Blogger Backgrounds

Feb 25, 2012

hanya SHAZWAN!

sepanjang umur dapat hidup bersamanya pun belum dapat hilangkan rasa rindu yang terbuku dalam dada ni. sentiasa rindu dan akan terus merindu. cinta x kan pernah berubah even sebesar zarah. malahan akan bertambah dari hari ke hari. jangan tanya kenapa kalau x kenal dia siapa. he is the best guy that i never meet before this. such a noble man. pelaburan cinta kepada dia yang dilaburkan x pernah memberikan kerugian.  penyesalan x pernah terlintas di kepala sejak kenal dengannya. di sini, hanya ingin meluahkan betapa dalamnya rasa sayang dan cinta kat dia. cinta bukan sekadar sepenuh hati. tetapi, seluruh diri!  lelaki terbaik buat diri ni. yang mampu menjaga.... istilah bosan x pernah wujud sepanjang dalam perhubungan. kekurangan diri ini memang tidak dapat dinafikan. harap dapat memaafkan segala-galanya yang pernah dilakukan. harap Tuhan memakbulkan setiapa doa agar kita dapat terus bersama. kata cinta antara kita tak pernah habis terluah. "takkan pernah berubah", itulah janjinya! airmata menjadi teman setiap kali rindu tak tertahan. wangian akan sesekali terhidu bila rindu tak tertanggung. mimpi menjadi tempat pelabuhan untuk bertemu bila rentetan rindu tak terbendung. sentiasa merindu n menunggu berada disisinya. setiap kali jumpa, telinga ni x kan pernah terlepas untuk dengar degupan jantung dia. selagi jantung itu berdegup, aku akan pastikan diri ini akan membahagiakan kau. 

i like the feel of your name on my lips,
i like the sound of your sweet gentle kiss,
i like the way your fingers run through my hair,
i like the way your eyes dance when you laugh,
and how your scent lingers even when you are not there.

i could list a million things i love to like about you.
but they could all come down to one reason : I COULD NEVER LIVE WITHOUT YOU.
 
 

Feb 20, 2012

happy MONTH-versary love..

cerita tentang kita..
dua hari lagi tepat dua bulan kita bersama sebagai sepasang teman.
kalau di tanya apa wish saya bulan ni. seperti pada mulanya, saya hanya nak hubungan ni berkekalan hingga akhir hayat. berharap kita mampu harungi susah dan senang bersama. mungkin awak bukan yang pertama. tapi, sejak setahun yang lalu, saya berharap hubungan yang saya bina ni adalah yang terakhir. tapi, kita hanya merancang, tuhan yang tentukan. apa-apa pun, harapan saya dari awal hubungan kita sampai sekarang, supaya kita masih kekal bersama sampai bila-bila.
terima kasih cinta sebab sudi terima saya seadanya. buruk baik saya, hina keji saya, jahat busuk saya, awak boleh terima. saya ngaku, sepanjang perhubungan, saya selalu n seringkali menyakitkan hati awak. maafkan saya. tapi, percayalah, kalau ditanya sekarang ni siapa yang betul2 berada dalam hati saya, ialah awak. 
pejam celik, pejam celik dah dua bulan kita bersama. alhamdulillah, gaduh-gaduh kita awak x pernah terfikir nak lepaskan saya. saya pun sama. bersyukur dengan apa yang Tuhan bagi dekat saya. saya dapat orang yang sangat penyabar. orang yang masih boleh berfikiran dengan waras. orang yang penuh dirinya dengan sifat tanggungjawab. seumur hidup saya, saya x pernah jumpa sesempurna awak. bagi saya, awak dengan saya tiada beza. jangan pernah rasa rendah diri or watever yang sewaktu dengannya ketika kita bersama. 
terima kasih sekali lagi atas apa yang awak bagi. hope kita kekal sampai bila-bila.... aminnn...

"you may be miles and miles apart from me but when we are together its truely magic the way your fingers fit into mine, the way i smile when you catch my eye and that moment when we are on my couch so close together and i can feel your heart beat and when our lips met for the first time ever turned my world upside down " .... azreenadda loves u!

Feb 12, 2012

selamat pagi cinta

pagi ahad yang agak letih. kenapa? whoaaaa... malam tadi spend banyak sangat masa dengan dia..
hahaha.. perkara biasa yang kitorang buat, kuar, tengok movie, mamam n cuci mata...
citer semalam aku tengok, best gak weyh. bukan nak kata apa, citer tu suspen sangat sampai aku rasa macam x nak tengok sampai habis even aku tau ending dia mesti dia berjaya. BEST!


semalam dia pergi habiskan RM50 baucer kat popular OU. jenuh gak menunggu dia nie.. naik pitam aku dibuatnyer. dah lah aku ni jenis x larat jalan banyak.


ha... citer pasal x larat ni kan, kadang-kadang aku kesian tengok dia. setiap kali keluar dengan dia, mesti aku monyok. sebab penat. OK! aku nak gitau. bukan setakat dia jer bosan, even akak aku pun bosan dengan aku kalau kuar dengan aku. sebab aku ni jenis x larat nak jalan banyak-banyak. dah penat nanti aku monyok, nanti aku meragam. ada je lah. tarik muka lah. hehehehe..
kesian b aku.


after keluar dari OU, kami pun apa lagi, cari lah kedai makan kat area2 'Kota Dam' tu. 'KOTA DAM'?? apa tuh? kota damansara.. hahahahaha.. haaa... nak tau citer. dia ni kalau bab cari kedai makan memang payah! rasa macam nak sepak2 jer... bila part nak sepak, mesti kita tengok muka dia. bila tengok muka dia, meluat aku tengok rambut dia yang tersisir rapi ke kiri. hahahaha.. memang x lah kan aku nak duduk diam, apa lagi... kuarkan dua sikat rambut aku yang ada, dua2 sikat aku serabaikan rambut dia.. haaa..!!!!! puas ati aku. brush comb aku tuh, aku buat macam sedang mmberus mangkuk jamban kat rambut dia. hahahaha. padan muka kau! bluerrrkkk!!!


pas makan, aku suruh dia isi minyak kereta. sebab apa? sebab aku nak habiskan masa jalan-jalan kat kota raya. hehehe.. bukan sebab apa. aku bukan lah master sangat jalan2 sane. i mean, kalau stuck kat traffic tuh, aku x tau nak amik alternatif apa. lalu lorong2 belakang kedai tuh, memang aku x tau. main road aku tau. segala macam jalan aku tau. tapi, bila nak escape dari traffic tuh yang x tau. tapi, so far, aku x pernah sesat lagi lah kan dari kota tu. tengah jalan2 kat area KLCC, tiba2 dengar bunyi azan maghrib. kat depan tuh, ada masjid, pit stop jap-solat.


cerita lepas solat, haaaa...... muka dia semacam. x nak masuk kereta. texting kat luar kereta. panggil2 masuk x nak. pe kehel entah. rupa-rupanya ada cerita pasal entry blog aku yang dua lepas. hurm, actually, entry tu aku nak ugut kau jer. bukan sebab apa pun. geram sangat aku tengok kau tu. hahahaha.. tapi, benda tu pun dah lama berlaku. kalau kata kawan kau x suka aku, kenapa kat MSU arituh dia tegur aku. so, benda tu pun minor. aku x perasan. yang cerita semalam pulak kenapa aku tarik muka dengan kau, ni sebab kau tuh hah, nak men lari2 pulak. kalau kata kawan kau text, ckp je lah. yang kau x nak cakap, tu kenapa??? nampak sangat bersalah. memang x lah aku nak cakap dengan kau.  tapi, aku bagi chance untuk kau settle leklok dengan kawan kau tu. sambil drive ke dataran merdeka, memang saje aku tarik muka. and last, kau pergi keluar nak diri kat tengah jalan. kau nak mampus ke apa? aku gurau jer doe!


bila mood dah elok, dan2 tu lah kaki aku terseliuh sikit kat ankle. sakit weyh! aku x tipu, x main2. kau tuh yang x tau tempat yg betul. sebab tuh akau kata bukan kat situh. dah tu, kau nak kepit aku pulak kat celah ketiak kau! tau lah ketiak kau tuh wangi sangat! hahahaha... n then, aku ajak kau men jadi2 kat tengah padang dataran tuh. OK! aku silap orang! aku memang terkencit nak lari dari kau. hahahaha... tapi, kita seronok kan semalam? sangat seronok! 


seronok sampai x perasan kereta depan dah xde masa kat traffic light yer b?? hahahaha.. :P x nak cakap banyak. kau yang salah! sape suruh x nak tengok jalan...???? asyik tengok aku jer. padan muka! bluerkkk... !!! :P babai .. mmuahh..

Feb 9, 2012

after a few days x jumpa....

I wish you would just show up on my doorstep. Not with anything special, 
JUST YOU!!!! 


 And when I’d open the door, you’d smile and while I’m trying to figure out what the hell you’re doing here ???

you’d tell me how hard the past week have been, how much you’ve thought about me, how much you regretted everything. And then you’d take me into your arms  and ask me to go out with you and I would without hesitation. 

Then you’d grab me and kiss me the way you used to and everything would be perfect again... 
I MISS YOU A LOTs hubBEEY!!!!!

Feb 5, 2012

salam maaf dari saya.

bila berfikir balik, kenapa semua ni mesti hadir dalam hubungan kita? apa salah saya? hina ke saya di mata kawan- kawan awak. saya dikutuk depan awak, awak langsung x defend saya. sedangkan saya, bila kawan-kawan saya kutuk awak, saya defend awak and terangkan hal yang sebenar. tapi, awak langsung x pernah defend saya. dua kali awak buat saya macam ni. awak sayang saya ke x sebenarnya? kalau awak sayang, mesti awak akan jaga maruah saya even ketika saya xde.....macam mana saya jaga maruah awak. tapi, awak langsung x. awak lebih memilih berdiam diri bila saya dikutuk. kenapa??? kenapa??? kenapa??? mungkin sebab awak dah kawan dengan dia selama 3 tahun. tapi, awak sedar x? ada kawan yang perlu kita hormat, ada kawan yang perlu kita tegur bila jelas kesilapannya depan kita.. kalau dah kawan kita tu menghasut kita dengan benda yang x elok, suka ambil kesempatan terhadap kita, x kan kita masih nak diam lagi? saya x minta awak tinggalkan dia.. tapi, saya minta awak, jaga kehormatan saya bila dia bercakap tentang saya.
saya bertudung or tidak, saya menyingsing lengan baju kurung saya or tidak, langsung saya x kacau hidup dia. tolong lah faham... even saya x bertudung tapi, hal hidup mati orang, dosa pahala orang saya x pernah kacau. saya x faham. apa salah saya sampai kawan awak hukum saya macam ni. saya x nak apa2. saya cuma nak pelindung diri jer ketika saya dikutuk di caci oleh dia. x ada orang lain yang boleh buat dia diam, selain awak. tapi, saya langsung x nampak usaha awak dalam mempertahankan saya. saya minta maaf. mungkin saya perlu buat satu keputusan yang susah saya nak buat.
assalamualaikum...