Blogger Backgrounds

Aug 17, 2013

When I was born

Pagini pindah bilik mak lepas bangun tidur.. Biasalah.. Nak peluk-peluk mak lepas seminggu x balik umah.. Hehe..
Saje je tanya sakit x bersalin?
Maka bermulalah ceritanya..
Mak kata sakit sangat.. Ibarat berpuluh penyakit bersatu. Mak kata sakit perut yang teramat.
Mak cerita masa nak bersalinkan aq, mak masuk labour room pukul 5pm (24th mac) lebih sakit sampai malam. Mak kata, nurse sampai dah tukar shift langsung x buat pape. Pastu ada nurse dah veteran sikit ah tukar shit malam tu dia kesian tengok mak sakit dari petang. Waktu tu dah pukul 1 lbih. Nurse tu panggil nurse pelatih minta tolong dia. Mak kata staff nurse tu urut-urut perut mak baru aq yg degil tapi comel ni keluar. Nurse kata, kenapa seksa mak. Rupa-rupanya tali pusat dah berbelit. Aq pulak keluar x menangis. Nurse sume dah kecoh baby lemas. Mak kata, mak suruh nurse pukul aq. Mak nampak nurse lepaskan tali pusat berbelit tu dr badan aq. Tapi kejam sikit. Nurse angkat just pgg dua2 kaki aq. Kira up-down position ah kan. Sebab baby lemas, mmg macam tu lah.. But then, doktor baru datang. Doktor datang tengok mother dah gve birth n dia handle baby sbb baby x menangis. Pastu once baby start breathing, doktor terus masuk kan aq kat NCU.
Mak pulak demam lepas bersalin. Atok dari Batu Pahat plak sampai hospital pukul 7 pg. Mak kata 25hb tu ada football match, then Johor menang dpt cuti umum. Aq pulak problem x kencing2 lg. Tp dah BO dalam perut. Sehari jugak menunggu mak kata. Bila nak balik, klinik tutup sbb cuti umun n ayah xpg amik ubat utk umbilical stump aq... Dah menangis je bila balik. Esoknye baru amik ubat. Mak kata aq masa lahir muka gemux n merah kulitnye... Pastu kuat tido. Kuat sangat tido. Masa nurse dtg umah nurse check aq ada jaundice. Mak kata, mata dah ah sepet, kuat tido! Bila celik mata tgk biji mata, kuning!!! Kahkahkah.. Then atok amik kitorg anak beranak balik kampung. Kat kampung mak cite kak killa selalu buli aq. Waktu tu umur dia baru setahun smggu. Bila mak pergi dapur, mesti dengar aq nangis. Bila pergi tengok, kak killa,tengah sebok nak menyumbat botol susu saiz 3oz masuk mulut aq. Mana x nangis, org kuat tido asyik kene kacau dgn kak killa. Hahaha.. Bila mak cite kat kak killa pasal ni, mesti kak killa gelak.. Tau dah! Ko mng jahat dari kecik kak!

Jul 13, 2013

Love in the rain

X tau nak mula dari mane. First of all, I nak wish selamat menyambut bulan Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ni lebih diberkati lah ye. Kalau puasa tp xde amalan pun x guna. So, jangan lupa buat banyak2 amalan sunat untuk menambah pahala puasa kita. Sebab Ramadhan lah dimana semua pahala kita jadi berlipat ganda.. Waaaahhh.. Macam ustaz pulak aq ni.
Ok.. Tajuk atas tu love in the rain.. Tu adalah tajuk lagu of CNBLUE. Kalau korang x pnh dengar, pergi lah cari kat youtube. Kayh? Memang best. Tapi lagi best kalau korang tengok versi konsert blue storml. Tengok lah junghyun nyanyi.. Sepenuh perasaan. As I told before, I memang x layan kpop. Tp kan... Entah ah. X tau. This band buat I adore gila dgn korean. But, yg ni lain kayh. X same dgn kpop lain2. Yg nyanyi + menari2 kat pentas. Ni live band. Diorg pop + rock.. Diorg xde nak miming2 macam kumpulan kpop yg lain. Ada 4 org.. Semua hensem2!!!! Sumpah x tipu.. N the best part is, semua menyanyi.. Even drummer dia minhyuk.. Best!! Pergilah dengar... Pergilah stalk...
Ok.. Skrg ni nak citer pasal lagu ke nak cite pasal kenapa jadi tajuk entry kali ni?? Hahaha...
Biasalah.. Adat bercinta. Kadang2 tergigit jugak lidah yg manis ni.. Kan?
Tapi sape leyh tahan.. Bila nasihat yang diberikan langsung x diendahkan...  Cer bayangkan eakh... Kita cakap, nak naik motor tu pakailah baju lengan panjang or sweater kan? Sebab aku x suka tengok dia hitam.. Pastu, boleh pulak dia kata, "biar lah"???!!!  Biarlah???? WAT BIARLAH??? Seems like he doesnt care anything bout wat I told. Menyampah pulak aq tengok!! Kau tu kalau keje dalam tempat ber-aircond xpe gak.. Ni ko keje dalam ladang. Ko kene jaga dua clinic!! Ko kene ke sane.. Ko kene kemari.. Terdedah pada panas kan?!!  N the best part is kenapa jawab biarlah?? Suka aq x suka kau?? Dah ah.. Malas nak cakap banyak.. Kau dah besar.. Kau dah boleh fikir..
Kadang2 terfikir mcm aq ni x diperlukan pun.. Soal prihatin aq langsung dia x heran.. AQ X SUKA HITAM!!! Faham?

Love rains down. Memories flow down I think of you again at the sound of rain Love rains down. Memories flow down You soaked my hardened heart; into the rain, you are leaving me

Jun 7, 2013

Kereta saya diekori JJC 9999

Plz! Plz! Plz!! Penat gila arini. Dlm keadaan period pain, driving from batu pahat to KL. the best part is ada org follow keta aq.. Sape kau ni??? Aq curious sgt.. Ok! Aq harap, ko appear tunjukkan diri kau. Kau follow aq dr pagoh smpai jalan duta... Sapekah kau wahai manusia. Aq nak tau je. Anyway thanx ah sbb follow keta aq kann...u secure me. JJX 8264. JJX 8264. JJX 8264!!! Myvi in black!!! JJC 9999... Show me ur face!!!! Aq post entry ni biar dia jumpa bila search kat web. K bai..
#kat blog aq ni ada fb n twitter acc aq. Hope u know wat to do#

Apr 13, 2013

Addicted..

Hai... Selamat awal pg (2.00am). Aq bri balik dowtown ni. Penat gila... Haaa... Td aq nampak sesuatu yg menarik. Korang tgk x citer Heartstring? Watak utama dia lee kyu won (shin hye) & lee shin (yong hwa cnblue)???
Korang perasan x pakaian2 shin hye n yong hwa??? Smart weyh yong hwa...

But, by now, kat downtown trending skirt tribel mcm park shin hye pakai kat cite ni...

Huaaahhh... Nak beli!!! Tapi, harga dia RM49... Duit dlm wallet x ckup. Nak beli beg lagi.. Hurm.. Simpan ah niat.
Kbai! Nak tdo.. Mmuah. Love u alls!

Apr 12, 2013

Rakesh belanja!!!!

Semalam free 2 jam... Rakesh ajak pegi mekdi. Sbb kitorg bet sape punye pointer lebih tggi, yg kalah tu kene belanja mekdi... So, as u know I dpt dean list... N rakesh x lepas..tp cemerlang gk ah result dia. So, dia belanja i... Tiba kat kaunter, dia offer semua yg ada dlm menu... Fuyoooo.... Tp, I refused. Sbb x nak ah. Segan weyh.. Dah ah dia duk umah sewa. So, spicy chicken mcdeluxe pun dah cukup...

Best gila!!! Kenyaaaang... Mmuah!!! Thank u rakesh!!!!

Apr 9, 2013

Islamic Study in Sem5...

Apabila sudah lama meninggalkan kelas agama, bila masuk balik kelas jumpa ustaz, rasa seronok sgt. Sebenarnye banyak keseronokan tau kalau belajar agama ni. Lagi2 dgn ustaz. Dengan ustaz ni dia lebih open minded. Dia boleh cerita, menyindir, sume nye boleh. Kalau ustazah kan rasanya x manis kalau mcm tu. Well, tadi class mcm biasa lah. Dengan ustaz. Hari ni belajar pasal jinayat and munakahat. For those yg x seberapa nak tau tu, jinayat = jenayah, munakahat = all about islamic marriage. Yelah.. Macam hukum2 talak dlm jenisnya, apa lagi eakh...hurm.macam2 lah. Best lah kelas agama! X bosan. Gelak sakan adalah. Tadi class cuma satu je.x de pun class fhls. So, bila xde, ni lah masanya utk kita pakai baju casual... Mcm org lain. Diorg x perlu pakai uniform mcm kitorg. Haaa.. Cuma!!! Kene pakai tudung. Sebenarnya, x wajib pun pakai tdung dlm class ustaz. I mean, ustaz x pnh kata "kalau x tutup aurat, jgn masuk class sy!!!!" ustaz x ckp pun mcm tu. Cuma, kita sbgai manusia yg mempunyai kotak akal fikiran,x kan xleh fikir... So, I decide utk pakai tdung. Eh bkn tdung, tp shawl... Xpelah. Mgkin skrg aq pakai hijab utk class islamic study je, tp mane tau esok lusa, aq permenantly pakai tudung...who knoe..?? Kan? Insya-Allah.. Amiiin...

Apr 6, 2013

Bila class sir rahimy bermula...

Ok. Sebelum cerita dimulakan, aq introduce dulu siapa sir rahimy ni. Dia ni seorg lelaki yg mengajar aq subject Community Health 1 & Mass Disaster..  Teramatlah bosan apabila dia mengajar sehingga menyebabkan ramai orang mula berfikir untuk melelapkn mata ataupun bermain bingo sepertimana yg aq selalu buat dan juga melayangkan fikiran ketempat lain.
Cerita ni bermula bila aq dgn mak berangan ala2 angan mat jenin kononnye nak pindah UK. Aq pun start ah merepek-repek ajak si sha ni pindah uk. Aq ckp ah..aq nk umah yg lari2 balik sekolah, terus ketuk pintu. Rumahnye ada tngga, tepi jalan, xde anjung... Dpt mcm tu pun best. Park keta tepi jalan. Bila ada salji, mesti penuh depan umah. Klu dpt umah yg ada halaman pun ok jgak. Nak tanam pokok epal. Ada yg masak je, mesti sha curi. Sha kata, dia x curi. Dia mkn je smbil duk bawah pokok. POYO!!! Pastu nk peti surat yg hemisphere with paperboy ari2 baling paper. Sha ckp, klu setakat nk peti surat hemisphere tu, bek pacak depan umah... X yah nk pindah uk sgt ah kan.hahaha... Ok!! Yg rara pulak sibuk ajak pindah Paris.. Paris??? Ok gak!!! Nak!! Mesti best kan.. Bygkn ada kawan2 ikut sekali kita pergi tempat2 baru ni. Mesti best kan? Hahaha.. Dah!! Rara! Stop thinking about Paris! Azreen!! Stop thinking about UK!!! Jom ke Venice,Italy!!! Bye

Feb 16, 2013

dedicated to my baby, abang Anuar Zain

baby! minta maaf.. lambat wish bufday.. semalam 15.feb. semalam umur abang anuar tepat 43. happy birthday abang anuar. hari ni 16th feb 2013 dia buat konsert. Three Decades of Music, Love and Passion..
sorry x dapat pergi and enjoy your concert for today. i ada exam finale start this monday.. sampai jumaat.. dengar citer konsert abang anuar relocated ke Stadium Malawati, Shah Alam. semalam time keluar dari revision class, lalu depan stadium, nampak ramai orang bertungkus lumus untuk persiapan abang Anuar...

teringat balik masa abang Anuar minum kat Spazzo cafe. i'm not really sure bila.. jap eah. haaa.. x silap 2006. kat Katerina Hotel, Batu Pahat.
 waktu tu datang2, ada waiter cina (waiter cina lelaki ni budak2 lagi. kerja part time. dia kenal aku n ayah aku kat situ) tu tanya x nak ambil gambar ke dengan dia. then, i'm looking around and guess who.. but then, i saw abang Anuar!! OMG!!! so sweet... then i came to him, tanpa sempat minta permission,dia hulurkan tangan and ckp, "adik nak ambil gambar ye?" Ya Allah ... sweet gila.. dah lah dapat salam. dapat ambil gambar. waktu tu i pakai baju kurung warna kuning berbunga biru..coffee house tu pun x de orang.. cuma satu meja je + aku.. meja dia + meja aku.. aku tunggu ayah aku waktu tu..
 memang suka gila dengan abang Anuar.. waktu nak ambil gambar tu, waktu tu lah camera tetiba problem!!!! you know what, abang Anuar ambil and dia kata memory full. aku waktu tu cuak gila, aku terus ambil fon tu, and padam gmbar2 yg x patut. nyaya kalau dia yg nak tolong padamkan. nampak ah gmbar2 yang saje2 ambil.
pastu, yg secnd baru dapat! u know what, i dapat gmbar abang Anuar Zain dengan senyuman yang senget sikit. kan dia mmg senyum mcm tu! ok! pastu balik..
fon tu pun rosak! i simpan je.. sebab memory card still functioning well.. sampai i pindah ke KL ni. bila pindah je, baru sebulan pindah dah hilang fon tu!!! meraung nangis!!! last2 dapat tau dari jiran2 after a year, yg curi barang2 dalam rumah ni termasuk gelang mak, fon saya, is anak orang tingkat bawah ni.. memang benci gila kat dia! setiap kali bertembung mesti jeling kaw2 punye.. pergi mampus ah.. aku dah tau tembelang kau..

cerita pulak nak tengok konsert dia.. hurm.. yang vip punyer mmg x mampu lah kan.. nak beli yang rate RM100- RM200... ajak wan.. si wan boleh buat x tau je!!! ok.. mungkin ada hikmah. first, aku nak exam finale minggu depan. sec: wan dah xde kat sini. dia kat Johor. ari Ahad pun nak on call.. hurm... serious sedih x dpt tengok konsert. lepasni kalau ada concert dia, insyaAllah, klu xde aral melintang, i wish to go there.. mmuah!!! happy bufday abang Anuar Zain...!!!

my baby!

Feb 4, 2013

Happy Birthday Darl

well, hari ni officially is my bf's birthday.. 4th Feb.. hari ulang tahunnya yang ke-22.. first of all i nak ucapkan tahniah sebab dah dapat kerja baru officially @ North Labis Estate, Sime Darby as MA.. wow! MA Muhammad Shazwan lah.. second, sorry, sebab x dapat nak celebrate sama. third, sorry sebab no special gift. i'm so sorry...sayang x sempat nak beli sebelum b pergi kerja. forth, i love u so much.. ahahahha...

sepanjang hampir setahun sebulan ni, i nak selongkar bilik.. nak ikut? jom! nak tau barang apa? ni semua barang yang my SEPET pernah bagi n semua barang yang berkaitan dengan my SEPET..






first of all.. :

this is my LOVE BOX


my sweet little TOSSIEY. wan x kan bagi binatang fur sebab aku ni ada asthma, so, dia x kan pernah bagi kucing, hamster or any kind of animals yang berbulu termasuk rabbit! this tossiey dia bagi sebab aku selalu cakap dia tu bawak keta slow macam kura-kura.. hahaha.. this is tortoise actually. 


this white gold ring adalah hadiah harijadi yang lepas. termasuk dengan binatang peliharaan kat atas tu.


perfume Body Shop ni, dia bagi... hehehe.. 


and this lotion, i rembat dalam kereta dia.. ngee...


salah satu sepit rambut yang dia pernah bagi. 


earings yang tinggal. yang lain ada lagi, tapi, xpelah. cukup lah satu untuk di-public view-kan


pendrive MSU 4GB yang kitorg dapat sebab menang satu pertandingan ni.. ada lagi.. i dengan dia, dapat beg. tapi, malas nak selongkar stor. sebab beg tu dah masukkan dalam stor.


this bear!! masa Xmass lepas.

 these shirt was given by him masa bila eakh. dalam awal tahun nie jugak lah.






a greatest fitflop that i ever had. nak tau x? i just cakap, suka sangat kasut nie. a week later, he bought me this.. sumpah suka!!! 



AND LAST BUT NOT LEAST, THIS IS A TELEKUNG!!!  dia bagi aku, and dia belikan untuk aku time dia pergi buat community service kat Ganu.. 

bagi dia, hidup ni enjoy, enjoy jugak. tikar sembahyang, kita jangan lupa.. itu prinsip dia. jadi, dia hadiahkan aku, telekung ni.. nilah yang jadi telekung harian aku.. MMMMuaaahh.. sumpah sayang kau lah baby!!

LASTLY, HAPPY BIRTHDAY MY DEAR