Blogger Backgrounds

Apr 9, 2013

Islamic Study in Sem5...

Apabila sudah lama meninggalkan kelas agama, bila masuk balik kelas jumpa ustaz, rasa seronok sgt. Sebenarnye banyak keseronokan tau kalau belajar agama ni. Lagi2 dgn ustaz. Dengan ustaz ni dia lebih open minded. Dia boleh cerita, menyindir, sume nye boleh. Kalau ustazah kan rasanya x manis kalau mcm tu. Well, tadi class mcm biasa lah. Dengan ustaz. Hari ni belajar pasal jinayat and munakahat. For those yg x seberapa nak tau tu, jinayat = jenayah, munakahat = all about islamic marriage. Yelah.. Macam hukum2 talak dlm jenisnya, apa lagi eakh...hurm.macam2 lah. Best lah kelas agama! X bosan. Gelak sakan adalah. Tadi class cuma satu je.x de pun class fhls. So, bila xde, ni lah masanya utk kita pakai baju casual... Mcm org lain. Diorg x perlu pakai uniform mcm kitorg. Haaa.. Cuma!!! Kene pakai tudung. Sebenarnya, x wajib pun pakai tdung dlm class ustaz. I mean, ustaz x pnh kata "kalau x tutup aurat, jgn masuk class sy!!!!" ustaz x ckp pun mcm tu. Cuma, kita sbgai manusia yg mempunyai kotak akal fikiran,x kan xleh fikir... So, I decide utk pakai tdung. Eh bkn tdung, tp shawl... Xpelah. Mgkin skrg aq pakai hijab utk class islamic study je, tp mane tau esok lusa, aq permenantly pakai tudung...who knoe..?? Kan? Insya-Allah.. Amiiin...

No comments:

Post a Comment