Blogger Backgrounds

Jul 21, 2012

first Ramadhan bersama dia


first ramadhan , genap 7 bulan bersama dia. well, harap dapat laksanakan kewajipan ni dengan penuh sempurna. insyaAllah. 

bulan Ramadhan yang mulia ni adalah bulan dimana kita digalakkan beribadah. tak salah kalau nak berdoa minta untuk hidup lebih diberkati. 

pejam celik pejam celik dah tujuh bulan bersama dengan dia. rasa macam baru bulan lepas kenal dia. siapa kata? dah lama ok! x lama lagi cecah lah setahun. setahun pergi dua tahun, pergi tahun....???? bakal tak? no komen.

ok! FYI, this ramadhan adalah ramadhan pertama dengan dia. well, macam2 kitorang plan bersama. plan berbuka puasa bersama plan nak raya sama2. plan macam2 ah.. harap semuanya tertunai tanpa sebarang ada aral yang melintang. and harap jugak dapat berterusan dapat berpuasa dengan dia kat sisi sampai bila2. 

makin lama hubungan ni bertahan, aku dapat rasakan yang aku semakin PEMALAS. pemalas? ok. meh aku tolong describe-kan word PEMALAS yg aku maksudkan tuh. maksudnya adalah aku terasa malas nak buat apa2 untuk hubungan ni. aku dah tak serajin dulu. nak kata gayut dengan dia pun kadang2 aku malas. mesej pun sama. kalau nk jumpa, aku selalu suruh dia datang sini. aku malas gila nak turun selangor tu. yelah. kalau nak pergi one utama pun, dekat jer dengan rumah aku. nak pergi KL pun dekat. teruk kan aku ni? kadang2 kesian kat dia. tapi,serious, aku sayang dia. OK! malas x bereti aku x sayang. aku sayang. cuma malas nak usaha sikit untuk happykan dia. kalau tiba-tiba dia ada perempuan lain, memang aku x akan salahkan dia. tapi, aku akan salah diri sendiri. itu aku pasti!!!  dah ah kerap jugak aku sakitkan hati dia. haish.
tapi, dia x pernah mengeluh dengan aku. itu yang aku pasti. untuk dia, aku minta maaf. aku cuba untuk kembalikan saat-saat manis kita! mmmmmuuuaaahhh!!!

buat masa sekarang aku memang busy sikit. harap dia faham. busy nak habiskan clinical posting sampai 3hb ni. pastu, nak exam by this 13th. pas exam, nak raya. lepas raya, boleh ah aku dating puas2 dengan dia. ok?! itu aku dah janji.... 

oh baby! I promise myself that I will not fight for people who deserve to sleep with me. I will fight only for the one who deserve to wake up with me, for every single day of my life..... 
-ilysm-

oh yer... untuk semua umat islam, selamat berpuasa di bulan Ramadhan al-Mubarak. jangan ada yg ponteng! ada mata yg BESAR melihat segala perbuatan kita kayh. bubye.. assalamualaikum.. mmuahahaaaaa