Blogger Backgrounds

Jun 29, 2011

ayah kita send email SIHAT2 lah....!!!

Health - Very Very Important Tips 

Answer the phone by 
LEFT ear.
Do not drink coffee 
TWICE a day.
Do not take pills with 
COOL water.
Do not have 
HUGE meals after 5pm.
Reduce the amount of 
OILY food you consume.
Drink more 
WATER in the morning, less at night.
Keep your distance from hand phone 
CHARGERS.
Do not use headphones/earphone for 
LONG period of time.
Best sleeping time is from 
10pm at night to 6am in the morning.
Do not lie down immediately after taking 
medicine before sleeping.
When battery is down to the 
LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Forward this to those whom you 
CARE about! 
 Here are some healthy tip for your smartness & physical fitness.

Prevention is better than cure.
 

HEALTHY JUICES 


Carrot + Ginger + Apple  -
 Boost and cleanse our system. 

mail by: alpha-Q 
group
Apple + Cucumber + Celery -  
 Prevent cancer, reduce cholesterol, and eliminate stomach upset and headache.   

mail by:
 alpha-Q 
group
Tomato + Carrot + Apple
 - Improve skin complexion and eliminate bad breath.   

mail by:
 alpha-Q 
group
Bitter gou rd + Apple + Milk
 -   Avoid bad breath and reduce internal body heat.   

mail by:
 alpha-Q 
group
Orange
 + Ginger + Cucumber - Improve Skin texture and moisture and reduce body heat.   

mail by: alpha-Q 
group
Pineapple + Apple + Watermelon 
- To dispel excess salts, nourishes the bladder and kidney.   

mail by: alpha-Q  
group
Apple + Cucumber + Kiwi 
- To improve skin complexion.   

mail by: alpha-Q 
group
Pear & Banana
 -   regulates sugar conte nt.   

mail by: alpha-Q 
group
Carrot + Apple + Pear + Mango 
- Clear body heat, counteracts toxicity, decreased blood pressure and fight oxidization   

mail by: alpha-Q 
group
Honeydew + Grape + Watermelon + Milk
 - Rich in vitamin C + Vitamin B2 that increase cell activity and str engthen body immunity.   

mail by: alpha-Q 
group
Papaya + Pineapple + Milk
 - Rich in vitamin C, E, Iron. Improve skin complexion and metabolism.   

mail by: alpha-Q 
group
Banana + Pineapple + Milk
 - Rich in vitamin with nutritious and prevent constipation  



DRINK WATER ON EMPTY STOMACH 
It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning. Furthermore, scientific tests have proven a its value. We publish below a description of use of water for our readers. For old and serious diseases as well as modern illnesses the water treatment had been found successful by a Japanese med ical society as a 100% cure for the following diseases:

Headache, body ache, heart system, arthritis, fast heart beat, epilepsy, excess fatness, bronchitis asthma, TB, meningitis, kidney and urine diseases,
vomiting, gastritis, diarrhea, piles, diabetes, constipation, all eye diseases, womb, cancer and ear nose and throat diseases. 


METHOD OF TREATMENT
 

1.. As you wake up in the morning 
before brushing teeth, drink 4 x 160ml glasses of water .....interesting 

2. Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minutes

3. After 45 minutes you may eat and drink as normal.
 

4. After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for 2 hours
 

5. Those who are old or sick and are unable to drink 4 glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradually increase it to 4 glasses per day.

6. The above method of treatment will cure diseases of the sick and others can enjoy a healthy life.
 





ni lah isinya yg ayah send. ayah kita syg kita. sebab tu dia nak kita care dengan diri kita! maceh ayah!

Jun 18, 2011

you're the apple to my pie... the straw to my berry..


You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'


Don't know if I could ever be without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see that we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry





Cause your the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And we're the perfect two
Baby me and you




You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together


Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And we're the perfect two
Baby me and you



You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

azReeN, love u!

Jun 16, 2011

noor syakilla azman

nama NOOR SYAKILLA BINTI AZMAN nie dah macam sebati dah dengan hidup aq. kenapa? sebab dia adalah sepupu aq. sepupu yg hubungannya dah macam saudara kandung. 
dari kecil sampai besar. dulu aq selalu gak gaduh dengan dia. time kecik2 lah.. hahaha.. gaduh sebab aq nie ngada2 sikit. kami same2 anak tunggal. tapi, dia dengan aq banyak mengalah.. sebab aq kan adik! hahaha.. aq syg gila ah kat dia.. banyak story aq dengan dia. 
kalau time main dekat kampung tu, jiran2 yg big bro, mesti akn take care aq dgn dia. kiranya kat kg tu, nama killa mesti ada adda.. hahaha.. 
aq start rapat dengan dia, start umur 5 tahun kot. start aq pindah dari sabah. well, memang banyak masalah family yg family dia dan aq hadapi. tapi, kami sama2 bangun n kuatkan semangat. kami sendiri cakap, kalau bukan kami yg selamatkan family kami, siapa lagi. 
muka kami memang pun lebih kurang sama. tp, x tau tang mana yg samanye.. hahaha  aq just cakap balik je dr apa yg org ramai cakap.
bufday kami pun hampir same. dia 23rd of March 1989. aq 25th of March 1990..  

"akak, ko ingat x, time kita kecik2 dulu? aq selalu dengki dgn ko kan? hahaha... kalau ko kata jgn, aq tetap nak buat gak sampai ko marah. 
ko ingat x dulu hobi kita mesti sama kan? kita suka main roller blade. x pernah jatuh. mula2 aq yg pandai main dulu. lepas tu, aq pimpin tangan ko sampai kita pro! kat kg tu, xde sape leh lawan kita. ko igt x? kalau dey all main basikal kat court, kita main roller blade sampai atok jerit2 panggil suruh balik.. ko igt x? hahaha.. aq suka bila atok bebel. pastu lum citer lagi part ketaksuban terhadap roller blade. sampaikan dalam rumah, dari ruang tamu nak pegi dapur pun nak pakai roller.. mau x kene sesah dengan atok guna penyapu!!! hahaha.. lintang pukang kita lari..
lepas kita gila main roller, kita gila kat controlled car(CC) plak. akk, ko igt x? time bufday ko, aq hadiah kan ko, CC wane hijau?? igt x? ko punye wane hijau, aq punye wane merah..
igt lagi x mak akk buatkan tali panjang kat pokok rambutan. dia ajar kita jadi cam jantan kan?? ahahahaha... part yg tu memang x leh blah! aq suka gila! kita panjat pokok tu tinggi2, then kita turun pakai tali kan?? ingat lagi? 
ko ingat x kak ada satu hari tu kita dengki cik la. kita berdua kutuk dia bapok.. dia kejar kita satu rumah.. pastu, tiba kat tangga, kita turun sambil lari, selamat. tpi, cik la x selamat. dia jatuh dari anak tangga yg paling atas terus ke bawah. then dia terus x bangun2. kita dah cuak dah kan?? kita kejut2 dia x bangun. kita berdua dah panic. kita berdua panggil atok, atok datang simbah pakai air. baru tersedar.. ingat x?? hahaha..
ingat x hobi kita dulu? main telur. habis telur atok kita pecahkan. pastu, men tanam kaler2.. bajet nak bukak 10 tahun akn datang. sekali bukak esoknye dah hancussssss~~~
belum story lagi pg belakang men giling2 inai.. men uli2 tepung, simpan dalam tupperware then tanam dalam tanah.. hahaha...macam2 lah
hurm, aq ingat lagi part main dgn budak2 kampung. kalau main baling selipar, kau dgn aq mesti kene teruk! yelah, kita dah lah main dgn budak2 laki. selipar kita, selipar gugurl. comel2 n ringan2. selipar, diorang, selipar TAT SENG wane biru tu huh! ko dah lah kurus. kalau ko kene mesti ko terkedu! hahaha.. cian ko. jahat kan abg ramli, abag eddy  n puksu epul tu sume? tpi, jahat2 diorangm diorang tu lah kawan kita time kecik2.
time nak jalan pegi pantai, mesti kita x bawak basikal kan? mesti kita naik diorang. aq tau, kau mesti nak naik dgn puksu epul. sbb dia tu lebut sikit. aq mesti naik dgn abg eddy.. hahaha.. ko igt lg x basikal wane cinderella wane biru? aq bawak, sekali jatuh.. aq nangis. pastu, ko bawak basikal tu balik, n ko suruh abg eddy hantar aq kat umah.. hikhikhik.. tomey kan kita??
haaa... lagi satu cita time aq baby.. ko igt x mak citer? mak kat dapur, mak dengar bunyi suara aq macam nak nangis. tapi, x nangis. bila mak datang, mak tgk akk tengah trying nak sumbat susu dalam mulut. time tu aq x nak. aq dah pusing muka kiri kanan dah.. hahaha.. yelah. umur kecik lagi kot. mak kata, umur dalam 3 bulan. ko plak, dalam setahun 3 bulan lah.. hahaha.. lawak lah.. ko x sabar nak tunggu aq besar ea?? hahahaha.. :P
dah besar sikit, ada je aq cari pasal dengan ko. curi kasut kat dalam van lah.. igt x? aq sneaking kat bawah kusi semata2 nak curi selipar ko? selipar ko cantik! tu yg aq jeles.. hehehe..


time mula start degil aq igt lagi kita main apa. kita main sampan kat parit depan umah! hahaha.. sampan gabus kan?? men dayung2. sekampung tengok kita main. xde sape ada main macam kita. aq bangga dowh. dalam kampung tu, xde sape boleh challenge kita. hahaha.. best! men gabus tu sampa ada kes bapak ko gaduh dgn cik awang.. hahaha.. ada ke patut awang kata, gabus besar tu dia punye. padahal tu sampan kita. si tok teh seli tu yg kecoh cakap anak dia yg punye. walhal dia pinjam je,. then bapak ko men amik je demi kita. hahaha.. 


dah naik besar sikit, ko igt x kita sama2 pegi ngaji naik basikal? ada satu malam tu, nak pg ngaji naik motor, mak hantar, then kite accident! kahkahkah.. masuk parit!!! memang x leh blah! x leh blah baru jalan terus masuk parit! wakakaka.. nasib ada tok yan tolong kita kan? parit sebelah rumah plak tu. hahaha.. pastu, kita pergi sekolah naik apa?? siapa transporter kita?? *teeeeet* x nak citer! tp, memang kita same2 malu kan?? hahaha.. malu2 pun, tu yg selamatkan kita dari kene langgar kat tengah jalan! time kat sekolah rendah dulu, aq suka dengki ko.. hikhikhik..
ko ingat x kita ada abg angkat?? nama dia abg shahrul, abg salleh dengan abg fariz.. ngee~~ semua student medic kan?? UKM.. best.. suka gila.. abg shahrul rajin layan kita kan? abg fariz suka memerhatikan gelagat kita. abg shahrul pulak suka tgk movie Kuch Kuch Hota Hei.. hahaahaha.. 10x tengok, 10x  nangis! port dia elok je.. belakang pintu. rupanya2, dia nangis kat belakang pintu.. wakakaka.. kita bantai gelakkan dia kan? pastu, abg salleh selalu azan kat lg kita. abg shahrul pulak selalu bg semangat kat kita. beb! diorang inspire kite beb!!! 
aq ingat lagi time aq kene sengat dengan tabuan. hahaha.. ko boleh tengok aq jek kan?? bukan nak tolong! mungkin sebab tebuan tu dah banyak sangat kot kat keliling aq. mula2 dia gigit aq kat kaki, aq tutup guna tangan. then, dia gigit tangan aq yg aq buat tutup tu. pastu, dia gigit kat muka, aq tutup guna tangan lagi satu, then tangan lagi satu tu pun kene gigit. hahaha.. last2, dah xde lagi dah. aq biar je kene gigit. aq meraung kat depan halaman rumah. ko tengok je. sebab waktu tu, ko nak pg class melukis. yg tolong aq, abg rahim. nasib baik ada abg rahim. klu, mati kebengkakkan lah aq kat situ.

n lagi satu, ko igt x kita 1st2 buat kuih raya?? bukan buat pun. kita kacau atok je.. buat kuih mazolla.. hahaha.. buat je mesti nak makan, buat je mesti nak makan. belum citer part puasa lagi. asyik kejenye x puasa je.. ingat x? atok mesti akn risau kalau kita cakap sakit perut. nnti atok siap masakkan lauk lagi. hahaha.. atok sangat2 manjakna kita kan?? samai umur kita 12 tahun kot, atok mesti kasi chance untuk kita berbuka! hahaha.. cuyunk lah atok! sebab tu cucunya manja gila sampai skunk! 


bila citer pasal masak, ko ingat x, time 1st sekali aq masakkan untuk ko? lauk telur masak kicap! that's my first time masak untuk ko. ko balik sek agama, ko lapar. ko makan. tapi, muka ko pelik. aq tanya ko kenapa.. ko kata, sape yg masak?? aq cakap lah aq. sebab ko x caye aq masak. pastu, rupa-rupanya, ko bengang sebab telur masak kicap tu ada byk ko tergigit kulit telur! hahahaha.. wakakaka.. bila ingat balik, tergolek2 lah aq gelak! sorry sis! waktu tu x pndai lagi nak pecahkan telur.
lepastu, ko pernah marah aq! aq nak tolong panaskan lauk ayam. dah berjam, tapi, ayam stil sejuk! ko marah.. hahaha.. jahat gile ko! masa kecik2 aq buli ko! skunk dah terbalik! 


pastu, naik sekolah menengah kita same2 derejal nak belajar naik motor. alhamdulillah.. time belajar naik motor, x de pape yg berlaku kan? best x? pastu, kita pg sekolah naik motor.. aq geram dgn ko! asyik aq je bawak motor! smpai sekarang! kalau naik motor je, mesti muka aq yg kene bawak! bukn motor je, kereta pun sama! haish!!! tapi, aq tau kenapa. sebab kau takut sebenarnya. dan ko bukan terer sangat. jadi, aq sanggup bawak kereta @ motor even aq penat. sebab aq x nak pape jd kat kita n kenderaan yg kita bawak. hehehe..  
pastu lagi satu story. ingat x kita accident kat depan masjid sungai lurus. ko yg bawak motor tu. tiba2 kita nampak ada keta cikla kat masjid. aq sibuk nak tunjuk kat ko. yg ko pun tengok sambil bawak motor. tiba2 motor jatuh kat bahu jalan. n ko x leh control n eeeeeekkkkkk!!!!!!!!! gedebuk! JATUH!! kita same2 plak tu. aq x tau apa perasaan aq waktu tu. samada nak nangis sebab sakit atau nak gelak. yg pasti, cuak gila. ada pulak pakcik Kola tolong kita. yes! dia tolong. tp, dia bantai marah kita kan? dia marah ko! dia kata, " bawak motor, mata letak mane?? " bodoh betul! nak tolong ke x nak!! tolong, tolong je lah. ni nak marah2.. geram..

time kita main ceper lagi teruk! men dengan si abe n si mamat n si kak suzie! main tipu!!! asyik kita je kene kalahkan! diorang punye tangan panjang! kita ni masih budak2.. memang lah tangan pendek.. nak hit ceper lain memang lah x berjaya sangat. hahaha.. pastu ko igt x abe bawak basikal langgar tiang lampu?? gara2 men ceper lah. dia x puas ati sebab seri! pastu, dia kata, lawan basikal. sekali dia bawak laju2 tinggalkan akak azzah. bila dia pusing tengok kak azzah kat belakng, basikal dia overlap, langgar tiang lampu! kemek bakul basikal dia. dia lalu balik depan rumah dia x singgah pun.. hahahaha.. wakakaka.. sebab dia dah malu kitorang dah gelakkan dia.. 


ko igt x time aq accident naik motor? aq tau, ko yg amik aq kat klinik. ko yg bawak motor tu balik rumah.ko yg uruskan semuanya. thanx kak killa!!! aq syg ko! 
pastu, ko igt x time ko mula2 nak belajar bawak kereta? hahaha.. aq igt! sebab aq yg ajar ko.. ko bawak kereta macam kuda! melompat2! tp, aq x leh nak marah time tu. yg tau, aq gelak sampai nak pecah perut aq! 
setiap kali masuk gear mesti ada macam2 bunyi yg aq dengar. kalau ko nak reverse masa mula2, ko men reverse jer! elak langgar pasu wak rekmah dowh! hahaha.. pastu, ko pun dah pandai.. hehehe.. pandai tp, fail time test JPJ. hahaha.... langgar tiang ye cik kak??  nasib x mengundur time kat bukit.. wakakaka..

tp, bila kau dah pg PTPL, aq boshan sikit lah. time ko balik kg, mesti ko akan bantai jalan dengan aq lama2 n puas2 kan?? hahaha... naik motor round sampai parit jabar.. nek keta round sampai parit kemang! ngeee~~ syiok gila!
time raya je, aq buat sorang2 ketupat. klu x, setiap tahun kita buat sama2.. buat sampai melepu tangan! igt x? klu kita x nak buat, nanti atok amik banyak2 daun kelapa n campak kat muka kita yg tengah tgk TV.. hahaha.. poyo kan atok kita tu? jeles tgk kita senang. haha.. bukan apa. kita penat! siang puasa. petang je mesti muka2 kita ni jugak yg duk dapur. pastu, time buka, mesti muka2 kita nie yg duk kat sinki basuh pinggan bila pas buka. siap dalam pukul 8 gak. time tu lah nak lepak2 tgk tv tgk berita. kan? pastu, time tu gak si wak rekmah tu nak kita buat ketupat! kalau sikit x pe! mesti beratus! penat! dia bg masa 2-3 hari je. mau x cramp tgn? bila dah penat, tu yg macam2 ketupat keluar, kan? ketupat katak lah, ketupat pasar lah, ketupat bawang lah! yg xleh blah, ketupat satay! ahaha.. bila dah siap, nnti atok rendam dalam kolah. pastu, time isi ketupat pun muka kita gak kan? selalu kita wat time esok nak raya. pastu, aq buat lepat sekali. kau x pandai buat. jd aq kene tlg atok buat. bila dah siap rebus, nanti kita sama2 gantung ketupat n lepat kat atas dapur. kau hulur kat aq, aq panjat atas para, aq gantung! ngee~~ bila dah siap, kita main mercun! hahahahaha.. mercun tu yg best! bukn kita je main, mak2 n bapa2 kita pun main sekali! hahaha.. tp, aq kesian kat ko bila time aq raya kat segamat. aq kalau boleh memang x nak raya kat sane! raya dengan ko lagi best! kesian kat ko bila pg raya. mesti ko penat gila keje nak refill kuih n lauk. ciaaannnn!!! mak ko pun same. dah lah sakit. memang muka korang je lah yg buat keje tu sume. yg lain muka x berhati perut! suka bila malam raya kita duk ngumpat sama2.. best gilaaaaaaaaaaa~~~~~
pastu, kuih siput adalah satu kewajipan setiap tahun kita akan buat. terukkan? teruk gila! nek melepu gak tangan duk gentel kuih siput!! sakit tau tangan. pastu, belum lagi part buat lodeh! muka kita nie jerk yg kene siapkan bahan! kacang panjang, tahu kering, carrot, haish.. macam2 lah.. selagi x siap, x leh lepak kat depan! bengang!!! lepastu, bila part nak tumbuk kacang tu paling badi! penat.. kadang2 sambil tumbuk, sambil makan.. hehehe.. itu semestinye.. sedap! tp, x sedap bila kk goreng hangit! pahit dowh~~~~!!!!

sekarang kita sama2 dah masuk uni tempat yg same. kita same2 cari rumah same. ada rumah kosong dan murah. tp, kita x nak! sebab apa? sebab kita x dapat duduk same. sampai kita jumpa rumah 5-14 nie. dapat duduk same2. same2 katil. same2 sume lah! hehehe.. yg penting kita bersama2........... 



                kami x akan share husband ye even kami rapat sangat! hahaha.. tu semestinye!



                        sayang nye pasal sampai kan pic nie pun aq sumbat kat dalam wallet aq tau!!!!


                                          kami bercita2 nak membeli boat sebelah tu!



ni lah kampung halaman kami! see...!! 

ni lah kat rumah 5-14 kami.. kami akn bersama sampai kami habis study!

Jun 12, 2011

♥─▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀▀█─♥ ♥──██─███─███─██─██─██▄█───♥ ♥──██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█───♥ ♥─▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄▄█♥─





Everything will look better in the morning. Right now Im not feeling it. I guess sometimes its ok to be sad and to allow yourself to feel sad. I know I have so much to be grateful for and have a blessed life but there are things missing from it and Im tired of those things being missing. Im trying to enjoy the moments and just relax..Im trying to be positive and just let things happen.. but why do I feel so sad inside? My heart aches and the lonliness is palpable. Im tired of being alone and tired of searching. I guess the only thing you can count on in life is that the sun rises and the sun sets..When things are down they must come up....

Jun 8, 2011

madu? manis x?





orang kata madu tu manis. memanglah manis. tapi, korang kan tau, aq x suka benda manis2. bau pun x suka. hahaha.. apa? betul lah! aq x suka benda manis2 ok! sakit tekak aq kalau makan benda yg manis2. lagi2 benda2 yg bermadu2 nie. haaaa... cakap pasal madu.
aq dapat bygkan. perit dowh! no wonder lah aq x suka manis! 
tapi, ni story bukn pasal madu yg buat makan tu. tapi, ni story tentang madu yg relationship tu. 
hurm, kalau korang tanye aq, aq akan terus terang cakap, madu tu sungguh pahit. perit. sakit.
memang kau happy bila bersama dengan dia. tapi, setiap kali dengan dia berpisah, setiap kali tu juak lah kau akan rasa ada boundary antara kau dengan dia, untuk dia dengan si dia. susah. nak nangis pun ada time buat story nie. tapi, nk wat macam mane? dah itu jer yg aq tau. aq dengar story, aq story balik. apa yg aq tau, klu seseorang tu sanggup nak bermadu, memang xde perkara lain unless sayang membuta tuli! hahaha.. sayang! sayang! sayang! dan........ CINTA!