Blogger Backgrounds

Mar 27, 2012

ku ada kamu.

di kala ku kehilangan di dalam kegelapan, kau suluhkan sinar petunjuk.
di kala ku kesedihan kau ukirkan senyuman, dengan penuh sabar memujuk.

engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

andai hari esok langit akan runtuh, tabahlah menjunjung bersamaku.
andai hari esoh dunia gelora, TAKKAN KU GEMURUH SELAGI KU ADA KAMU.

di kala aku tak pasti, kau tampil dengan berani membimbing agar lebih yakin.
dan bila hidup penuh soalan, kau berikan jawapan melengkap semua kekurangan.

takkan mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu.

ok.. lagu ni nampak tak? nampak tak lirik dia?? lirik dia best ok!!!
this song was specially dedicated to shazwan.
no matter how many times we talk on the phone text, or hang out, i never get tired of you. i always look forward to the next call, text and moment i get to spend with you.

Mar 26, 2012

ooopppsss... mmuaaahhh

assalamualaikum..
hello everyone. hey! hey! hey! today is my birthday!! 25th of March. hurm.. it's actually birthday saya yang 22nd. hahaha.. tua dah kan? 22 tahun.  yeah. 22 tahun. akk dah 23 tahun pada 23rd of March yg lepas. cerita pasal wish, ada banyak sebenarnya wish aku untuk tahun nie. tapi, biarlah jadi rahsia kayh.
haaa... macam korang jugak. cerita pasal bufday, mesti ada yg dapat hadiah kan? hadiah tahun ni x banyak sangat ah. biasa lah orang x ramai kawan, memang macam nie. hahaha.. yang penting orang ingat sudah.
my Shazwan ada bagi hadiah tau! hehehe.. barang yang dia bagi tu comel gila! sama macam dia. yelah. dia tu kan slow. kalau bawak kereta memang slow gila sama macam kura-kura. n so, since i selalu kutuk dia macam kura-kura, he give me a 'pet'! yeah.. a 'pet'. dia bagi i pillopet actually. n the 'pet' is tortoise.


haaa.. ni lah dia. comel tak? comel kan?! sama macam wan! hahaha.. nama dia baby tossiey.
n dia ada birth certificate tau:


ok. since i dapat ni time 22hb so, i put his birthday on 22th of march 2012. lagipun, tu tarikh month-versary i dengan shazwan yg ketiga bulan. hahahaha. baru tiga bulan.

inilah rupa dia yang sebenar. baby tossiey memang comel. dia juga boleh jadi pillow. nak tengok? haaa... ni dia.


haaa.. ni dia. kita boleh jadikan dia pillow... ok! apa yang kurang??
mata dia kan?? hehehehe.. mata dia ada. cuma kurang nampak. sebab mata dia sepet macam shazwan! hahahah.. meyh kita korek sikit mata dia.


nampak tak?? x nampak lagi?? jap....

haaa.. tu!!! nampak kan?? kecik di celah2 bulu.. biasa lah.. orang yang belikan pun mata dia sepet. hahaha.. sorry baby! i didn't meant to.. hahahahaha

n i have another one gift from him. errrmm... gift ni agak special lah jugak. n hadiah yang kedua ni memang buat aku terkedu sejenak. hadiah yang biasa, simple, tapi, berharga... mestilah. emas 9k. even it was just 9k, but it was still gold ok. come on... look at this.. anyway, i just put it on the tossiey. sebab masa i dapat barang ni, i x dpt dalam box. tapi, dia buat surprise dalam box stars dia tuh. dia suruh i cari harta karun. well, kau ingat kita ni tengah main treasure hunts ker??? huh?? haish. yelah.. cari jer lah.. n jumpa lah benda ni terselit kat celah love note..

a ring.



simple kan?? no diamond!!! senang... tahan lasak sikit.. hehehe



n last but not least lah kan, is my present from mak n ayah!! tq mom! tq dad!! adda syg gila kat mak... syg gila jugak kat ayah.. thanx sangat2. barang ni cantik sangat. terima kasih. ini hadiah yang paling best!!! dalam banyak2 hadiah dlm tahun ni. sebab ye lah. dari parents kan.. suka sangat!!




cantik! suka sangat!! suka sangat gelang kaki nie... cantik! simple! so, lepas ni mak boleh cari adda dgn bunyi loceng tu ok mak.. ayah.. thanx.. love u all so much!!!

Mar 20, 2012

I Wanna Grow Old With You



another day without your smile.
another day just passes by.
but now i know how much it means for you to stay right here with me.

A thousand miles between us now
it causes me to wonder how
our love tonight remains so strong
it makes our risk right all along

the time we spent apart will make our love grow stronger.
but it hurt so bad i can;t take it any longer.

I wanna grow old with you
I wanna die lying in your arms.
I wanna grow old with  you.
I wanna be looking in your eyes.
I wanna be there for you.
Sharing in everything you do.
I wanna grow old with you.



Things can come and go. I know but baby, I believe something's burning 
strong between us makes it clear to me

I Wanna Grow Old With You-Westlife

this song was specially dedicated to my beloved one, Muhd Shazwan. our hearts are full, our love is great. out here in the cold our future awaits! i would NEVER do anything that would hurt you and let nothing hurt you. you're amazing because you're the most caring, faithful, smart, creative, the best man I've ever seen or met in my life and you taught me what love truly is and how amazing it is when it's with the right person. 




sincerely, 
Nurazreena Suhada.

cerita semalam

semalam, sebelum ayah outstation, ayah sempat bagi duit kat aku. dia pesan suruh bayar bil telefon dia. sebab dia malas nak singgah-singgah kedai maxis ni. menganggu kerja dia kononnya. jadi, aku pun dengan niat nak tolong ayah, aku bawak adik aku sekali keluar pergi bayar bil kat kedai maxis. well, masa kat kedai maxis tuh, ramai jugak lah orang. ada dua orang pelangggan. hahaha.. kenapa aku cakap ramai, sebab dua orang jer pelanggan, tapi, kene tunggu sampai 20 minit. *lama tak?* 
hurm, masa duk tengah menunggu giliran tu, aku pun saje je lah belek-belek, pamplet yg ada kat kedai maxis tu. aku jumpa pakej Blackberry... pakej iPhone4s n broadband lah.. macam-macam lah.. masa aku duk belek-belek pakej yang BIS tu, tetiba kepala otak aku jammed n stop for a while. aku pun tak tau kenapa tetiba aku macam dari satu alam yang lain, n aku tetiba teringat kat dia. haaa... apa yang aku ingat is, aku rasa macam pelik. aku nampak maxis, aku nampak takdir. aku teringat the moment dia text aku masa mula-mula dulu. masa mula-mulaaaaaaaaaaaa dulu.. ingat tak? the moment dia inform kat aku yang dia dah send timetable n the moment when dia minta maaf sebab ambil no fon aku tanpa izin dekat e-class MSU. haaaa... nampak tak takdir??
well, masa semalam,aku  terfikir, tak semua orang akan lalui benda yang sama. n x semua orang terfikir akan dapat number fon n start berhubung secara kebetulan n tak sengaja. ramai orang, sekarang show dia punye BB pin for BBM. or otherwise, melalui chat, diorang saling tukar-tukar number telefon. tapi, aku n dia? 
tak mintak pun untuk pernah menerima text dari dia. tapi, bila dia text aku dengan number fon dia, semalam aku terfikir, kenapa masa tu aku tak terfikir yang takdir aku akan berubah. aku langsung tak fikir. tapi, semalam baru aku terasa nak thankful gila kat Tuhan sebab takdirkan dia n gerakkan hati untuk ambil number fon aku kat profile e-class MSU aku tu. semalam, entah lah. aku rasa macam aku bengong sejenak. n aku rasa, macam ni tau , " eh2, pelik lah. macam mane aku start contact dengan dia ye?" hahahaha...
thanx to Maxis sebab mula-mula baru-baru kenal, kami pakai maxis. kalau lah dia pakai celcom n aku pakai maxis, dah tentu aku x layan mesej dia n aku x kan mesej dia. sebab apa? sebab mahal. macam aku dengar farhan. dia mula-mula pakai celcom. hahaha.. memang aku x mesej dia lah! kedua baru aku nak thanx to Digi sebab membekalkan produk yang tersangatlah produktif untuk pengguna yang kaki bergayut macam kami nie. 
to Mr Shazwan, i think u should thanx to me, sebab i, kita pakai Digi. seee....!!! i x pernah menyusahkan u ok! *ayatbodoh*.. hahahaha yelah.. even u beli Blackberry yang mahal2 tu pun, tapi, u banyak spend time dengan fon buruk u tu jugak kan sebab apa?? sebab fon buruk u tu x guna banyak kredit rather than BB u tu! hurm.. saya? fon buruk? hurm.. x pelah. asalkan dia ingat.
k lah. yang sebanrnya nak cerita pasal hal semalam jer. x nak pun cerita lebih-lebih. sebab cerita ni, aku buat hari ni! bertarikhkan 20/3/2012 jam 1.04pm, dimana mood aku still x betul lagi. kenapa? sebab semalam lah! 
alaaa.. gurau sikit pun nak tacing. sebelum ni dia gurau lebih2 x fikir pulak!!! second, janji kejap lagi nak call aku. sampai mata aku naik kuyu + layu menunggu. dia boleh sibuk bertwitter n bermukabuku lagi.. fine! aku memang saje on twitter dengan fb. n saje nak tunjuk kat dia yang aku masih lagi online n awake. kedua, saje nak tengok dia sampai pukul berapa dia nak online. last2 aku surrender sebab x tahan mata ngantuk n he was still enjoying his FB, Twitter, n might be also HIS BBM!!!. malas nak layan. aku chow. tidur sampai pagi tadi pukul 11. malangnya dia ni jenis yang susah nak faham. dia kadang-kadang x boleh nak tangkap sebab aku buat hal... kira macam ni lah. dia x perasan yang kadang-kadang dia buat salah. oh mungkin silap aku jugak. silap aku sebab mudah terasa. tak pe lah. jenis aku, selagi sayang menebal di hati, selagi tu sabar meninggi gunung, marah aku benam dalam laut. k bai!

Mar 19, 2012

You're all I NEED!

when choosing your leading man, don't worry about the critics say. The only thing that really matters is how you feel about the role he is playing in your life.




-- what is love ? --
Are your palms sweaty, is your heart racing and is your voice caught within
your chest??
-it isn`t love, it`s like.
You can`t keep your eyes or hands off of them, am I right??
-it isn`t love, it`s lust.
Are you proud, and eager to show them off?
- it isn`t love, it`s pride.
Do you want them because you know they`re there??
-it isn`t love, it`s loneliness.
Are you there because it`s what everyone wants??
-it isn`t love, it`s loyalty. 
Do you stay for their confessions of love, because you don`t want to hurt
them??
-it isn`t love, it`s pity.
Do you belong to them because their sight makes your heart skip a beat??
-it isn`t love, it`s infatuation.
Do you pardon their faults because you care about them??
-it isn`t love, it`s friendship.
Do you tell them every day that they are the only one you think of??
-it isn`t love, it`s a lie.
Are you willing to give all of your favorite things for their sake??
-it isn`t love, it`s charity.


Does your heart ache and break when they`re sad??
-then it`s l o v e.
Do you cry for their pain, even when they`re strong??
-then it`s l o v e.
Do their eyes see your true heart, and touch your soul so deeply it hurts??
-then it`s l o v e.
Do you stay because a blinding, incomprehensible mix of pain and
relation pulls you close and holds you there??
-then it`s l o v e.
Do you accept their faults because they`re a part of who they are??
-then it`s l o v e.
Are you attracted to others, but stay with them faithfully without regret??
-then it`s l o v e.

Would you give them your heart, your life, your death??




Mar 8, 2012

Atas Nama Cinta


Atas Nama Cinta, sebuah drama yang kini ditayangkan setiap hari Isnin hingga Khamis di TV3 di slot Akasia jam 7-8 malam. 



mempunyai jalan cerita yang menarik, menampilkan barisan pelakon yang hebat dan mantap-mantap. antaranya, Fiza, Shah Iskandar, Shahz Jaszle n Tasha Shilla. 
terbaek weeeeyyyhhh.. Shah Iskandar, pelakon yang aku berani cakap, x ramai yang kenal dia. tapi, lakonan dia bagus tau. asal dari Singapura, pernah juga berlakon dalam drama bersiri Nora Elena. hurm, aku x nak cakap banyak, better korang sendiri follow cerita tu ok. kalau ada episod yang tertinggal, x payah risau, datang jer ke Fan Page Shah Iskandar yang hensem tu .... dia sendiri ada share setiap episod di fan page dia. kalau rasa-rasa nak follow dia kat Twitter, Follow je di Shah Iskandar . jangan terkejut tengok muka dia. dia seorang yang sangat bergaya dan versatile.. to Shah, *nak rantai tali yang u pakai tu boleh x???* ngeee.. 



dengar sikit lagu dia ok. before that, please stop dulu MIXPOD kat tepi 
kanan tu. so that the music background of this blog akn senyap n korang
leyh dengar lagu ni dengan penuh feeling.. ngeee.. nyanyian original dari 
barisan pelakon-pelakon utama nye




*sorry.. saya ambil gambar2 ini tanpa permisi di google. harap ampun dan maaf.* hanya mahu promo lagi drama bersiri yang best ni... 

Disney Love


A kiss can wake you up to that see dreams came true..
[ ask Sleeping Beauty]


A shoe can change the entire story of your life...
[ ask Cinderella]


A few days without speaking to the guy of your dreams can make him fall in love with you...
[ ask Ariel]


Sitting on a carpet can change the way you see things...
[ ask Jasmine]


An apple can bring the love of your life to you...
[ ask Snow White]

Mar 7, 2012

HE IS....

  • follow me when i walk away from him mad
  • grab me and don't let go when i push him
  • ask me what's wrong when i'm quiet
  • give me his attention when i ignore him
  • pull me back when i pull away
  • tell me i'm beautiful even i'm at my worst
  • hold me without talking when he sees my crying
  • sneak up and hug my waist from behind when he sees me walking 
  • protect me when i'm scared
  • tilt my head back and kiss me when i lay my head on his shoulder
  • reassure me that everything's ok when i don't answer for a long time
  • to tell me the truth when i look at him with doubt
  • play with my fingers when i grab his hands
  • don't look away when i look him in the eyes
  • know that the pain never goes away when he breaks my heart
  • know that i still want him to be mine even when i say it's over
  • call me when he knows that something is bothering me
  • say to me that he loves me more that i can ever love him
  • hug me tight when i'm mad
  • don't believe me when i say i'm ok and to stay with me and talk
  • call me at 12am on my birthday and say that he loves me and that he's glad i was born
  • stay on the phone even if i am not saying anything
  • call me before he goes to sleep and after he wakes up
  • treat me like i'm all that matters to him
  • let me wear his clothes
  • let me know that i'm important
  • give me the world
POINT HIS FINGER ON ME AND SAY : SHE'S THE ONE!!!! 

Mar 6, 2012

Ariana Mikhail

hurm.. cerita ni dah habis!!!! finally Ariana kahwen dengan Mikhail jugak!!!.. walaowey.. bestnyer! diorang honeymoon lagi kat PARIS!!!! well, sedih kat sharnaaz.. apa2 pun cerita ni sangat sedih n sangat romantik at the same time.. suka sangat cerita nie!!!! 

apa-apapun, ARIANA MIKHAIL hanya sebuah cerita cinta. yang paling penting adalah apa yang baik dalam cerita ni, kita buat pengajaran. yang buruk kita jadikan sempadan. ok guys??
Sememangnya CINTA adalah KEAJAIBAN kerana cinta mampu mengubah segala yang tak mungkin menjadi mungkin. Hargailah setiap cinta yang wujud dalam diri kita. Sesungguhnya cinta itu adalah satu anugerah. Anugerah yang Tuhan bagi yang tiada tolok bandingnya. Cinta kepada ibu bapa kita. Cinta kepada saudara kita. Cinta kepada kekasih kita. Cinta saya ada buat semua. Kepada my mom n dad my granny, my lil bro, n also x ketinggalan to my SHAZWAN! mmmuaaaahhh...

buat semua, 
tanamlah sebatang pohon cinta yang BERDAUN KESETIAAN,
BERBUNGA KETULUSAN,
BERAKARKAN KEJUJURAN,
siramilah dengan KASIH & SAYANG,
pupulah dengan KEPERCAYAAN.

ini kerana cinta bukanlah Maths yang boleh dikira.
bukan juga satu pelaburan yang kadang untung dan rugi.

jika kamu mencintai seseorang, berjuanglah untuk cintamu. kerana cinta takkan pernah menunggumu. 

Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan,
dua tangan unutk memegang,
dua telinga untuk mendengar,
dan dua mata untuk melihat.
tetapi pernah atau tidak kita terfikir mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati kepada kita?
sedar atau tidak ini kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah cinta...


Mar 4, 2012

What God gives you is yours.

hari ni pergi tengok baby twin. ermm.. seronoknye tengok kak iela dapat baby. twin lagi. tengok dia happy jer even nampak muka dia macam letih. dia kata penat berjaga malam. even baru dua minggu tapi, si kecik tuh dah berani buat hal dengan mama dia. berani sungguh itu dua orang budak kecik yer!!! n congrates to kak iela n suami sebab dah beranak empat pun still happy bersama yang tercinta. hurm.. alhamdulillah.. moga-moga sampai akhir hayat.


MELISSA IZARA & MELLINDA IZORA
bila tengok baby, tengok kak iela, teringat kat dia. well, tetiba jer dengan x semena-mena, hati terdetik yang aku nak baby. tapi, hanya baby dari dia jer. senang citer macam nie, aku nak happy macam mane orang lain happy, tapi nak happy dengan dia sampai tua n sampai jantung dia yg KUAT tu berhenti n jantung aku yg LEMAH ni terhenti. nak pregnant gak. tapi, nak pregnant anak dia jer. 


haish. semenjak-dua menjak umur aku nak menjejakkan kaki ke 22 nie, aku dah rasa macam diri aku ni berubah. hurm, bukan nak puji diri ke apa, tapi, aku tengok orang laki lain, aku dah x lalu. last time aku dengan SYAFIQ tu ada lah jugak melayan SMS dengan orang lain. tapi, since dengan Mr Shazwan ni, i feel like, he got everything yg i x perlu cari lagi kat orang lain. nak kata layan SMS orang lain pun xde. number yg x dikenali call pun aku x pernah melayan. even facebook pun aku dah x de add orang unless orang add aku. everytime aku kuar dengan dia, aku mesti akan tunjuk call list fon call aku, inbox message aku semua tuh kat dia. n sejujurnya, aku x pernah padam or whatever do untuk menghilangkan sebarang bukti yang aku pernah berhubung dengan orang lain. even he really trust me, but, i don't want any complication in future. biar dia tau semua tentang aku. even dia x nak tau, aku nak dia tau semuanya. n aku nak dia tau yang aku sayang gila kat dia.


to Mr. Shazwan, 
i'm falling for u. with every breath that i take, i do love to u. untill my last breath, i'll try to make u happy with me. to make ur life worth with me. to make ur life full with love of me. I want u here in this bed with me. I wanna hear the sound of your voice. I wanna feel your touch in the palm of my hand. I want our faces to be a breath away. baby i love you and soo happy that I have you in my life. sincerely, i was bless because i loved by you. thanx God for gifting me this love. the best love that i ever had.