Blogger Backgrounds

May 10, 2011

cerita kita waktu tidur

awak... awak ingat x last Saturday nite, kita ada cakap kat awak, kita mmpi buruk dan baik masa hari Jumaat.. awak ingat x? lepas tu, awak tanya kita, apa mimpi kita tu? tp, kita x sempat cakap, awak dah tido..
awak ingat x? awak, mula2 kita mimpi buruk sangat2, tp, lepas mimpi buruk tu, kita mimpi best.


cerita dia cenggini tau awak.
kita mimpi kita pergi satu camp nie. di camp site nie, kita ada nampak satu lubang kat dinding. kita tau dalam lubang kat dinding tu ada ular. ular tu besar dan berbisa tau awak. kita ada nampak ada satu batu yang besar. bajet kita, batu tu boleh tutup lubang kat dinding tu. tp, unfortunately, kita terhentak batu tu kat lubang tu. n batu tu x ngam dengan lubang tu. akibat hentakan yg kuat, menyebabkan ular besar n berbisa tu bangun tau awak.. ular tu kejar kita n dia nak patuk kita. *takut gila* tapi, kita dapat selamatkan diri. sebab yg kita ingat, kita dapat keluar dari camp site tu and berada dengan awak. *hehehehe...* tomey x?


lepas tu, kita jumpa awak, kat bawah pokok. and bawah pokok tu ada meja and 4 kerusi tau. kita pun duduk lah sebelah awk. hehehe.. *cweet* depan kita n awak, ada satu laptop. kita x tau tu laptop siapa. kita mimpi, awak buka website www.youtube.com and awak show kat kita satu video.. video tu video sign language.. ada seorang budak lelaki and seorang budak perempuan. budak perempuan tu cakap kat lelaki tu, "yg sebenarnya, sy cintakan awak". kita faham sign language  tu sebab dulu, kawan kita, Yixin, pernah ajar kat kita. lepas tu, dalam mimpi tu, selepas kita tengok video yang awak tunjukkan tu, kita terus pandang awak, dengan penuh tanda tanya. then, awak kata, " sekarang dah faham kan? itu lah yg sy rasa"... ngee~~ :)


kita terus senyum lebar sampai pipi tau awak. kita x tau nak buat apa, n nak cakap apa. tapi yang saya ingat kat kepala waktu tuh, kita suruh awak selesaikan satu equation tuh. kita ambil pencil kita and paper, and kita tulis equation tu kat awak. equation : 
                                                  9x - 7i > 3(3x-7u)
dengan penuh hati2 kita nampak awak buat;
                                                      9x - 7i> 3(3x -7u)
                                                      9x - 7i > 9x - 21u
                                                           - 7i > - 21u
                                                               i < 3u
                                                             
                                                             :: i <3 u = 
                                                                                  * <3 sign for the 'love'


awak terus pandang kita and senyum kat kita and kata, "mulai ari ni, awak lah, lover saya".......


  kita x tau apa kita nak cakap. nak kata suka,  yes! kita suka. suka mimpi tu. sbb mimpi tu sweet sgt. cuma, bila cakap, tentang kami, kita dah x tau nak kata apa. yg penting kami hanya kawan rapat. kita hanya rapat n rapat n rapat je. soal perasaan, dulu kita pnh ada. tp, selepas die rejek (hahahahaha, poyo kan?), kita pun dah x harap apa2. tp, siapa boleh sangka kan sekarang ni boleh rapat semula? *happy beb.. kalau tanya soal relationship, kami hanya 'friendship'.. hahahaha... *teeeet*.. sibuk jerk! semua terpulang pada dia.. sebab kita memang xde answer. he's the only one friend yg kita sayang giler. "like u are the one should i really trust.... -miranda, kissin you" but, kita and dia, ofkos, mendahulukan pelajaran kami.. :) study 1st. ni, later. 

No comments:

Post a Comment