Blogger Backgrounds

Oct 28, 2014

almost 2 months..

hampir dua bulan dah berlalu bila perhubungan kami terputus di pertengahan jalan. apa yang aku faham kat sini dia masih lagi x boleh nak menerima kenyataan yang kitorang dah x da apa2. dia still lagi bertanya apa status kami?? 
aku bukan berniat untuk terus membuang dia. tapi, sekurang-kurangnya bagi lah aku peluang untuk cari ketenteraman diri. tapi dia masih x faham. hampir setiap hari dia bertanya apa status hubungan kitorang. dan dia masih lagi dengan perangai buruk dia yang suka mendesak dan menuduh-nuduh. biarkan je lah. itu saja yang mampu aku buat. aku bukan apa. aku malas nak perbesarkan hal yang kecil.  yelah. memenag ini bukan hal kecik, cuma at least, could u just give me some chances to think about us???? lepas tu everyday dia bertanya adakah dia patut memberi harapan lagi kat aku???? huh?? what kind of question dia tanya aku?? cara dia, tingkah laku dia seolah-olah budak sekolah yang baru lepas putus cinta. aku x faham. kenapa nak tanya aku "adakah patut dia beri harapan kat aku?"
orang ramai cakap, bila bercinta semuanya elok. bila dah benci, benda baik pun kata buruk. ok. lemme tell u this. there's different ok. between benda elok pun nampak buruk and irritating. just think positive boleh x? aku cuma minta untuk kau bagi aku peluang untuk aku berfikir. dan kita putus bukan sebab aku ye. punca bukan dari aku. tapi, percayalah, hati wanita ni sangat dan teramatlah keras. sekali kau terluka, tidak akan ada lagi peluang yang kedua. mungkin aku mungkin bukan orang lain. aku minta maaf. ye. memang aku masih berharap kita masih lagi ditakdirkan untuk bersama. 

dia mungkin cemburu bila aku bersama dengan kawan aku sorang tu. ok. this lately kami memang rapat. but, kami x de apa-apa. kami just berkawan. harap faham disitu. aku jenis yang memang banyak berkawan. dan kebanyakan kawan yang selalu backup aku adalah lelaki. aku lebih senang berkongsi problem n tolong problem member yang kebanyakannya adalah dari kalangan lelaki. bagi aku, berkawan dengan lelaki lebih buatkan aku strong as they are. kenapa mesti lelaki? kenapa bukan perempuan? oh. itu kerana aku x de kawan rapat dengan perempuan. kenapa? oh mungkin sebab kebanyakan kawan perempuan aku adalah kawan yang dari kalangan tikam belakang! kenapa? entah. sejak dari sekolah lagi. cuma bila aku masuk U, adalah sekor dua ekor. tapi, yang sekor tu pun aku x caye sangat. hahaha.. apa-apapun aku sayang 5 orang kawan perempuan aku yang memang faham aku cuma aku x berani nak share cerita aku sangat. hahaha.. nampak x disitu? ok bai!
oh ye! kenapa aku update entry? sebab harini aku rest day! means... CUTI!

Sep 22, 2014

"Enggang sama enggang, pipit sama pipit" bukan alasan.. n terselit kisah perpisahan

Whoaaaa... Nak dekat setahun rasanya x update blog ni. Blog ni pun rasanya cam dah nak berhabuk dah. Xpelah. Arini I just posted via mobile fon. Next day, I akan edit via web. Ada benda yg patut di-edit.

Ok la. Tengok tajuk dulu. Enggang sama enggang, pipit same pipit. Kenapa tajuk ni? Sebab arini I nak story pasal peribahasa ni dah x sesuai. Bukan apa. I rasa peribahasa ni buat orang selalu nak givin up! Cube u all fikir...bila orang mula terasa sedar akan tahap masing-masing, orang tu pasti akan give up sebab tahu level diorg. Tapi kan, why not korang cuba fight lepaskan diri dari border tu. So dat kita yang pipit ni boleh terbang same tinggi n same hebat dgn enggang tu. Lagi satu, cuba korang bayangkan. Ibaratnya, korang ni pipit laaa kan.. Korang usaha, terbang same hebat dengan enggang mesti bila kau dah sehebat mereka, x ke mereka akan pandang kau dengan penuh rasa hormat? Sebab korang yg kecil ni boleh bangun terbang setinggi n sehebat mereka. Kita fikir positif ah. Jgn fikir negatif. Kalau fikir negatif sampai bila nak orang pandang kita. Betul x? 

Kalau korang tau apa kelemahan korang dalam perhubungan, adakah korang akan terus duduk dan sekadar meminta maaf??? Tiga tahun korang boleh bertahan. First year, I still accept, he dont even know anything. Second year, he still learning and forgiveness are still deserve for him. Third year??? Are u still sitting there and still ask me for frogiveness?? Y dont u change ur perception and your attitude?? Bukan masalah selera I tinggi or what! But im just wanna us to be happy. But, u did nothing dear. Kalau u berubah, kita boleh je survive sama2. Terbang tinggi same2. But u seems like, bila I pgg tangan u, ajak bukak kepak n start terbang jauh2, u terus said "dear, im sorry. I cant fly high as high as u want!"... Lebih kurang mcm tu laa kisahnye. Kalau u dah tau I suka tu, I suka ni, y dont u try something yg I suka tu. Bukan masalah I nak d perfect one, just a better one pun dah enough. Tapi, u?? I bagi u link pun, u x nak bukak. Kenapa beb? Why?? Sebab u xde masa? Link je sayang. Bukak je bie. Bie tengok je. X minx apa pun. Just bila bie bukak, bie fikir laaa apa yg I nak. Mayb a little surprise pun dah cukup. Tapi?? Sampai end up, u still x bukak link tu. Hurm...*take a deep breath* 
Sorry dear. For this time I hurt d most. I cant accept this. And im sorry, I really want us to break up. Mungkin sebab banyak benda dah terkumpul, so once benda yg paling menyakitkan ni berlaku, I jadi hancur meletup. I dont think I love u like I did before. Pasal link ni, I rasa tercabar sgt. And for the rest yang membaca, please take a note. "Jangan terlalu yakin orang yang kai sayang and orang yang sayang kau x akan lari. Ingat! Kita x tau apa yang dia simpan!"

Apr 22, 2014

Ibu susuan

Yesh.. Post kali ni pasal ibu susuan.. Aq ada tiga ekor anak kucing yg usianya baru 2 bulan 3 hari... Ok! Bila dah masuk dua bulan mmg tgh degil n tengah nakal.. Asalnya aq ada kucing dua ekor. Kudut n Gemuk. But then, Gemuk mati sebab doktor kata dia ada abd obstruction. Xpelah.. Redha walaupun dia yg plg gemuk n plg kembang bulunya mcm wolf.. Yesh! She looks like a wolf! Apa-apa pun, I got three new kitten. Yg kak long(feyniiee) n kak ngah(bella) bulu dia kembang!! Nak bezakan dia sng je.. Hidung kak long comot n hitam. Kak ngah pulak mmg princess sbb hidung dia merah!! Ok.. Yg kak cik plak, bulu dia x kembang tp mmg putih!! Whitneyyy ah katakan.. Nak dijadikan cerita diorg ni mmg hyper.. Umur tengah nakal. Ramai gak yang minx tp aq x bagi. Sebab sayang!! Heheheh.. Minggu lepas aq balik kampung.. Mokteh n pak anjang kata ada anak kucing baru lahir.. Tp mak dia bawak lari masuk bawah pokok pandan... Kitorg cari, mak dia xde.. Kitorg amik bawak balik.
Well, xde kucing lain yg patut susukan dia...selain si Kudut aq tu.. Yesh! Selepas beberapa usaha akhirnya Kudut berjaya memberi kasihnya kepada anak pungut n kutip ni..

Mar 4, 2014

Silly....

Lama rasanya x update blog... Just nak story satu benda yang tetiba teringat malam ni.. Last 2 weeks I ada balik KL from this Selama. Unpredictable member lama invite join reunion dia.. Hello!! Member lama ajak join reunion dia.. Reunion sekolah dia! Not sekolah of mine ok.. So...??? X faham lagi? Means that, most of them, are unknown person ah.. Wait! Not most of them, but, all of them maybe...
Then, on friday nyte, diorg buat bbq. Dia ajak join. Free n x banyak citer, I pun say YES! Hohohoo...bukan selalu dapat lepak dengan member. 6pm after ayish balik sekolah, terus gerak PD. Oh yea.. Lupa nak gtau venue...... TelukKemang,PortDickson.. 'saje x nak space sbb nak tunjuk dekat je jarak KL-PD' ok... Well, biar I citer schedule i...
Rabu : working 2pm-9pm (penat gila)
Khamis : 8 am gerak KL, tiba pukul 12.30pm.... Pastu, kuar dengan mak, sampai petang... Malam tu lepak rumah buat case study sambil berwassapp dengan member tu.. (epy) sampai pukul 3 pg...
Jumaat : 8am wake up gerak MSU utk pre-reg subject co-cu...1-3pm, lepak makan dengan kamal (kamal x sempat pegi solat jumaat atas alasan2 tertentu) ... Kamal belanja makan...!! 4pm sampai KL kemas2 barang, order satay dari jauh... 6pm gerak PD.. 9pm sampai, sebab jam gila!!! 9pm start bbq..... Boleh kira x berapa jam aq rehat???
Wat a lucky nyte??? I met my another old fren!! Kucing!!! Hahaha... Banyak sangat story kalau nak story.. Luckily, semua kawan2 dia memang sporting!! The best part is, I met Sunghua Jung twin kat PD!! Salute ah!!!
Ok... Cite punye citer sampai ah ke penghujung event... Disinilah cerita bermula..
Secara semulajadi waktu aq scroll fon, I felt something.. Panas.. Tachy.. DROWSY.. Epy start perasan! Fyi, epy is a MA from KKM... So, nasib bek ada dia..
Epy pun datang duk tanya am I ok.. Ofkos ah I kata ok. Just ckp, a bit tachy ah epy.. He know wat I meant.. He asked me to take a rest. But x sedap ah kan pg majlis org ko x buat apa... Lama2 aq rasa lagi x sedap... Lagi tachy... Aq decided duduk kat tepi divider.. Epy came... Then, I started hyperventilation... Fyi, this is my first time kene.. I semi-concious maybe... X leh control my breathing.. Suddenly hyper!!! At the same time on a very fast sec, I can feel numbness n crampind here n there... Wat I remember, epy yg angkat aq bawak pergi pondok.. Beb!! Sumpah sakit... I only saw epy's face n beberapa org yg keliling area situ... Epy give a plastic bag... PLASTIK BAWANG SEH DIA BAGI AKU!! Whenever I inhaled, mmg dengan bag2 tu sekali ah kan masuk hidung.... Waktu tu, my chest memang tight gila!!!! Wat I need is paper bag!!! It tooks around 20-30 minutes I think, to recover... Wat I think is to keep breathing sebab chest aq ketat sangat... Luckily, epy came to conduct me.. Conduct my emotion... Seriously, I was thinking to keep breathing bcoz of pain on the chest tightnessssss w/out thinking of the oxygen that keep going in n coz de cramping.... Weyh!! Its pain... Crying suddenly.. Now I know, why does de hypervent pt dtg ED nangis2 dgn keadaan mcm tu... Wat dey need is, moral support! Not YELLING!!! I can see my fren's face,,, but sudden drowsy n tetiba je aq rasa mcm dunia aq gelap... Banyak kali jugak berulang... Wat made me conscious, is EPY PUNYE PENAMPAR!!! Terima kasih ah sebab sepak aku berulang kali! Sakit bila aq dah sedarrr... Bila sedar je, terus nak tachypneic balik... I dont know wat happen.. Luckily, Epy is there... To epy: "Thanx babe for everything!! Thanx for keep instruct me.... Malu dengan kau!! Apa yang lebih pasal aq, terima jelah.. Apa yang kurang kat diri aq waktu kau rawat aq, keep silence je ah k... Aq malu!! Hahaha " and untuk kawan2 yang lain, thanx sebab spoiled majlis korang.. Bak kata epy, majlis penutup... I recall this moment sebab I x nak kene balik hypervent tu!! Sakit!! + malu!!

Jan 27, 2014

Mimpi

Assalamualaikum... Dan selamat pagi. Nak cerita pasal mmpi semalam. Aq x tau nak start dr mane. Yg pasti, aq mimpi ada mcm mane entah aq jatuh. Belakang badan aq ada lebam. And at the same time ada sorang laki yg selamatkan aq. Dia peluk aq masa aq jatuh tu. Tp masa aq jatuh tu, aq ada pgg satu kain putih. And kain putih tu tutup muka aq. The best part is dia peluk aq, and dia kiss dahi aq dari luar kain tu.. Whoaa.. Then dia bawak aq balik ke banglo dia. U know wat, banglo dia tu besar sgt. Tempat wudhu' dia ada banyak. Mcm fountain.. Dinding dia marble white. Cantik sgt.. Tempat wudhu' dia bertingkat. Cantik sangat. Paip dia mcm fountain. Sebelah tempat wudhu' dia aq nampak ada mak n adik perempuan dia tgh jalan keluar banglo. Tp dia pergi sebelah umah tu je. Bila aq tengok, sebelah umah tu kubur. Kubur tu cantik sgt. Kubur tu semua ada marble wane putih. Dari pintu belakang umah dia, nak ke tempat wudhu' tu and kubur tu, jalan kaki berkaki ayam je.. Aq tanya lelaki tu, kubur sape. Dia kata kubur datuk dia. Dia nak bacakan yaasin. Tanpa sebarang cerita, aq minta dia yaasin, n duduk sebelah mak dia join baca yaasin. Tapi aq x tau sape laki tu. Dia putih! Muka dia suci. Siapa dia tu?

Jan 20, 2014

Homestay jadi rental

"check it out!!! Cool x apartment baru i?"
Hahaha... Igt x ni dioalog sape? Haaaa... Klu nak tau, tu ah dialog Lisa Surihani dalam filem Istanbul Aku Datang.. Well, nak citer. Semalam I baru sampai dr KL kat Selama,Perak ni.. Untuk malam pertama, I amik homestay.. Atas dasar budi dan baik, pembayaran homestay pada malam pertama last night, ditaja sepenuhnya oleh mommy Ms Nor Azira Binti Azhar... Terima kasih aunt.
Ok first I nak cite.. Hostel tu memang horror gila... Dengan katilnya dah patas.. Tilamnya banyak peta.. Unfortunately, I xde snap gambar. Tp member I ada amik gambar.. Ok. Once I got it from my fren, i'll view it here ok. Hostel tu sunyi.. There's no other student there. Yg ada cuma kami berempat. Well, memang scary ah kan.. Based on wat my friends said, bila diorg stay for last two months aritu mmg patut ah kan.. Hohoho..
Yg ni... Adalah gambar2 homestay yg bakal I stay for this two month. Ok..

Jan 19, 2014

Cerita lama

Haaa... Lama x post blog.. Apa2 pun happy new year! Happy thaipusam..!! Sorry... Lambat..
Lambat sgt nak bercerita.. Tp harini nak cerita pasal citer lama.. Cerita sang lelaki lama yg nak jadi pencintanya namun x kesampaian.. 
Saje je. Mungkin kerana tetiba bayang kelibat gelak tawanya terlintas di kepala aku kot. Ok.. Dia.. Sejak dari form5 aq dah kenal dia.. Well, he's good in looking.. Ommey ah gak. Simpan je minat2 ni sebab aq tau dia mmg budak pandai n mane ah pandang aq ni. Nak dijadikan cerita, semakin berusia bumi kita semakin dekat peluang aq dekat dgn dia.. Cerita ni masa aq tingakatan 6.. Weyh!!! Kitorang satu class weyh... Hahaha.. Wat de fate?! Tp kisah hati ni tetap dirahsiakan.. Tp 'jodoh' perkenalan kitorg kat form 6 tu x lama sebab dia pergi tgglkn form 6 pergi ke institut pengajian lain ah...well, after form 6, kugagahkan cursor mouse untuk klik on "Add Friend" kat fb dia.. Wohoooo... After that, dia pun approve.. Lagi ah wohooooooo.. N the best part is, dia im aq duluuuu... Biasa lah.. Gedik2 sikit, jantan cair... Kononnya nak jadikan bf.. Or lebih sesuai dikatakan otw nak couple.. Tp, atas sebab2 yg tertentu, kami x dapat meneruskan niatnya yg kononnya nak bercinta hingga ke akhir hayat.. Kitorg lost contact berapa lama entah tetiba nampak dia 'is in relationship' with someone else. Bila ditanya, n dia explain, aq tetap menafikan benda postive should be.. Then.. Kami terpisah sebelum terjalin sebarang ikatan dan sebelum terluahnya kata keramat percintaan.. Cuma aq nak cakap, aq dah stalk kau sejak dari high school lagi.. #p/s: terima kasih atas takdir perpisahan kita kerana itu, aq jumpa mr right aq yg memang aq nak sangat sehidup semati dengan dia.. #shazwan. Nama dan siapa hamba Allah tu, aq minta maaf, aq minta ampun, aq minta jangan ditanya, kerana aq x nak ditanya siapa.. K.. Harap maklum..