Blogger Backgrounds

Sep 22, 2014

"Enggang sama enggang, pipit sama pipit" bukan alasan.. n terselit kisah perpisahan

Whoaaaa... Nak dekat setahun rasanya x update blog ni. Blog ni pun rasanya cam dah nak berhabuk dah. Xpelah. Arini I just posted via mobile fon. Next day, I akan edit via web. Ada benda yg patut di-edit.

Ok la. Tengok tajuk dulu. Enggang sama enggang, pipit same pipit. Kenapa tajuk ni? Sebab arini I nak story pasal peribahasa ni dah x sesuai. Bukan apa. I rasa peribahasa ni buat orang selalu nak givin up! Cube u all fikir...bila orang mula terasa sedar akan tahap masing-masing, orang tu pasti akan give up sebab tahu level diorg. Tapi kan, why not korang cuba fight lepaskan diri dari border tu. So dat kita yang pipit ni boleh terbang same tinggi n same hebat dgn enggang tu. Lagi satu, cuba korang bayangkan. Ibaratnya, korang ni pipit laaa kan.. Korang usaha, terbang same hebat dengan enggang mesti bila kau dah sehebat mereka, x ke mereka akan pandang kau dengan penuh rasa hormat? Sebab korang yg kecil ni boleh bangun terbang setinggi n sehebat mereka. Kita fikir positif ah. Jgn fikir negatif. Kalau fikir negatif sampai bila nak orang pandang kita. Betul x? 

Kalau korang tau apa kelemahan korang dalam perhubungan, adakah korang akan terus duduk dan sekadar meminta maaf??? Tiga tahun korang boleh bertahan. First year, I still accept, he dont even know anything. Second year, he still learning and forgiveness are still deserve for him. Third year??? Are u still sitting there and still ask me for frogiveness?? Y dont u change ur perception and your attitude?? Bukan masalah selera I tinggi or what! But im just wanna us to be happy. But, u did nothing dear. Kalau u berubah, kita boleh je survive sama2. Terbang tinggi same2. But u seems like, bila I pgg tangan u, ajak bukak kepak n start terbang jauh2, u terus said "dear, im sorry. I cant fly high as high as u want!"... Lebih kurang mcm tu laa kisahnye. Kalau u dah tau I suka tu, I suka ni, y dont u try something yg I suka tu. Bukan masalah I nak d perfect one, just a better one pun dah enough. Tapi, u?? I bagi u link pun, u x nak bukak. Kenapa beb? Why?? Sebab u xde masa? Link je sayang. Bukak je bie. Bie tengok je. X minx apa pun. Just bila bie bukak, bie fikir laaa apa yg I nak. Mayb a little surprise pun dah cukup. Tapi?? Sampai end up, u still x bukak link tu. Hurm...*take a deep breath* 
Sorry dear. For this time I hurt d most. I cant accept this. And im sorry, I really want us to break up. Mungkin sebab banyak benda dah terkumpul, so once benda yg paling menyakitkan ni berlaku, I jadi hancur meletup. I dont think I love u like I did before. Pasal link ni, I rasa tercabar sgt. And for the rest yang membaca, please take a note. "Jangan terlalu yakin orang yang kai sayang and orang yang sayang kau x akan lari. Ingat! Kita x tau apa yang dia simpan!"