Blogger Backgrounds

Nov 30, 2011

Syeera Sanders ke najwa latif???

hehehehe...
kenal tak dua nama yang jadi headline tuh?
tipu ah kalau x kenal siapa najwa latif. gegerl yang asal Batu Pahat uh. hurm, yg pemes dengan lagu cinta muka buku.

comel kan??
sweet kan??

     errr... comel tidak? hurm.. boleh lah.. comel lah.. mata yang bulat. tapi, cuba tengok yang sorang lagi kat bawah nie..


syeera sander,

x ramai yang kenal. bagi aku dia memang artis. artis youtube. dah lah comel. suara gila sedap. lebih sedap dari suara najwa latif yang mendatar tuh. syeera ni sekarang stay at Brunei. hurm.. kaya pun kaya. hahaha. comel gila.. suara dia kalau korang dengar memang x bosan. 


  







suka yang nie
ayu dia pakai baju kurung

sweet...
tetap comel
muka dia memang market kan?? suara sedap. muka cute! sebab tuh aku suka gila kat dia. suka dengar lagu2 dia. 

terbaeeeekkkk *boboiboy*
hahahaha... 
najwa latif, setiap kali video mesti ada intro.. "hey guys.. i'm najwa latid. today i gonna sing the song.. bla..bla.. bla.. " 
syeera punyer intro relaks jer.. xde apa pun. tp, sekali kuar suara, superb!! <3


jom dengar sikit suara-suara syeera...

yang ni dia nyanyi guna keyboard... suara dia memang x leh blah ah.. superb gila!!!


yang ini lagu asal dia. lagu asal pun boleh ada markett... 

ni lagu cover dia yang paling aku suka!!! sempoi ah syeera!!

heheheeh.. intro guna fon jer! suka!!!

yang ni original!! suara memang sumpa sedap!!

haishhh... memang sehari suntuk dengar suara dia pun x bosan!

yang ni cover dia paling steady. ikut cara dia.. 

dah lah. malas nak upload lagi banyak2. bukan apa. upload jer mesti nak dengar sekali. kalau macam ni, sampai bila entry ni nak habis kan?? hahahaha.. korang cuba tengok sekali video original dia tajuk _aku berundur. pun best jugak..
syeera seorang yang x gila glamour sangat. dia jadikan ini sebagai hobi dia. buktinyer, dia dah terminate dah account dia sebab kononyer nak fokus study kott.. huhuhuhu... orang offer dia pun, dia reject atas alasan dia still study. best x?? dan x semua lagu dia nak cover macam......?? hehehehe.. sendiri faha, ah k.
mungkin sebab aku lebih suka artis brunei n singapore kott..

contohnyer.. JAZZ HAYAT (bruneian)

PUTRI NORIZAH (bruneian)
ni dia duet...
WAWAN AURAS (singaporian)




n ramai lagi lah... sorry yer... 

*adat lah. setiap orang, ada yang suka, ada yang x suka sesuatu, lain orang lain citarasa!!

Nov 15, 2011

diam-diam berisi..

hai awak.. 
hish malu pulak nak citer..
kawan-kawan awak dengki kita eah?? jahat ah.. malu tau. kita tau, awak pun malu..
awak ni memang kan??
diam-diam berisi.. 
lebih baik diam tapi, sayang dari GEMPAK tapi, kosong kan awak kan??? 
ngeee... 
awak suka nyakat saya kan? nakal! tapi, awak tetap tomey!!! dalam group awak, saya akan stalk awak jer.. ahahha.. kelab bujang eah syg! siot jer.. hahahahahahaha,...

nak tau siapa dia? relaks dulu. biar lelaki datang kat kita. kayh? mesti korang pelik kan? aku baru putus dengan syafiq, tapi, relaks jer kan?
hahahaha.. cukup lah.. lelaki kan.. easy come easy go maaa.... tapi, i bet, kali ni i x kan kene tipu lagi. insyaAllah.. sebab tuh kali ni, i banyak bagi test kat dia.. hehehehe.. syafiq oh syafiq.. hope u happy naaa... kau tinggalkan aku, aku terima jer.. semoga kau berjaya dalam hidup. begitu jugak dengan aku.. amiiinnn.. watever it is, yang baru ni tetap sy sayang.. salam!

Nov 13, 2011

sejujurnya

yess.. sincerely, i miss u so much. i do need u. but, i'm sure u will not get me back. yeah. PRETTY SURE! after all we've been through. 
dear readers, i miss him so much. dia yang dah pernah hidupkan semula semangat saya. dia yang x pernah ajar saya erti bosan ketika dengan dia. dia yang x pernah kenal erti serik setiap kali bersama.

maafkan saya. saya terpaksa tukar password blogspot awak. saya memang x ada niat lain. niat saya, saya nak kekalkan tu semua sebagai bukti yang kita pernah bersama. biarkan sampai 10-20 tahun akan datang. saya x nak awak padam. setiap kali saya bukak blog awak, saya akan teringat balik semua memori2 kita. saya minta maaf. i have to do in this way. i didnt meant to. 

betul cakap awak. bila otak bercelaru, kusut, kita akan mula fikir semua yang negatif. this wat happening on to me last friday nite. unexpected awak datang balik. saya memang x nak hilang awak.
awak ingat x? 
  1. kita pernah plan our future life same2? 
  2. awak ingat x kita pernah think about our family in future together?
  3. awak ingat x kita pernah fikir tentang our dreams for the future?
  4. kita planned banyak sangat untuk future  

tapi, sayang, kita x pernah plan bila kita akan hilang antara satu sama lain

we never think about it before. semua ni buatkan saya kelam kabut sebab x ada preparation bila awak tinggalkan saya. kita hanya buat preparation untuk future yang happy ending. tapi, bukan future dimana antara kita hilang. sebab setiap kali saya cakap perkara ni, awak akan marah. kata awak, awak x boleh hidup sehari tanpa saya. tapi, akhirnya, awak yang berjaya hidup sehari tanpa saya, bukan saya. 

awak memang berjaya didik saya untuk sayang awak sehingga separuh dari nyawa saya. awak memang hebat. awak hebat dalam menangani semua keraguan yang saya miliki kat awak. tapi, awak x berjaya pujuk hati saya untuk relakan awak pergi. awak kejam. 

saya masih ingat saat-saat saya tidur pada malam pertama tanpa salam dari awak. saya tidur dalam keadaan mata yang basah. saya bangun pagi, perkara pertama yang saya cari is my fon. i'm looking my fon just only to know whether awak mesej or not. but, none. satu pun xde.

hari seterusnya bila saya mula bertanyakan semula kat awak tentang hubungan kita. awak memutuskan untuk terus berdiam. sekali lagi saya tidur dengan airmata. saya masih ingat lagi sewaktu saya mula kehilangan awak. saya xde kawan. rumah saya kosong. semua cuti semester. saya masuk bilik, saya duduk, and saya termenung. selalunyer, saya ada awak yang temankan saya. saya masih lagi tunggu awak. tapi, saya tau, saya dah xde guna lagi buat awak. saya masih ingat bila saya terpaksa duduk kat rumah kawan saya kat TTDI Jaya, sebab saya x nak sedih sorang2. saya masih ingat lagi bila saya hadapi minggu test tanpa awak temani malam-malam study saya. 

saya hilang sekelip mata awak. saya hilang awak. saya hilang harapan. saya hilang semua kepercayaan. yang paling saya terkilan, bila saya hilang cinta awak. 

apa-apa pun terima kasih sebab pernah hiburkan hati saya sebelum ni. rambut saya masih rindukan tangan awak. salam.

Nov 11, 2011

nak suruh saya update blog? baekk.. sy update kan.

hahahaha.. lawak! lawak! entah apa entah lagi lawak yang kau nak buat? kau bawak gang2 kau hentam aku kat wall facebook aku. apa celup jantan? 
kononnyer, ceritanya, kau nak couple balik dengan aku. atas alasan 9/10/11 date x best.. nak buat surprise 11/11/11. hahaha.. lawak! lawak! lepas kau memBABI buta tinggalkan aku tanpa sebab, kau hina aku, lepas tuh, kau buat facebook baru, lepas tuh, kau ada betina lain. apa celup??? 
hailooo~~~

kalau sayang, tarikh tuh x penting. yang penting x pernah lukakan hati aku. itu bukti sayang. bukan bukti pada kau nak dapatkan tarikh. kalau nak jugak tarikh, x payah lah tinggalkan aku. just change je lah tarikh anniversary kita. tapi, kau tinggalkan aku. kau lukakan ati aku. kau ada perempuan lain. 

hari raya haji, aku start give up dengan kau. bila aku dapat tau, kau pun ada kat BP. sedangkan aku pun ada kat BP, tapi, kau langsung x nak cari chance masa untuk kita perbaiki hubungan. dari situh aku dah tau yang kau tuh memang betul-betul nak mainkan aku. 

skunk member kau suruh aku update blog, aku pun dengan rela hati nak update tentang ni. 

salam!

Nov 10, 2011

awaaaakkk.....!!! 
saya betul-betul rindu awak.
serius! 
rindu sangat-sangat. 
saya pun x tau kenapa. 

mungkin saya dah terlalu bosan. jadi, saya fikir sesuatu yang boleh buatkan saya happy.
saya suka tengok awak senyum. saya suka tengok awak stare kat saya. hish... saya x tau ah kenapa!!!

tapi, saya masih teragak-agak tentang awak. after wat happened on me, saya masih lagi berada dalam keadaan trauma. saya berhati-hati. saya takut hati saya luka lagi. awak sendiri x tunjukkan apa-apa yang boleh nak diharapkan. awak sendiri cakap, awak jahat. since saya baru kene tipu, jadi saya macam ragu-ragu ah kat awak.

but, masa mula-mula kita jumpa, saya x sangka awak x sombong. memang lah tengok muka dekat campus macam x de hati n perasaan. tapi, sumpa awak lain! 

saya nak minta maaf. kerana saya kereta awak accident. saya minta maaf sangat-sangat. saya xde niat nak biarkan benda ni berlaku. saya x terfikir langsung. saya fikir, awak akn hati-hati. tapi, yelah. malang x berbau. serious saya minta maaf.


hurm.. saya rasa memang saya xde luck dengan lelaki. kerana saya, ramai lelaki yang datang dekat dengan saya, dapat bala. saya minta maaf. kerana saya, awak susah ulang alik dari rumah ke campus. kalau saya xde apa-apa hal, saya dah bagi guna kereta saya kat awak. tapi, saya x tentu. kadang-kadang ayah saya emergency call suruh balik teman mak, sebab dia nak outstation. saya minta maaf awak... 

kalau awak sudi, ada masa, kita keluar lagi.. rindu!!! auchh...~

jawapan x sedia lagi nak dikeluarkan..

awak...
saya nak minta maaf. sebab saya memang x ada jawapan untuk soalan awak.soalan setiap kali awak bertanyakan saya, kenapa saya boleh cepat mesra dengan awak. actually, bukan x ada. sebenarnya ada. cuma, saya x nak bagitau. saya x akan bagitau. kali ini, saya akan lebih berhati-hati dalam setiap langkah saya dan gerak-geri saya akan saya kawal.

setiap kali saya nampak awak, saya x akan berpaling untuk kali kedua. bagi saya, antara kita ada boundary. x akan mungkin saya akan dapat bersama dengan awak. bukan bersama, tegur pun x akan mungkin. tengok muka dah tau yang awak nie memang hard to get. lagipun, saya dah ada bf waktu tu. jadi, saya cuma anggap, awak nie sebagai pencuci mata saya jer.

tapi, siapa tahu? di hujung perhubungan saya dengan bf saya, saya mula dapat hint. saya cari sesuatu tentang diri awak. makin bertambah minat nak tahu siapa awak start bulan lepas.

***** nak tau lebih lanjut, follow jer k.

Nov 8, 2011

Specially Dedicated to You Sayang.... :*

THE THINGS A GIRL WANTS, BUT WON'T ASK FOR
  • Touch her waist.
  • Actually talk to her.
  • Share secrets with her.
  • Give her your jacket.

ARE YOU REMEMBERING THIS?
  • Hug her.
  • Hold her.
  • Laugh with her.
  • Invite her somewhere.
  • Hangout with her and your friends together

KEEP READING ..

  • Smile with her.
  • Take pictures with her.
  • Pull her onto your lap.
  • When she says she loves you more, deny it. Fight back.
  • When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.


ARE YOU THINKING OF SOMEONE?
  • Always hug her and say I love you whenever you see her.
  • Kiss her unexpectedly.
  • Hug her from behind around the waist.
  • Tell her she’s beautiful.
  • Tell her the way you feel about her.


ONE LAST THING THAT YOU NEED TO DO TO SHOW HER YOU ACTUALLY DO MEAN IT...
  • Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
  • Tell her she’s your everything - only if you mean it.
  • If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.
  • Make her feel loved.


WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US ..
  • Don’t lie to her.
  • DON’T cheat on her.
  • Take her ANYWHERE she wants.
  • Text message or just call her in the morning and tell her have a good day, and how much you miss her.
  • Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT...
  • Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
  • When you are alone hold her close into your arms
  • While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in.
  • Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT ..
  • When people diss her, stand up for her.
  • Look deep into her eyes and tell her you love her.
  • Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
  • When walking next to each other grab her hand.
  • When you hug her, hold her in your arms as long as possible.


MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED..
  • Call or text her at night to wish her sweet dreams.
  • Comfort her when she cries and wipe away her tears.
  • Take her for long walks at night.
  • Always remind her how much you love her.
  • Sit on top of her and then bend down to her face and  tell her how much you love her.

You’ll never know when she needs just a little more love .. ? ? ? !

this kind of tips are specially for those who really sincere in their relationship, and really love their girls. but, for those yg dah memang DASAR PLAYERS, x payah lah baca. sebab ini smeua mmg dah dalam kepala otak busuk kau tuh.. 

Nov 1, 2011

Love of God


Beauty of Mathematics !!!!!!!
1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Brilliant, isn't it?

And look at this symmetry:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Now, take a look at this...

101%
From a strictly mathematical viewpoint:

What Equals 100%?
What does it mean to give MORE than 100%?

Ever wonder about those people who say they are giving more than 100%?

We have all been in situations where someone wants you to
GIVE OVER 100%.

How about ACHIEVING 101%?

What equals 100% in life?

Here's a little mathematical formula that might help
answer these questions:

If:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

If:
H-A-R-D-W-O- R- K
8+1+18+4+23+ 15+18+11 = 98%

And:
K-N-O-W-L-E- D-G-E
11+14+15+23+ 12+5+4+7+ 5 = 96%

But:
A-T-T-I-T-U- D-E
1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%

THEN, look how far the love of God will take you:

L-O-V-E-O-F- G-O-D
12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%

Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:

While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will
get you there, It's the Love of God that will put you over the top!