tarik muka lah. hehehehe..
kesian b aku.


after keluar dari OU, kami pun apa lagi, cari lah kedai makan kat area2 'Kota Dam' tu. 'KOTA DAM'?? apa tuh? kota damansara.. hahahahaha.. haaa... nak tau citer. dia ni kalau bab cari kedai makan memang payah! rasa macam nak sepak2 jer... bila part nak sepak, mesti kita tengok muka dia. bila tengok muka dia, meluat aku tengok rambut dia yang tersisir rapi ke kiri. hahahaha.. memang x lah kan aku nak duduk diam, apa lagi... kuarkan dua sikat rambut aku yang ada, dua2 sikat aku serabaikan rambut dia.. haaa..!!!!! puas ati aku. brush comb aku tuh, aku buat macam sedang mmberus mangkuk jamban kat rambut dia. hahahaha. padan muka kau! bluerrrkkk!!!


pas makan, aku suruh dia isi minyak kereta. sebab apa? sebab aku nak habiskan masa jalan-jalan kat kota raya. hehehe.. bukan sebab apa. aku bukan lah master sangat jalan2 sane. i mean, kalau stuck kat traffic tuh, aku x tau nak amik alternatif apa. lalu lorong2 belakang kedai tuh, memang aku x tau. main road aku tau. segala macam jalan aku tau. tapi, bila nak escape dari traffic tuh yang x tau. tapi, so far, aku x pernah sesat lagi lah kan dari kota tu. tengah jalan2 kat area KLCC, tiba2 dengar bunyi azan maghrib. kat depan tuh, ada masjid, pit stop jap-solat.


cerita lepas solat, haaaa...... muka dia semacam. x nak masuk kereta. texting kat luar kereta. panggil2 masuk x nak. pe kehel entah. rupa-rupanya ada cerita pasal entry blog aku yang dua lepas. hurm, actually, entry tu aku nak ugut kau jer. bukan sebab apa pun. geram sangat aku tengok kau tu. hahahaha.. tapi, benda tu pun dah lama berlaku. kalau kata kawan kau x suka aku, kenapa kat MSU arituh dia tegur aku. so, benda tu pun minor. aku x perasan. yang cerita semalam pulak kenapa aku tarik muka dengan kau, ni sebab kau tuh hah, nak men lari2 pulak. kalau kata kawan kau text, ckp je lah. yang kau x nak cakap, tu kenapa??? nampak sangat bersalah. memang x lah aku nak cakap dengan kau.  tapi, aku bagi chance untuk kau settle leklok dengan kawan kau tu. sambil drive ke dataran merdeka, memang saje aku tarik muka. and last, kau pergi keluar nak diri kat tengah jalan. kau nak mampus ke apa? aku gurau jer doe!


bila mood dah elok, dan2 tu lah kaki aku terseliuh sikit kat ankle. sakit weyh! aku x tipu, x main2. kau tuh yang x tau tempat yg betul. sebab tuh akau kata bukan kat situh. dah tu, kau nak kepit aku pulak kat celah ketiak kau! tau lah ketiak kau tuh wangi sangat! hahahaha... n then, aku ajak kau men jadi2 kat tengah padang dataran tuh. OK! aku silap orang! aku memang terkencit nak lari dari kau. hahahaha... tapi, kita seronok kan semalam? sangat seronok! 


seronok sampai x perasan kereta depan dah xde masa kat traffic light yer b?? hahahaha.. :P x nak cakap banyak. kau yang salah! sape suruh x nak tengok jalan...???? asyik tengok aku jer. padan muka! bluerkkk... !!! :P babai .. mmuahh..